Recept Pečené uzené koleno

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené uzené koleno

Úvod

Mezi labužníky si vepřové koleno - byť maso nižší kategorie - získalo velkou oblibu pro svoji šťavnatost i křupavou kůrčičku na povrchu.

Postup

Kolena vložíme do vody s divokým kořením, zeleninou a česnekem a vaříme do poloměkka. Podle velikosti asi 45-60 minut.

Kolena vyjmeme, kůži nařežeme na kostičky, vetřeme do zářezů utřený česnek (možno i se solí, ale uzená kolena bývají dost slaná) a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli a zeleninu.

Podlijeme vývarem, pivem a pečeme doměkka, dozlatova - dle velikosti kolene asi hodinu na 180°C. Poléváme a dbáme, aby se kůžička navysušila a neztvrdla.

Podáváme s tím, co máme rádi, se zelím, křenem, nakládanými okurkami, cibulkami, beraními rohy apod.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Uzené maso Vepřové maso Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 13.03.02 vloženo
  • 102468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 uzená kolena (dle velikosti)
  • kořenová zelenina dle libosti (mrkev, celer, petržel)
  • 2 kuličky jalovce
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček pepře
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 dl piva
  • masový vývar

Příloha:

  • chleba
  • pečivo
  • hořčice
  • křen
  • nakládané okurky
  • nakládané cibulky

Doporučená příloha

  • chléb, zelí, křen, okurky, cibulky…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.12.14 22:31

Vynechala jsem kořenovou zeleninu. Moc dobré :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 10.01.13 15:55

Perfektní jídlo na promaštění průdušek, v této zimní chřipkové epidemii!

Diskuse k receptu Pečené uzené koleno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Michal001
4 příspěvky 14.05.16 08:13

Skvělé.

 
georgehradec
364 příspěvků 13.01.13 14:48

Tak na průdušky to beru! :*

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 11.01.13 15:13

Esmeraldo, děkuji za pochvalu, vážím si toho! :kytka:

Je to pravda, malý hrnec lépe vypadá, ve velkém se mnohem lépe vaří :)

 
esmeralda
4812 příspěvků 10.01.13 23:12

Honzíku, moc krásná fotka. :palec:

Vždy jsem se divila proč používají kuchaři v TV takové malé hrnce a občas jim obsah padá ven.
Byla jsem ale poučena, že plný (ač malý) hrnec lépe vypadá, než když se něco honí jen tak po dně.

Nad tvojí fotečkou si tady tiše slintám do klávesnice.

 
Mlsny_Honzik
17 příspěvků 10.01.13 22:49

Kdepak, žádný bůček, je to vlastně jen taková čtvrtka kolene, bylo obří! A taky miska je poměrně malá, ale jak píšeš, je to za účelem hezčí fotky :)

 
parles
293 příspěvků 10.01.13 21:25

Pěkný recept, taky bych si dal, jen ta hlavní fotka mi připadá podezřelá! Autor podle mne chtěl mít fotku krásnější, než je možno docílit s opravdovým uzeným kolenem a tak zapíchnul tu tenčí kost ze zadního kolena do pěkného kousku uzeného bůčku. :mrgreen:

 
Zuzka1973
1898 příspěvků 10.01.13 18:56

Hned bych si dala :palec:
Ukládám :D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist