Recept Pečenáče-špičkový nálev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

--------------------------------------------------------------------------------
Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

Recept je z kategorií: Marinády



Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 32594x zobrazeno

Ingredience

  • 1 a 3/4 l vody
  • 1/4 l vína
  • 1/4 l octa
  • 10-12 lžiček cukru
  • 6 lžiček soli
  • 8 ks nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičného semene
  • 6 ks pepře.

Doporučená příloha

  • K pečenáčům chutná nejlépe čerstvý chléb

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče-špičkový nálev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
svicam
1 příspěvek 25.08.09 00:22
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Recept jsem vyzkoušela, ryba byla Cejn, všem chutnalo! Není co dodat :-) Díky za inspiraci.

 
KVB
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Na jaké množství ryb je nálev určen?

 
pozitkar
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

vyzkoušel jsem, po týdnu odležení byly pečenáče z makrel vynikající

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Cibulačka Cibulačka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
TOPlist