Recept Perníkový chlebíček *

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkový chlebíček *

Postup

Mouku prosijeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem a skořicí. Cukr nasypeme na pánev, zalijeme lžící vody a za stálého míchání uvaříme karamel. Zředíme ho 1 dl vody a smetanou, rozvaříme, necháme částečně vychladnout a ještě vlažný nalijeme do mouky. Přidáme med a vejce a vypracujeme tužší těsto, do kterého vmícháme oříšky a nakrájené sušené nebo kandované ovoce.
Těsto vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy na chlebíček a pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Aby se povrch nepřipaloval, můžeme těsto ke konci pečení překrýt alobalem. Hotový chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.

Tip: Velmi hezky vypadá chlebíček přelitý cukrovou polevou, utřenou z 250 g krupicového cukru, 4 PL vřelé vody a špetky kyseliny citrónové, kterou můžete obarvit trochou zeleného a část trochou žlutého potravinářského barviva. Ozdobit červenými želé kuličkami, zelenými lístky nebo marcipánovými ozdůbkami.

Recept je z kategorií: Perníky



Nahlásit recept

  • 10.02.06 vloženo
  • 4601x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g krystalového cukru
  • 100 g sušeného nebo kandovaného ovoce
  • 50 g nasekaných oříšků
  • 1 vejce
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • 1 dl vody
  • 2 PL medu
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 KL mleté skořice
  • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Perníkový chlebíček *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Vali
1320 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníkový chlebíček-marmelado
  • ještě jsem ho nepekla, zkontrolovala jsem původní recept a opravdu tam není psaný, ale myslím, že to buď risknout a nebo přidat trochu oleje, ale píšou, že těsto má být tužší, tak teda nevím, že bych ho šla zkusit upéci? V popisu je 1 dl vody a v ingrediencích to doplním, taky to tam neměli. Smetany (šlehačky( bych dala víc a to by to asi vyřešilo. Dík za připomínku.
 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Perníkový chlebíček

Vali pekla jsi ho? Není tam tuk, stačí ke zvlhčení ta smetana a kandované ovoce?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zmrzlina s vlašskými ořechy

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Karbanátky Karbanátky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist