Recept Párky v županu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Párky v županu

Postup

1. Listové těsto dáme asi na 20 min. rozmrazit a poté rozválíme na slabší pláty, které po délce rozdělíme a ještě dvakrát přeřízneme napříč. Každý párek obalíme jedním kouskem těsta, konce trochu zmáčkneme a necháme 20 min. odpočinout.
2. Troubu zahřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
3. Žloutky rozšleháme v mléce. Párky položíme slepeným místem dolů na plech a nakonec je rovnoměrně potřeme žloutkem. Pečeme na střední příčce asi 15 min. dozlatova.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 6182x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 72 porcí

Ingredience

  • 12 balíčků mraženého listového těsta
  • 72 koktejlových párků
  • 5 žloutků
  • 1/8 l mléka
  • sezamová semena
  • mák na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Párky v županu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Párky v županu

zkuste párky před zabalením potřít ostrou hořčicí (pro 4 osoby stačí 2 lžičky na 8 párků), ale potom spíš posypat kmínem nebo ničím…a pokud byste tento pokrm připravovali k večeři, zabalte párky již ráno a uložte do chladu..ono to těstíčko pěkně vzejde :-))…a můžete klidně péct při 250 °C (plyn asi tak stupeň 5-6) a kdo nepoužívá pečící papír, ať plechy pouze vypláchne vodou, stejně jako u štrůdlu…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist