Recept Pečená husa s jablky a pomeranči

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečená husa s jablky a pomeranči

Postup

Husu dobře umyjeme a osušíme. Očistíme cibuli, jablko rozkrojíme napůl a odstraníme jádřinec. Jablko, cibuli a pomeranč i s kůrou pokrájíme na kostky velké asi 2-3 cm. Troubu rozehřejeme na 200°C.
Husu zvenku i zevnitř potřeme solí a majoránkou, naplníme směsí jablek, cibule a pomeranče a otvor zašijeme.

Do pekáče dáme vodu asi na výšku jednoho prstu. Husu položíme na prsa a v předehřáté troubě na nejnižším roštu pečeme asi hodinu a půl. V průběhu pečení ji podléváme vypečenou šťávou. Potom husu obrátíme a pečeme další hodinu a čtvrt. Před dopečením slijeme vypečený tuk a přidáme víno.

Husu vyndáme z trouby a odstraníme nit. Zabalíme ji do alobalu a zhruba 10 minut necháme takto odležet. Husu naporcujeme a servírujeme jí se šťávou, bramborovými knedlíky a dušenou kapustou.
Můžeme vyzkoušet i jinou náplň.

Do husy, kachny nebo kuřete vložíme pokrájená jablka se solí, muškátovým květem nebo oříškem a mletým pepřem. Jablka můžeme taky promíchat například s rajčaty.

Recept je z kategorií: Husa



Nahlásit recept

  • 28.10.03 vloženo
  • 12103x zobrazeno

Ingredience

  • 1 dvou až tříkilová husa
  • 2 dl červeného vína
  • 1 jablko
  • 1 pomeranč
  • 1 cibule
  • sůl
  • majoránka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená husa s jablky a pomeranči

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist