Recept Pekáč s živáňskou (z jednoho hrnce)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Obojí maso makrájíme proti vláknu na plátky, naklepeme, několikrát nakrojíme jejich okaje a osolíme a opepříme. Potřeme je utřeným česnekem.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme. Přidáme maso a osmažíme ho po obou stranách.

Potom přidáme cibuli a brambory nakrájené na plátky, pokrájené papriky a rajčata nakrájená taktéž na plátky. Vše podlijeme vínem a upečeme v předem vyhřáté troubě do měkka. Během pečení podléváme vývarem.

Hotový pokrm podáváme horký, posypaný pažitkou, nebo petrželkou.

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 03.02.04 vloženo
  • 7527x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g hovězího roštěnce
  • 300g vepřového z kýty, nebo kotlet bez kostí
  • sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100g uzené slaniny
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 2 uzrálá rajčata
  • 2 zelené papriky bez semeníku
  • 2dl červeného vína
  • masový vývar
  • nastříhaná pažitka, nebo posekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekáč s živáňskou (z jednoho hrnce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist