Recept Perníkový chlebíček *

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkový chlebíček *

Postup

Mouku prosijeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem a skořicí. Cukr nasypeme na pánev, zalijeme lžící vody a za stálého míchání uvaříme karamel. Zředíme ho 1 dl vody a smetanou, rozvaříme, necháme částečně vychladnout a ještě vlažný nalijeme do mouky. Přidáme med a vejce a vypracujeme tužší těsto, do kterého vmícháme oříšky a nakrájené sušené nebo kandované ovoce.
Těsto vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy na chlebíček a pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Aby se povrch nepřipaloval, můžeme těsto ke konci pečení překrýt alobalem. Hotový chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.

Tip: Velmi hezky vypadá chlebíček přelitý cukrovou polevou, utřenou z 250 g krupicového cukru, 4 PL vřelé vody a špetky kyseliny citrónové, kterou můžete obarvit trochou zeleného a část trochou žlutého potravinářského barviva. Ozdobit červenými želé kuličkami, zelenými lístky nebo marcipánovými ozdůbkami.

Recept je z kategorií: Perníky



Nahlásit recept

  • 10.02.06 vloženo
  • 4645x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g krystalového cukru
  • 100 g sušeného nebo kandovaného ovoce
  • 50 g nasekaných oříšků
  • 1 vejce
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • 1 dl vody
  • 2 PL medu
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 KL mleté skořice
  • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníkový chlebíček *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Vali
1321 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníkový chlebíček-marmelado
  • ještě jsem ho nepekla, zkontrolovala jsem původní recept a opravdu tam není psaný, ale myslím, že to buď risknout a nebo přidat trochu oleje, ale píšou, že těsto má být tužší, tak teda nevím, že bych ho šla zkusit upéci? V popisu je 1 dl vody a v ingrediencích to doplním, taky to tam neměli. Smetany (šlehačky( bych dala víc a to by to asi vyřešilo. Dík za připomínku.
 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníkový chlebíček

Vali pekla jsi ho? Není tam tuk, stačí ke zvlhčení ta smetana a kandované ovoce?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Cibulačka Cibulačka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist