Recept Perkelt ze sumce

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perkelt ze sumce

Úvod

Sumec z Labe, rajčata ze Španělska, cibule česká… . Recept maďarský - tedy inspirace z Culinaria Maďarsko.

Postup

Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm).
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle.
Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 08.12.09 vloženo
  • 7916x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sumčího masa (břicho)
  • 1 velká cibule
  • sádlo
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 3 KL sladké papriky
  • 1 KL pálivé papriky
  • pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • sůl
  • voda nebo rybí vývar.

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo haluškami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.07.12 20:47

Halušky nahradily gnocchi di patate, díky nim skvělý oběd za 30 minut.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Perkelt ze sumce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  09.12.09 02:11
Re: Perkelt ze sumce - marmeládo :-)

ahojky :-), tak tohodle sumce jsem jedla vloni v Komárně u Vargy v myslivecké restauraci, nevěděla jsem jakou přílohu a byly mi doporučeny halušky, bylo to skvělé a nezapomenutelné :-) Jako předkrm jelení šunka, 50g za 120Kč, i ta byla úžasná :-)
Měj se hezky v adventním času :-) D.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist