Recept Penne mare e monti

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cesnek nasekany nadrobno lehce osmahneme na oleji, pridame pokrajene houby, osolime opeprime a dusime skoro domekka. Potom pridame rajsky protlak, ale ne moc, zelenou nasekanou petrzelku. Kdyz je to skoro hotove, pridam krevety, to aby se moc dlouho nevarili a zaliju slehackou.

Kdyz jsou testoviny uvarene, scedim je rovnou do teto omacky, pul minutky micham na ohni a potom dobrou chut!

Ta omacka nema byt ani rajska, ani smetanova.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 11.05.08 vloženo
  • 3959x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 220 gr testovin Penne (kratke potrubi)
  • 1 strouzek cesneku
  • 1 hrib nebo hrst mrazenych hub
  • 1 vetsi hrst krevet
  • 1 PL rajskeho protlaku
  • zelenou petrzelku
  • sul
  • pepr
  • 2-3 PL slehacky
  • olivovy olej.

Doporučená příloha

  • zase to vinecko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Penne mare e monti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti

Není divu, sluníčko s člověkem dělá hrozné věci. Já už dnes na slunce bez klobouku ani nevylezu.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti- gemmo,

ani já slávky houby neznám. Obratem jsem to napravila a to si představ, že jsem tak zblbla, že jsem se chtěla podívat do Atlasu hub, až mi to najednou naskočilo a smála se tu jak blázen, co jsem to vlastně napsala za „kravinku“- to jsem tomu dala. Gemmo asi na mě dneska moc svítilo sluníčko a mám roztavenej mozeček- cha, cha,cha!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti

Mám na ty krevety takovou chuť, že jsem ty slávky úplně „skonila“! Jasně jsou to takové černé škebličky s masíčkem jak píše gemma. To jsem teda z té chuti úúúúplnej mimoň !

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti

Terrinko, promiň, ale slávky - houby neznám zase já.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti

To bude ono, i slovo cozze se mi vybavuje, když si je zmínila. Velikosti i tvar sedí, bývají černé a u nás občas i hnědé, ale zelené jsem ještě neviděla. Hezký večer.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti- noskovice,

ano, ano, ano, já už je cítím v ústech- mňam, mňaminky, mňam"!!! Slávka je druh houby co se tady dá sehnat, ale jak vypadá Soni, to ti neumím popsat. Vím jen, že jí používáme tak často jako třeba hlívu ústřičnou, nebo žampiony. Až pojedeš do Prahy s tou rozbitou remoskou, tak si ty slávky nakup. Zdravím tě do daleka!

 
noskovice
1323 příspěvků 12.05.08 03:40
Re: Penne mare e monti

To budou asi cozze. Jsou cerne, na jednom konci do spicky, jako slza. Jsou ruzne velikosti tak asi od 5 do 10 cm. Videla jsem je taky velike, tmave zelene. Byly spanelske.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti - noskovice

To jsou ty nejobyčejnější škeble, černá skořápka, žluté masíčko. Anglicky jsou to mussels, francouzky moulles (snad tam jsou ty dvě l). Ale italsky to nevím a slovník to slovo nezná.
Cizrnu mám taky moc ráda, klidně i bez oleje, jen tak vařenou nebo promíchanou s rajčaty, ale s dobrým olivovým olejem ji zkusím.

 
noskovice
1323 příspěvků 12.05.08 03:21
Re: Penne mare e monti-Terrinka

Ja ti to delam schvalne. Kdyz jsem to psala, tak jsem opravdu myslela na tebe. Mne taky moc chutnaji. Hlavne ty velke, na rostu, to je neco!

 
noskovice
1323 příspěvků 12.05.08 03:16
Re: Penne mare e monti-gemma

Uz jsme u toho, ja ted zase nevim co jsou to slavky. Abych nezapomnela, cicerky jsou v italstine ceci. Mne moc chutnaji jen tak uvarene a polite olivovym olejem, s tim novym v listopadu, kdyz je takovy stiplavy a k tomu chleba peceny v peci na dreve. Diky

 
noskovice
1323 příspěvků 12.05.08 03:16
Re: Penne mare e monti-gemma

Uz jsme u toho, ja ted zase nevim co jsou to slavky. Abych nezapomnela, cicerky jsou v italstine ceci. Mne moc chutnaji jen tak uvarene a polite olivovym olejem, s tim novym v listopadu, kdyz je takovy stiplavy a k tomu chleba peceny v peci na dreve. Diky

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti-noskovice

ty mě s těma krevetama zlobíš viď? Já je totiž miluju a už tu slintám skoro do počítače. Ještě že je klávesnice z umělé hmoty, jinak by mi zrezla-ha,ha!

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Penne mare e monti

Tyhle těstoviny dělám taky, jen místo krevet dávám slávky. Je to moc dobré.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist