Recept Perkelt ze sumce

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perkelt ze sumce

Úvod

Sumec z Labe, rajčata ze Španělska, cibule česká… . Recept maďarský - tedy inspirace z Culinaria Maďarsko.

Postup

Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm).
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky.
Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle.
Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 08.12.09 vloženo
  • 7702x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g sumčího masa (břicho)
  • 1 velká cibule
  • sádlo
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 3 KL sladké papriky
  • 1 KL pálivé papriky
  • pepř
  • 1 PL hladké mouky
  • sůl
  • voda nebo rybí vývar.

Doporučená příloha

  • Podáváme s chlebem nebo haluškami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.07.12 20:47

Halušky nahradily gnocchi di patate, díky nim skvělý oběd za 30 minut.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Perkelt ze sumce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  09.12.09 02:11
Re: Perkelt ze sumce - marmeládo :-)

ahojky :-), tak tohodle sumce jsem jedla vloni v Komárně u Vargy v myslivecké restauraci, nevěděla jsem jakou přílohu a byly mi doporučeny halušky, bylo to skvělé a nezapomenutelné :-) Jako předkrm jelení šunka, 50g za 120Kč, i ta byla úžasná :-)
Měj se hezky v adventním času :-) D.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist