Recept Pečený guláš

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečený guláš

Postup

Maso, cibuli a česnek nakrájíme a důkladně smícháme s ostatními surovinami.
Masoxy rozpustíme v 1 lirtu vody.
Všechno dáme do pekáče, zalijeme rozpuštěnýma masoxama.
Dokladně pekáč přikryjeme alobalem.
Pečeme 1,5 hodiny v troubě při teplotě 250 st.
Po dobu pečení alobal nesundáváme a ani nemícháme!!!!

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 22.05.08 vloženo
  • 68895x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 3 vetší cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 čajové lžíčky gulášového koření
  • 3 čajové lžíčky sladké mleté papriky
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • 2 kostky masoxu
  • 1 feferonka /nebo 1/2 lžičky čilli koření/
  • sůl, pepř, majoránka
  • 1 litr vody

Doporučená příloha

  • chléb, rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

market8797 23.10.14 12:34

Ahoj dnes jsem vařila tento guláš a můžu říct že je výborný.Markéta.Š

Diskuse k receptu Pečený guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4382 příspěvků 30.11.15 18:42
Dorazilo k nám srnčí

…a protože nás mělo být jako psů, uhotovil jsem předek jednak tradičně dušený na plotně (na „zlaté“ cibuli) a druhak pečený podle tohoto rcp (cibule více, vývaru + vína méně než je uvedeno vody, masoxu polovic). Byl jsem poněkud rozpolcenej a móóóc jsem se rozmýšlel stran těch 3PL škrobu, ale nakonec jsem to riskl a jak se posléze ukázalo, perfektně jsem to utrefil…
Ta „vařená“ cibule byla samozřejmě poznat, guláš byl jiný, ale avšak až přeqapivě velmi velmi chutný :palec: :palec: :palec:
No, mančaft byl v hodnocení chuti taky rozpolcenej: vyšlo to skoro 1/2 na 1/2 :potlesk:

Příspěvek upraven 30.11.15 v 18:45

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 26.03.13 21:59
pečený guláš

:) Od chvíle, kdy jsem podle časopisu Apetit udělala Vaškův guláš z trouby - tedy pečený guláš, tak rodina jiný nechce, a všichni, komu jsem to poradila jsou spokojení. Místo masoxu je v receptu vývar, takže používám vývar, který mám v zásobě v mrazáku a na kilo masa dávám taky tak 3/4 kilo cibule. Tím pečením to dostane úplně jinou chuť. Zahušťuji chlebem, také dle receptu. Strčit guláš do trouby tedy každému doporučuji, výsledek stojí za to. Jo a ještě poznámka, většinou ho dělám ze zvěřiny a je fakt vynikající.

 
ufo65
40 příspěvků 31.05.12 16:39
pečený guláš

K tomu tvému komentáři připojím jediné.AMEN

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš - terrinko, sowi,

… tímto způsobem se dá udělat v troubě vpodstatě každá omáčka… trouba tak trochu nahrazuje způsob úpravy těchto pokrmů v PH, je to jen o kapánek rychlejší, záleží na tom jak si na troubě nastavíš teplotu.

Ještě na okraj z vlastní zkušenosti podotýkám, že se na tuto úpravu pokrmů hodí více trouba elektrická než plynová ( právě pro to nastavení teploty).

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

Péct se dá každý guláš a má to tu výhodu, že nemusíte míchat a starat se o dolévání tekutiny. Jenom u toho receptu nahoře mi nepřijdou moc dobře zvolené suroviny a poměry. Taky dávám hodně cibule, abych nemusela zahušťovat a místo protlaku přidávám „relish“, což je taková pomazánka, kde jsou rajčata, ale taky cibule a kořenová zelenina, všechno rozmixované a svařené na husto.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-sowi

já se přidávám a budeme se cítit trapně spolu, protože já jsem guláš taky nikdy v životě nepekla! Dělám svůj neúplně tradiční- vylepšený a nikdo jiný nechce. Všem moc chutná, ale zkusit se má všechno, tak ho někdy „zmáknu“ a uvidím co kdo na tu změnu bude říkat!

 
sowa
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

I když trávím v kuchyni poměrně hodně času,s pečeným gulášem se setkávám poprvé (ani nevíte,jak se cítím trapně).Zdá se mi rychlý,jednoduchý a určitě bude moc dobrý,takže bych ho ráda zkusila.Četla jsem komentáře a prosím o radu:jde mi především o poměr tekutiny+masa,způ­sob zahušťování a další „vychytávky“.Děkuji moc,přeji všem hezký víkend se spoustou dobrého papáníčka

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-bambousko,

tak jsem ti udělala ťuk a úplně mi to ulítlo t.zv.beze slov. Neměj žádný strach, nebo obavu a piš- každý recept je vítán a těším se na ně. Koukni, já velmi,velmi napadaná jsem přežila a žiju. V žádném případě to nevzdávej, byla by to fakt škoda- tak dotoho! A na tom světě jsme jenom jednou a žít jen z obav to není o ničem. Tak pa a pěkně si užij víkend!

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš- bambousko,
 
bambousek
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

dělám guláš podobně jako Lydia. Na oleji a uzeném špeku na kilo masa orestuju asi 3/4 kila cibule, orestuju maso, přidám papriku, rajský protlak a hořčici, česnek, přidám lžíci a kousek brusinkové nebo rybízové marmelády a zaleju vývarem zkombinovaným buď s červným vínem nebo černým pivem, přohodím jednu feferonku, místo solamylu nastrouhám asi 5 brambor, přikryju alobalem a dám do předehřáté trouby na 250 C, tak na 1,5 hodiny. Guláš je podle chuti kuchařů. Jinak už jsem měla několikrát cukání přihodit vlastní recept, ale když tu tak v komentářích čtu ty poučky jak psát a nepsat a jak hlídat recepty a hlavně vzájemné útoky - docela drsné(povětšinou těch samých osob na některé přispěvatele a přispěvatelky), docela mě to odradilo. Ale recepty tu čtu ráda, ráda je zkouším a komentáře k receptům jako takovým s různými fígly jsou super. Jen buďme k sobě tolerantnější a milejší. Občasné mávnutí rukou nad prkotinou třeba opakovného receptu nezkazí den chybujícímu přispěvateli výtkou a zbytečné nevylití vzteku i tomu rozčilujícímu se…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš, Bedlo, Kamilio...

jsem poněkud retardovaná a zároveň zvědavá (ďábelská kombinace :-) ), jak poznáte převlek, a jak se pozná, jestli je dotyčný přihlášený? A ještě jedna otázka mě napadá? Proč myslíte, že to dotyčný (dotyčná) dělá? Co z toho má? Napadá mě jenom, že je to určitý druh nemoci či se z labužníka stal Trefpunkt základních škol :-)

 
reladis
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

lydia…ano, ja take davam do gulase rajsky protlak, a trochu perniku, ale to je asi otazka regionu a pouziteho hoveziho masa.
Na veprovy gulas se teprve chystam.

 
lydia
1217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

Já si dovolím poznámku ke guláši. Není tam na kilo masa moc málo cibule a hodně vody? Já přidávám ještě rajský protlak, cibule alespoň 3/4 kila, nechám orestovat, přidám 250 ml vývaru, ten mám vždy v mrazáku, nechám chvilku povařit, až se cibule tak trochu rozvaří. Přidám maso , přikryju pokličkou a šup s tím do rozehřáté trouby. Peču při 180°C 1,5-2 hodiny. Lepší guláš jsem ještě neuvařila.

 
reladis
72 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

dik kamilio - at ziji muzi - bez nich by se asi zeny sezraly navzajem :)))

 
kamilio
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš

A samozřejmě jako vždy nepřihlášená, anonymní. No a teď hurá do diskuze a všechny třeba setřít, jak to blbě a amatársky dělají.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš...

blamamko, není nová … je jenom převlečená. Škoda slov a ponaučování.

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečený guláš-municek

Tento guláš je hodně známý tak by Tě mohlo napadnout, že už tady asi je. Jsi tu nová tak si nejdříve přečti pravidla.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Květáková polévka Květáková polévka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist