Recept Pečený nebo grilovaný pásovec

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso okořeníme solí, pepřem, citrónovou šťávou a potřeme olejem nebo máslem. Zabalíme do pečící fólie a při 325 °F (cca 160 °C) pečeme asi 45 minut. Poté odstraníme fólii, přidáme ještě kousek másla a osmahneme. Pro získání grilované pečeně po odstranění fólie maso přeléváme barbecue omáčkou (při zapnutém grilu).

Poznámka:
Cibulovou sůl a citrónový pepř dodává například firma GurmEko, maso z pásovce možná při větší objednávce firma C.I.P.A. ;o).

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 26.01.06 vloženo
  • 4825x zobrazeno

Ingredience

  • 900-1000 g masa z pásovce (*2 lbs.*)
  • trochu oleje nebo kousek másla
  • citrónová šťáva
  • špetka cibulové soli
  • sůl a pepř podle chuti
  • pepř citrónový podle chuti.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený nebo grilovaný pásovec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Toho hlodavce už znám z Tvého webu, jojo..ten už je pro mne kamarádem…;o)))…ji­nak zvířátek je krásných víc…třeba včera v Krušovické…tam jich bylo!!…těch „vopiček“..co?????????­????? ;o))

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Jemný masíčko, něco mezi jehněčím, králíkem a krocanem, ale ten česnek, ve kterým to bylo naložený, to chuťově asi trochu posune.
Podobně se připravuje tepezquintle, hlodavec, taky řečený pizote, krásné zviřátko s dlouhým vztyčeným pruhovaným ocasem, a taky leguáni, až metr dlouzí ještěři.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Maňánku, a ochutnal jsi ho? Dá se to k něčemu přirovnat? Je tam ještě jeden receptík…v hořčičné omáčce…Armadillo in Mustard Sauce ;o)

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec neboli armadillo

se běžně připravuje v Guatemale a v Hondurasu. Nakládá se na půl dne do šťávy z limonku s cibulí nebo česnekem místo cibulové soli, a s některou pálivou paprikou, pečenou, nebo sušenou a umletou, pak se ugriluje na rožni nebo upeče. Podává se s chayote, různými salsas a měkkými kukuřičnými tortillami.

 
Pupek  25.01.09 03:43
Vladko,

to by ses divila, jak se ty potvory množej. Zejména když je zima jak v Rusku a plyn odtamtéž prej končí už někde u Koločavy. Ale prubnu to udělat z kajmana, těch máme plnou Lužnici. Přinejhorším poprosím souseda, ten maluje na silnice takový ty zebry, snad mně tu bestii zubatou přepásuje.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Pupku, ten Tvůj výraz mi připomíná akorát tak lampasáky, ale ty si zřejmě na mysli neměl, protože ty se už snad nemnoží…nebo ještě joo???

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Nešel by použít lampasácovec? Nám jich tady běhá plno, nějak se letos přemnožili nebo co.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Čtěte lépe, řešení je v poznámce pod receptem. Ale momentálně ho C.I.P.A. nemá a asi ještě nikdy neměla…;o)) Pepíček tu kdysi dávno měl vymyšlenou „akci“ na vkládání receptů s exotickou zvěřinou. Tak když semtam něco najdu na netu, tak to přeložím a vložím na Labužníka. Ještě v tom mém zdroji jsou takové laskominy jako bobr, chřestýš, veverka, ondatra…nemáte někdo zájem to přeložit a vložit na labužníka…někdo, kdo umíte lépe angličtinu než já?!? ;o))

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

přece v ZOO!!!

 
Labužník nikdo02
27 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený nebo grilovaný pásovec

Vlaďko, kde vezmeš pásovce?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist