Recept Pečenáče-špičkový nálev

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

--------------------------------------------------------------------------------
Ryby mírně osolíme, obalíme v mouce, bílku, opět v mouce a usmažíme na oleji do zlatova.
Nejlepší jsou sledě nebo makrely, může být i kapr.
Všechny ingredience společně 5 min. povaříme.
Vychladlým nálevem zalijeme usmažené ryby a necháme alespoň týden uležet v chladničce.

Recept je z kategorií: Marinády



Nahlásit recept

  • 24.03.03 vloženo
  • 36002x zobrazeno

Ingredience

  • 1 a 3/4 l vody
  • 1/4 l vína
  • 1/4 l octa
  • 10-12 lžiček cukru
  • 6 lžiček soli
  • 8 ks nové koření
  • 5 ks hřebíček
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička hořčičného semene
  • 6 ks pepře.

Doporučená příloha

  • K pečenáčům chutná nejlépe čerstvý chléb

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečenáče-špičkový nálev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
psmrk
1 příspěvek 17.01.15 19:44
Pečenáče-špičkový nálev

Pečenáče jsem udělal z kapra, též jsem přidal kořenovou zeleninu i citron a výsledek byl famózní!!!Vřele každému doporočuji.

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 18.03.10 11:48
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Nám chutná v nálevu ještě povařená kořenová zelenina a jeden oloupaný a jader zbavený citron. Z ryb máme nejradši sledě.

 
svicam
1 příspěvek 25.08.09 00:22
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Recept jsem vyzkoušela, ryba byla Cejn, všem chutnalo! Není co dodat :-) Díky za inspiraci.

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

Na jaké množství ryb je nálev určen?

 
pozitkar
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Pečenáče-špičkový nálev

vyzkoušel jsem, po týdnu odležení byly pečenáče z makrel vynikající

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dort s ovocem a želatinou

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
TOPlist