Recept Pařížský šlehačkový krém

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvedené přísady smícháme a za stálého míchání na malém plaménku uvedeme do varu. Dalším mícháním vychladíme, pak uložíme nejméně na 6 hodin, lépe však přes noc, do chladničky.

Šlehačka nesmí zmrznout. Před použitím ji ušleháme v lehkou pěnu.

Použití, jako náplň na různé moučníky.

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 29.06.02 vloženo
  • 32778x zobrazeno

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 20 g kakaového prášku
  • 25 g krupičkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížský šlehačkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2302 příspěvků 27.07.10 19:47
Re: Pařížský šlehačkový krém

Soničko, děkuji za rychlou odpověď. Choutky mám, čím dál větší. :-)

 
noskovice
1323 příspěvků 27.07.10 04:14
Re: Pařížský šlehačkový krém-Sylvie

Já ji dělám jenom z hořké čokolády. Rozlámu ji do šlehačky, ona se rozpustí za stálého míchání. Jinak postup je stejný, jako s kakaem.
Už máš zase choutky? :)
Pozdravuj Jirku

 
Sylvie
2302 příspěvků 27.07.10 04:05
Re: Pařížský šlehačkový krém - Dotaz

Teda, zeptám se asi úplně blbě, ale když chci udělat tento krém z čokolády (mám koupenou fakt moc dobrou), jak mám postupovat?
 Díky!

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.05.09 21:37
Re: Pařížský šlehačkový krém

Casino, moc díky. :-)

 
casino
4407 příspěvků 21.05.09 21:27
Re: Pařížský šlehačkový krém

Není třeba, držte se receptu :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 21.05.09 20:36
Re: Pařížský šlehačkový krém - Prosím o radu

Holky, mám do něho před šleháním dát nějaký ztužovač??
Díky :-)

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížský šlehačkový krém

;o)))

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížský šlehačkový krém - Vlaďko

To se omlouvám, dala jsem dohromady recept s komentářem. Ale jsem ráda, že nejsi promrzlá. U nás to už taky taje, na zahradě už jen půl metru sněhu! :))

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížský šlehačkový krém

Nevím, kdo je tady „promrzlej“..­...;o))) recept píše Pampeliška, marmeládko…;o)

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížský šlehačkový krém

Já tenhle krém dělám již roky „od oka“. Mám ráda hodně černý, tak tam to kakao sypu nahusto. Připadá mi nezkazitelný, snad jen to promrznutí jak píše Vlaďka ho může zničit, ale o to se mi naštěstí ještě nepovedlo. Krém doporučuji, je výborný na dorty i rolády či řezy.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pařížský šlehačkový krém

jiná gramáž: 1/2 l šlehačky, 70 g cukru, 30 g kakaa

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist