Recept Pařížské tyčinky 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh a jednu třetinu si odložíme stranou.
Do zbylých dvou třetin sněhu opatrně vmícháme ořechy. Ze vzniklého těsta vyválíme na pocukrovaném vále plát (asi 1/2 cm vysoký), potřeme jej zbytkem sněhu. Nožem namočeným v horkém vodě nakrájíme tyčinky (velikost záleží na vás, já je dělám tak 3,5 cm na 0,5 cm), které přenesete na plech s pečícím papírem a pečeme je v mírně vyhřáté troubě, až sníh začne růžovět, ale pozor velmi malinko, aby jste nepřepálili ořechy. Teplota pečení je nejlepší kolem 120 st., maximálně 150 st.
Je dobré je nechat uležet.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 06.12.02 vloženo
  • 7411x zobrazeno

Ingredience

  • 28 dkg moučkový cukr
  • 3 bílky
  • 28 dkg mletých ořechů

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pařížské tyčinky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

Ještě jenom poznámka pro zjednodušení. Já je dělám tak, že si udělám z toho ořechového těsta tenký váleček a ten jemně rozválím. Takže mi vznikne vlastně obdélník, který má jednu stranu asi těch 3,5 cm no a druhou tak velkou, jak mám dlouhý ten váleček. Takže pak jenom ukrajuji tyčinky. My máme tohle cukroví rádi, pravda je, že vůbec nemám tušení, kde se vzal ten název pařížské.

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Petro 1...

Peču pařížské tyčinky, ale používám rýžového papíru (oplatky) a přidávám citronovou kůru, štávu a trochu zavařeniny. Tvoje verze se zdá být mnohem jednodušší, musím ji vyzkoušet. Ahoj,

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
TOPlist