Recept Perkelt

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perkelt

Postup

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a utřený česnek. Několik minut vaříme, pak přidáme oloupaná rajčata. Na velmi mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 30 minut, až maso změkne. Maso často promícháváme vařečkou, aby se nepřipalovalo ke stěnám kastrolu.

Hotové maso zaprášíme moukou. Přidáme asi 3 šálky vody a pokračujeme ještě několik minut v dušení v omáčce. Perkelt podáváme velmi teplý.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 14451x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500g libového vepřového masa
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 cibule
  • 5 lžic oleje nebo tuku
  • 1 lžíce papriky
  • sůl
  • kmín

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 08.11.13 15:41

Dobrota…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Perkelt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ačraj
697 příspěvků 08.11.13 20:34

Di, děkuji za radu, :kytka: ale študovat už opravdu nepotřebuji.. :mavam:

 
di
2297 příspěvků 08.11.13 19:42

Ačraj, zkuste si naštudovat trochu teorie, pro začátek třeba jednu velmi přístupnou verzi zde .

 
Ačraj
697 příspěvků 08.11.13 19:06

Není to guláš s rajčaty? ;) Jestli jo, tak už jsem Perkelt uvařila vícekrát.. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
TOPlist