Recept Pečená kachna s červeným zelím

aneb Pečená kachna (4 porce, ale jaký ... :o)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné kachny mírně osolíme na povrchu i uvnitř a okmínujeme. Vložíme do pekáče s jablky a cibuli nakrájené na plátky a podlijeme vodou.

Upečeme po obou stranách dozlatova. Během pečení je podléváme výpekem a z výpeku připravíme šťávu. Zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Poté přidáme zásmažku vytvořenou z cibule a mouky, jablkové pyré, zalijeme vínem.

Nakonec dochutíme cukrem, octem a rybízovým džusem. Kachny naporcujeme na půlky.

Recept je z kategorií: Kachna



Nahlásit recept

  • 13.03.02 vloženo
  • 49756x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2ks (4kg) kachny
  • sůl
  • kmín
  • 100 g cibule
  • 1,2 kg jablek
  • 1,6 kg zelí (sterilované sladkokyselé červené)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • cukr
  • ocet
  • 120 g jablečného pyré
  • 1,5 dl rybízového džusu
  • 1 lžíce červeného vína
  • divoké koření

Doporučená příloha

  • Servírujeme s houskovým a bramborovým knedlíkem a s červeným zelím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená kachna s červeným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist