Recept Pečenáče-špičkový nálev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

--------------------------------------------------------------------------------
Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

Recept je z kategorií: Marinády



Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 37507x zobrazeno

Ingredience

  • 1 a 3/4 l vody
  • 1/4 l vína
  • 1/4 l octa
  • 10-12 lžiček cukru
  • 6 lžiček soli
  • 8 ks nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičného semene
  • 6 ks pepře.

Doporučená příloha

  • K pečenáčům chutná nejlépe čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče-špičkový nálev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
psmrk
1 příspěvek 17.01.15 19:44
Pečenáče-špičkový nálev

Pečenáče jsem udělal z kapra, též jsem přidal kořenovou zeleninu i citron a výsledek byl famózní!!!Vřele každému doporočuji.

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
svicam
1 příspěvek 25.08.09 00:22
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Recept jsem vyzkoušela, ryba byla Cejn, všem chutnalo! Není co dodat :-) Díky za inspiraci.

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Na jaké množství ryb je nálev určen?

 
pozitkar
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

vyzkoušel jsem, po týdnu odležení byly pečenáče z makrel vynikající

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velký kokosový (ná)řez

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist