Recept Pastiera Napoletana i česká

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pastiera Napoletana i česká

Úvod

TADY JE PŮVODNÍ RECEPTURA

Postup

Napřed (může být i den, dva) v dostatečném množství vody uvaříme kroupy doměkka (asi tak, jako když vaříte do kroupových jelítek :-)
Z mouky, cukru, másla, žloutků a kůry vypracujeme na desce křehké (linecké) těsto; uložíme v chladu.
Dopředu uvařené kroupy, mléko, cukr, kůru a sůl povaříme 20 minut a necháme vychladnout.
V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a vmícháme vše ostatní vč. v mléce povařených krup.
Odpočaté těsto vyválíme na plát tloušťky do 10 mm a vyložíme jím (bez vymazání) koláčovou (min. 40 mm hlubokou), nebo dortovou formu. Z odřezků těsta vytvoříme rádýlkem pásky na ozdobu.
Náplň nalejeme do těstem vyložené formy, z pásků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku.
Pečeme déle než hodinu při 175°C (horkovzdušná trouba).Necháme vychladnout v pootevřené troubě.

Poznámka:
Zkoušet propečenost špejlí je k ničemu - bude to lepivé pořád, náplň má být vlhká. Pečeme tedy tak dlouho, až je nálpň na dotek skoro pevná. Je vhodné na závěr snížit teplotu, aby se linecké od formy nespálilo.
Sami vidíte, že je to voňavé…Dejte si pozor na skořici, Pastiera nemá chutnat jako štrúdl, jak se mi také jednou podařilo :-)
Nebuďte líní :-) a tvaroh propasírujte, je to pak poznat.
Italky pečou Pastieru na Zelený čtvrtek… V chladu vydrží určitě déle jak týden; lze i zmrazit.

Zde lze zakoupit aroma pomerančových květů

NĚCO Z PRAXE

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 11.10.09 vloženo
  • 4960x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 200 g máslo
  • 150 g cukr mletý
  • 2 ks žloutek
  • citronová kůra strouhaná
  • Náplň:
  • 200 g ječných krup (č.7)
  • 250 ml mléko
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 PL cukru
  • špetka soli
  • 500 g tvaroh měkký, propasírovaný
  • 350 g cukr
  • 40 g vanilkový cukr (2 sáčky)
  • 5 ks vajec
  • 150 g kandovaná pomerančová a citronová kůra, ovocný chlebíček
  • 4 KL pomerančového aroma (má být voda z pomerančových květů)
  • špetka skořice
  • špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 28.03.13 20:47

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Pastiera Napoletana i česká

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
zébulon  02.04.13 18:53

No vida, že to jde bez berliček! Máte ho pěknej.

 
casino
4386 příspěvků 02.04.13 11:36
Zda uvažujete špatně nevím…

… z dálky to tak nevypadá a donďa blíž je to nemlich to samé :P
Patrně jsem vás svou odpovědí pro Joris ve vaší zřízené zvědavosti neukojil, ale přesto fotečku konečně měním a tu původní nepůvodní – kopírovanou vkládám sem pod komentář, že aby bylo jasné o čem se bavime.
Ten obrázkový nonsens mě mrzí, ale pokud je můj prohřešek neomluvitelný, pak se omlouvám! :mavam:

 
zébulon  01.04.13 10:36

Takže tady máme nové pravidlo - přidávat fotky, bez uvedení zdroje stažené z webu nikdy, s výjimkou pro casino, když se mu něco nepovede, neumí to vyfotit nebo tak něco. Zajímavé. To je snad lepší nedat žádnou fotku, nebo uvažuju nějak špatně?

 
casino
4386 příspěvků 31.03.13 23:32
Hříchy labužnického mládí

Joris,
v dávných dobách (P. áně L. abužníka 2009), kdy jsem ještě neobcoval s foťákem vybavenými MAKRONKAMI, měl jsem na LABU pár (doslova!) receptů s obrázky staženými z webu. Polovinu své hříšnosti jsem napravil už dříve, když jsem zopakoval výrobu MOSTARDY a MAKRONKY ji nafotily.
Teď jsem znovu pekl pastieru a MAKRONKY mi zatím vyblejskly jen počáteční fázi přípravy. Fotečky jsem přidal k receptu pro ilustraci postupu (konkrétně jsem myslel na kolegyni di, která níže ventilovala úmysl pastieru upéci) a titulní fotografii se hotovím vyměniti (pokud tedy budou MAKRONKY po omlazovací kůře schopny akce) až v pondělí, kdy pastieru rozkrojím. Prosím tedy ještě o pár hodinek strpení…

 
zébulon  31.03.13 09:15

Tady se odpovědi asi nedočkáme. A „vypůjčená“ fotka stále zůstává. No, někdo má zkrátka hroší kůži.

 
Lyduska
258 příspěvků 29.03.13 17:17

Tento kolac vyzera zaujimavo. Iste ho niekedy skusim urobit.

 
zébulon  29.03.13 16:03

To jsem zvědavá na odpověď od casino.

 
di
2387 příspěvků 29.03.13 12:58

No, já myslím, že to hlavní foto je přejaté (a není jisté, že jej sem vložil Casino sám), ostatní už asi budou originální domácí.

 
zébulon  29.03.13 11:55

To jsem zvědavá na odpověď :- ).

 
Joris  29.03.13 10:10

Casino:Teď budu za rejpala, ale ta hlavní foto je vaše? http://www.google.es/search?…

 
di
2387 příspěvků 28.03.13 22:16

Casino: letos tu budu na Velikonoce mít celou rodinu a zrovna tenhle koláč se chystám péct, pokud vyjde čas; jsem ráda, že jste recept povytáhl nahoru, jinak bych na něj zapomněla.

 
jolana
4988 příspěvků 28.03.13 22:00

Ja som ju piekla minule pre znamych origos taliana.. a s psenicou..ak mas po ruke Carrefour tak maju psenici (francuzku na varenie ako priloha) v takych zeleno zltych krabickach..a sneh do plnky davam.. :)

 
casino
4386 příspěvků 28.03.13 21:01
Pastiera se peče na zelený čtvrtek...

… no, patrně jsem zde jediný, kdo ji občas peče :)

 
casino
4386 příspěvků 25.03.13 11:02
Jj, jak píše jolana nížejc...

…tak tady je něco na velikonoce :)

 
jolana
4988 příspěvků 19.04.11 10:45

a tady je od casino neco na velikonoce:)

 
sveva
751 příspěvků 12.10.09 20:09
Re: Pastiera Napoletana i česká

Provedení s českými ingrediencemi aniž by byla zpotvořena originální receptura si zaslouží uznání. Přece jenom vaření pšenice je trochu náročné a zdlouhavé, ty kroupy jsou dobrý nápad.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist