Recept Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory roz­krájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Z rozmarý­nu otrháme lístky a posypeme jimi brambory. Peče­me v troubě asi 30 min.

2. Cuketu omyjeme, žampiony nasucho očistíme a spolu s cuketou pokrájíme na plátky. Přidáme k bramborám a pečeme dalších 15 min. Rajčata spolu s vývarem přdáme do zeleniny a pečeme ještě 5 min. Osolíme a opepříme.

3. Bazalku otrháme, lístky nadrobno posekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme. Bazalkovou smetanu podáváme k peče­né zelenině zvlášť.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 04.03.04 vloženo
  • 3555x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 1630 kJ, 9 g bílkovin, 18 g tuků, 50 g sacharidů
  • 1 kg brambor
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 300 g cukety
  • 300 g žampionů
  • 100 g třešňových rajčat
  • 125 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 1 svazek bazalky
  • 200 g husté kysané smetany (nad 20 % tuku)
  • 300 g smetanového jogurtu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
TOPlist