Recept Pečené čínské zelí

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečené čínské zelí

Postup

Rozkrojte cínské zelí podélne na dve poloviny, kazdou polovinu rozkrojte na 3-4 kusy. Dejte je do vývaru, pridejte rozkrojenou cibuli a varte 20 minut. Vyjmete zelí z vývaru a nechte je odkapat.
Do tukem vymazaného pekáce polozte vrstvu zelí, posypte strouhaným sýrem, na to rozdelte malé kousky másla a pokracujte opet s vrstvou zelí atd.
Smíchejte creme fraiche s nakrájenou petrzelkou, cibulí, solí a peprem a nalejte to na zelí v pekáci. Povrch posypte 50 g strouhaného sýra.
Pecte v troube vyhráté na 200 st. C 15-20 minut, az se sýr zcela roztaví.
Podávejte k frikadelám, sekané peceni, pecenému veprovému masu ale i k jiným peceným masum.

Recept je z kategorií: Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.09.07 vloženo
  • 8224x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 ks cínského zelí (ca. 1 kg)
  • 1 l vývaru
  • 1 cibule, oloupaná a rozkrojená
  • máslo/margarin
  • 50 g strouhaného ementálu
  • 40 g másla/margarinu
  • Omácka:
  • 1 1/4 dl creme fraiche
  • hrst petrzelky, nakrájené
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • 50 g strouhaného sýra
  • sul
  • bílý pepr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečené čínské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist