Recept Pečený bažant na mandarinkách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi vložíme do bažanta a zbytkem jej potřeme.

Dále do bažanta vložíme několik odpeckovaných dílků mandarinek a opečeme jej ze všech stran na másle. Přidáme drobně nakrájené cibulky, sůl, pepř, mandarinkovou šťávu a za občasného podlévání dusíme doměkka.

Hotového bažanta vyjmeme, do šťávy nalijeme brandy, ohřejeme, zapálíme, přilijeme smetanu, pár dílků mandarinek a prohřejeme. Bažanta naporcujeme a na talíři přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička



Nahlásit recept

  • 7567x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 3 mandarinky
  • 1 dl šťávy z mandarinek nebo pomeranče
  • 50 g másla
  • 3 malé cibulky
  • 0,5 dl brandy
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • pepř
  • hřebíček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený bažant na mandarinkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist