Recept Perkelt ze sumce

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perkelt ze sumce

Úvod

Sumec z Labe, rajčata ze Španělska, cibule česká… . Recept maďarský - tedy inspirace z Culinaria Maďarsko.

Postup

Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm).
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle.
Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 08.12.09 vloženo
  • 7823x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sumčího masa (břicho)
  • 1 velká cibule
  • sádlo
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 3 KL sladké papriky
  • 1 KL pálivé papriky
  • pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • sůl
  • voda nebo rybí vývar.

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo haluškami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.07.12 20:47

Halušky nahradily gnocchi di patate, díky nim skvělý oběd za 30 minut.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Perkelt ze sumce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  09.12.09 02:11
Re: Perkelt ze sumce - marmeládo :-)

ahojky :-), tak tohodle sumce jsem jedla vloni v Komárně u Vargy v myslivecké restauraci, nevěděla jsem jakou přílohu a byly mi doporučeny halušky, bylo to skvělé a nezapomenutelné :-) Jako předkrm jelení šunka, 50g za 120Kč, i ta byla úžasná :-)
Měj se hezky v adventním času :-) D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jahodový pohár Jahodový pohár
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist