Recept Pečený bažant na mandarinkách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme.

Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej ze všech stran na másle. Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu a za občasného podlévání dusíme doměkka.

Hotového bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička



Nahlásit recept

  • 7530x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 3 mandarinky
  • 1 dl šťávy z mandarinek nebo pomeranče
  • 50 g másla
  • 3 malé cibulky
  • 0,5 dl brandy
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • pepř
  • hřebíček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený bažant na mandarinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist