Recept Perník 10

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cukr rozmícháme ve vodě (mléce), pak přidáme olej, kypřící prášek, kakao, … nakonec vše smícháme s moukou.
Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Ještě teplý perník vyklopíme z formy.
Po vychladnutí můžeme rozkrojit a namazat marmeládou a případně polít cukrovou nebo čokoládovou polevou.

Recept je z kategorií: Pro alergiky (mléko, vejce)



Nahlásit recept

  • 10.11.02 vloženo
  • 16122x zobrazeno

Čas přípravy

  • hodina

Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky vody nebo nějakého mléka
  • 14 lžic oleje
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 4 hrnky polohrubé mouky (můžeme namíchat pšeničnou mouku a žitnou v poměru 3: 1)
  • můžeme přidat do těsta:
  • - 2 lžičky kakaa, nebo mletého svatojánského chlebíčku
  • - med
  • - rozinky
  • - oříšky či mandle
  • - na namazání marmeláda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

simonescu 21.11.10 16:46

Diskuse k receptu Perník 10

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
simonescu  21.11.10 16:45

:-P super, dala jsem citronový olej a trochu kokosu

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist