Recept Pekáč s živáňskou (z jednoho hrnce)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Obojí maso makrájíme proti vláknu na plátky, naklepeme, několikrát nakrojíme jejich okaje a osolíme a opepříme. Potřeme je utřeným česnekem.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme. Přidáme maso a osmažíme ho po obou stranách.

Potom přidáme cibuli a brambory nakrájené na plátky, pokrájené papriky a rajčata nakrájená taktéž na plátky. Vše podlijeme vínem a upečeme v předem vyhřáté troubě do měkka. Během pečení podléváme vývarem.

Hotový pokrm podáváme horký, posypaný pažitkou, nebo petrželkou.

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 03.02.04 vloženo
  • 7386x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g hovězího roštěnce
  • 300g vepřového z kýty, nebo kotlet bez kostí
  • sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100g uzené slaniny
  • 2 cibule
  • 4 brambory
  • 2 uzrálá rajčata
  • 2 zelené papriky bez semeníku
  • 2dl červeného vína
  • masový vývar
  • nastříhaná pažitka, nebo posekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pekáč s živáňskou (z jednoho hrnce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Květáková polévka Květáková polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist