Recept Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Postup

1. Květák vysypeme rovnou ze sáčku do pekáčku, čerstvý květák rozebereme na růžičky a dáme tamtéž. Polijeme rozpuštěným máslem a promícháme, aby se květák obalil ze všech stran. Máslo lze případně zcela vynechat.

2. Posypeme trochou kmínu a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 15–20 minut, až květák změkne a místy lehce zhnědne. Podle chuti osolíme a podáváme.

Takto upravený květák je aromatický a navíc získá podobně nasládlou příchuť, jaké lze dosáhnout smažením v trojobalu.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 01.03.05 vloženo
  • 12850x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 balení mraženého květáku nebo 1 čerstvý květák
  • 1 PL másla (není nutné)
  • drcený kmín
  • sůl

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bukaj70 17.11.10 18:33

funguje to, oválet v rozpuštěném másle, posypat drceným kmínem a šup do trouby…

Diskuse k receptu Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
M.Suskova
205 příspěvků 04.11.13 16:25

Dnes jsme měli k obědu smažený květák. Protože se mladé zdálo, že je ho moc a na to přišla až po předvaření, tsk ho řást neobalila a oznámila mi, že si ho mám vzít třeba k večeři. Rozhodla jsem si udělat jej na mozeček. Jenže jsem koukla na recepty a našla tento, takže budu dělat k večeři. Jen já mám ráda ještě posypat na suché pánvi opraženou strouhankou.

 
parles
252 příspěvků 04.11.13 14:17

Jednoduché a moc dobré! Proč už mně to dávno nenapadlo? Každopádně se k tomu budu často vracet!

 
bukaj70
2 příspěvky 17.11.10 18:33

funguje to, oválet v rozpuštěném másle, posypat drceným kmínem a šup do trouby…

 
bedla  13.07.09 04:07
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Alis, možná proto autorka uvedla nesolit, protože sůl na sebe váže vodu, ale já to neřeším a solím, prozatím jsem nezaznamenala v troubě žádné škody na zelenině. Nesolím pouze maso k rychlé minutkové úpravě.

 
Alis
2550 příspěvků 13.07.09 00:43
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže, Bedli...

upečeno, zajímavá změna, chutnalo nám. Dělala jsem přesně podle receptu, jen bez kmínu, který já nerada. Ptám se, jestli má nějaký význam, že se solí až nakonec? Nebylo by lepší solit hned? Nebo by to zvadlo a vysušilo se?

Měli jsem s touto nezvyklo kombinací a byly jsme moc spokojeni :-)

 
bedla  12.07.09 03:53
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Alis … není zač. Květák tu mám také, ale zvítězily brambory s tvarohem a kefír. Tak bude v pondělí a také v troubě.

 
Alis
2550 příspěvků 12.07.09 03:21
Re: Pečený květák - Bedlí,

díky, zítra šoupnu do trouby, večer poreferuji :-)
 A.

 
bedla  12.07.09 03:09
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Alis, pečení syrového květáku v troubě jsem se naučila od Mišuly, to je moje přítelkyně z mládí. Ona si to vaření ráda usnadňovala.
Obalený, neobalený, jen to z nepovařeného květáku trvá o trochu déle. Mišula pekla přímo s tukem, já trochu vody s olejem, později jsem k oleji přidala i máslo. Na tomto se nedá nic pokazit.

 
Alis
2550 příspěvků 11.07.09 21:56
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

už jste někdo vyzkoušel ze syrového květáku? Mám jeden v lednici, hledám inspiraci na zítra… Díky za info :-)

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Elisko,

diky za vyzkoušení! Dietka, která chutná, že? :-)))

 
ELIŠKA
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Dělala jsem zmražený květák bez tuku, bylo to opravdu dobré. Vonělo mi to po houbové smaženici.

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Lubo,

já jsem to vždycky dělala ze zmrazeného květáku a s trochou tuku a je to opravdu výborné, čerstvý květák se teprve chystám zkusit. Nicméně můj spolehlivý zdroj to uvádí tak, jak jsem to tu napsala, pokud to nebude jedlé, samozřejmě recept upravím. Ale ono obecně platí, že zapečená nebo grilovaná zelenina bez kapky tuku tak nějak není úplně ono…

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený květák - jednodušší už to být nemůže

Milá Florentyna, dovoľ mi zapochybovať o vynikajúcej chuti i záverečnej konzistencii karfiolu pečeného bez masla, resp. nejakého iného tuku. Ten mrazený by bol možno ešte ako-tak jedlý, ale čerstvý? Kto neverí, že to za veľa stáť nebude, nech vyskúša (alebo radšej nie). S maslom beriem, to musí byť fajn.
Zdravím

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
TOPlist