Recept Pepřový steak

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pepřový steak

Postup

Rozehřát máslo na velké pánvi, přidat steaky a smažit na vysoké teplotě po 3 min. na každé straně. Chcete-li více udělané, snížit teplotu a smažit, až jsou steaky udělané podle vaší obliby.

Přendat steaky na zapékací misku, přikrýt alobalem a udržovat v teple.

Odstranit tuk z pánve a přidat pepř a brandy a zapálit. Počkat až oheň uhasne. Zamíchat dovnitř portské víno, hořčici a šlehačku. Přivést na chvíli do varu, až omáčka trochu zhoustne. Ihned přelít přes steaky a podávat.

PS:
je mnoho variací na klasický recept. Tento mam nejraději.

Další recepty na Steaky

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 17.05.02 vloženo
  • 19245x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 50 g másla
  • 6 filé z hovězí svíčkové
  • 1 lžíce naložených zelených pepřů, rozdrcených
  • 1 lžíce brandy
  • 2 lžíce portského vína
  • 1 lžíce celozrnné hořčice
  • 300 ml šlehačky (neušlehané)

Doporučená příloha

  • Pařížské brambůrky, nebo hranolky a robustní červené víno, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pepřový steak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepřový steak

Porah, jsem ráda, že Vám chutnalo. Jde o klasický francouzký snadný recept, který dost často připravuji. Děkuji Ti za jeho vyzkoušení ;o)

 
porah
32 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepřový steak

vyzkoušela jsem a bylo to výborné, jako přílohu jsem zvolila kopeček šťouchaných brambor (s cibulkou a angl. slaninou) - i když se tato kombinace nemusí všem zdát vhodná (také jsem si nebyla jistá) - doporučuji. Ozdobeno salátovým listem, kolečkem kompotovaného ananasu, půlenou broskví a hroznovým vínem

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Nový obrázek
 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Nový obrázek
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist