Recept Pečený guláš

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený guláš

Postup

Maso, cibuli a česnek nakrájíme a důkladně smícháme s ostatními surovinami.
Masoxy rozpustíme v 1 lirtu vody.
Všechno dáme do pekáče, zalijeme rozpuštěnýma masoxama.
Dokladně pekáč přikryjeme alobalem.
Pečeme 1,5 hodiny v troubě při teplotě 250 st.
Po dobu pečení alobal nesundáváme a ani nemícháme!!!!

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 22.05.08 vloženo
  • 70641x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 3 vetší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 čajové lžíčky gulášového koření
  • 3 čajové lžíčky sladké mleté papriky
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • 2 kostky masoxu
  • 1 feferonka /nebo 1/2 lžičky čilli koření/
  • sůl, pepř, majoránka
  • 1 litr vody

Doporučená příloha

  • chléb, rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

market8797 23.10.14 12:34

Ahoj dnes jsem vařila tento guláš a můžu říct že je výborný.Markéta.Š

Diskuse k receptu Pečený guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
casino
4389 příspěvků 30.11.15 18:42
Dorazilo k nám srnčí

…a protože nás mělo být jako psů, uhotovil jsem předek jednak tradičně dušený na plotně (na „zlaté“ cibuli) a druhak pečený podle tohoto rcp (cibule více, vývaru + vína méně než je uvedeno vody, masoxu polovic). Byl jsem poněkud rozpolcenej a móóóc jsem se rozmýšlel stran těch 3PL škrobu, ale nakonec jsem to riskl a jak se posléze ukázalo, perfektně jsem to utrefil…
Ta „vařená“ cibule byla samozřejmě poznat, guláš byl jiný, ale avšak až přeqapivě velmi velmi chutný :palec: :palec: :palec:
No, mančaft byl v hodnocení chuti taky rozpolcenej: vyšlo to skoro 1/2 na 1/2 :potlesk:

Příspěvek upraven 30.11.15 v 18:45

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 26.03.13 21:59
pečený guláš

:) Od chvíle, kdy jsem podle časopisu Apetit udělala Vaškův guláš z trouby - tedy pečený guláš, tak rodina jiný nechce, a všichni, komu jsem to poradila jsou spokojení. Místo masoxu je v receptu vývar, takže používám vývar, který mám v zásobě v mrazáku a na kilo masa dávám taky tak 3/4 kilo cibule. Tím pečením to dostane úplně jinou chuť. Zahušťuji chlebem, také dle receptu. Strčit guláš do trouby tedy každému doporučuji, výsledek stojí za to. Jo a ještě poznámka, většinou ho dělám ze zvěřiny a je fakt vynikající.

 
ufo65
40 příspěvků 31.05.12 16:39
pečený guláš

K tomu tvému komentáři připojím jediné.AMEN

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš - terrinko, sowi,

… tímto způsobem se dá udělat v troubě vpodstatě každá omáčka… trouba tak trochu nahrazuje způsob úpravy těchto pokrmů v PH, je to jen o kapánek rychlejší, záleží na tom jak si na troubě nastavíš teplotu.

Ještě na okraj z vlastní zkušenosti podotýkám, že se na tuto úpravu pokrmů hodí více trouba elektrická než plynová ( právě pro to nastavení teploty).

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

Péct se dá každý guláš a má to tu výhodu, že nemusíte míchat a starat se o dolévání tekutiny. Jenom u toho receptu nahoře mi nepřijdou moc dobře zvolené suroviny a poměry. Taky dávám hodně cibule, abych nemusela zahušťovat a místo protlaku přidávám „relish“, což je taková pomazánka, kde jsou rajčata, ale taky cibule a kořenová zelenina, všechno rozmixované a svařené na husto.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-sowi

já se přidávám a budeme se cítit trapně spolu, protože já jsem guláš taky nikdy v životě nepekla! Dělám svůj neúplně tradiční- vylepšený a nikdo jiný nechce. Všem moc chutná, ale zkusit se má všechno, tak ho někdy „zmáknu“ a uvidím co kdo na tu změnu bude říkat!

 
sowa
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

I když trávím v kuchyni poměrně hodně času,s pečeným gulášem se setkávám poprvé (ani nevíte,jak se cítím trapně).Zdá se mi rychlý,jednoduchý a určitě bude moc dobrý,takže bych ho ráda zkusila.Četla jsem komentáře a prosím o radu:jde mi především o poměr tekutiny+masa,způ­sob zahušťování a další „vychytávky“.Děkuji moc,přeji všem hezký víkend se spoustou dobrého papáníčka

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-bambousko,

tak jsem ti udělala ťuk a úplně mi to ulítlo t.zv.beze slov. Neměj žádný strach, nebo obavu a piš- každý recept je vítán a těším se na ně. Koukni, já velmi,velmi napadaná jsem přežila a žiju. V žádném případě to nevzdávej, byla by to fakt škoda- tak dotoho! A na tom světě jsme jenom jednou a žít jen z obav to není o ničem. Tak pa a pěkně si užij víkend!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš- bambousko,
 
bambousek
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

dělám guláš podobně jako Lydia. Na oleji a uzeném špeku na kilo masa orestuju asi 3/4 kila cibule, orestuju maso, přidám papriku, rajský protlak a hořčici, česnek, přidám lžíci a kousek brusinkové nebo rybízové marmelády a zaleju vývarem zkombinovaným buď s červným vínem nebo černým pivem, přohodím jednu feferonku, místo solamylu nastrouhám asi 5 brambor, přikryju alobalem a dám do předehřáté trouby na 250 C, tak na 1,5 hodiny. Guláš je podle chuti kuchařů. Jinak už jsem měla několikrát cukání přihodit vlastní recept, ale když tu tak v komentářích čtu ty poučky jak psát a nepsat a jak hlídat recepty a hlavně vzájemné útoky - docela drsné(povětšinou těch samých osob na některé přispěvatele a přispěvatelky), docela mě to odradilo. Ale recepty tu čtu ráda, ráda je zkouším a komentáře k receptům jako takovým s různými fígly jsou super. Jen buďme k sobě tolerantnější a milejší. Občasné mávnutí rukou nad prkotinou třeba opakovného receptu nezkazí den chybujícímu přispěvateli výtkou a zbytečné nevylití vzteku i tomu rozčilujícímu se…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš, Bedlo, Kamilio...

jsem poněkud retardovaná a zároveň zvědavá (ďábelská kombinace :-) ), jak poznáte převlek, a jak se pozná, jestli je dotyčný přihlášený? A ještě jedna otázka mě napadá? Proč myslíte, že to dotyčný (dotyčná) dělá? Co z toho má? Napadá mě jenom, že je to určitý druh nemoci či se z labužníka stal Trefpunkt základních škol :-)

 
reladis
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

lydia…ano, ja take davam do gulase rajsky protlak, a trochu perniku, ale to je asi otazka regionu a pouziteho hoveziho masa.
Na veprovy gulas se teprve chystam.

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

Já si dovolím poznámku ke guláši. Není tam na kilo masa moc málo cibule a hodně vody? Já přidávám ještě rajský protlak, cibule alespoň 3/4 kila, nechám orestovat, přidám 250 ml vývaru, ten mám vždy v mrazáku, nechám chvilku povařit, až se cibule tak trochu rozvaří. Přidám maso , přikryju pokličkou a šup s tím do rozehřáté trouby. Peču při 180°C 1,5-2 hodiny. Lepší guláš jsem ještě neuvařila.

 
reladis
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

dik kamilio - at ziji muzi - bez nich by se asi zeny sezraly navzajem :)))

 
kamilio
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

A samozřejmě jako vždy nepřihlášená, anonymní. No a teď hurá do diskuze a všechny třeba setřít, jak to blbě a amatársky dělají.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš...

blamamko, není nová … je jenom převlečená. Škoda slov a ponaučování.

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-municek

Tento guláš je hodně známý tak by Tě mohlo napadnout, že už tady asi je. Jsi tu nová tak si nejdříve přečti pravidla.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist