Recept Perkelt

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perkelt

Postup

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.

Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 19350x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500g libového vepřového masa
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 cibule
  • 5 lžic oleje nebo tuku
  • 1 lžíce papriky
  • sůl
  • kmín

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 18.10.15 13:24

Chutné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 08.11.13 15:41

Dobrota…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Perkelt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ačraj
697 příspěvků 08.11.13 20:34

Di, děkuji za radu, :kytka: ale študovat už opravdu nepotřebuji.. :mavam:

 
di
2387 příspěvků 08.11.13 19:42

Ačraj, zkuste si naštudovat trochu teorie, pro začátek třeba jednu velmi přístupnou verzi zde .

 
Ačraj
697 příspěvků 08.11.13 19:06

Není to guláš s rajčaty? ;) Jestli jo, tak už jsem Perkelt uvařila vícekrát.. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist