Recept Pampeliškový med

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pampeliškový med

Postup

Květy přelijeme 1a půl litrů vařicí vody. Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou a nakrájený citrón a povaříme /asi 10 minut/ . Po povaření necháme 24 hodin stát. Potom vývar scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu. Ještě horký med nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 50006x zobrazeno

Ingredience

  • 250 květů čerstvě rozkvetlých pampelišek
  • 1/2 pomeranče i s kůrou
  • 1 citrón bez jadýrek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jit.pan 01.06.13 10:41

Nápad s pomerančem je zajímavý, dobrota

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Lyduska 30.05.13 23:19

Výborné.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.05.12 09:50

Ještě jsem to letos stihla :)
Pampelišky sice pokvetou dál, ale už ne v tak nádherně žlutém „koberci“…

Dodnes jsem dělala jen se dvěma citony, ale tento tip, kde je i pomeranč, jsem nyní dělala prvně a z ulizování během vaření mohu s klidným svědomím napsat, že je to moc dobré :)

Já tento med používám jak do nápojů, tak i do pečení či vaření - má široké využití… Chce to jen fantazii… a té se meze nikdy nekladou, zvláště v kuchyni je fantazie přímo povinnou nutností :) ;)

Líp se mi vyfotit nepovedl, je to ještě horké… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pampeliškový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 31.05.13 00:01

U nás se tento med používá výhradně při nachlazení a hlavně při kašli jako lék. Ráno a večer 1 kávová lžička a zapít vlažným čajem.

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 10.05.12 14:23

@casino
Kdepak sklenic… to jsou malé skleničky, od malých majolek a marmelád ;)
No, bez cukru to asi udělat nejde, což je škoda… právě proto tento med používám spíš jen jako jakýsi druh dochucovadla, či koření - nevím, jak to přesně podat, protože chuťově je sice dobrý, ale jen tak na pečivo mám raději ten včelí…
Kdo rád experimentuje, sám pozná, kde všude se dá tento „med“ použít ;)

@Ačraj
Já třeba u babičky okoukala to, že jde využít do pečení (moučníky), ale sama jsem ho zkusila přidat i jinam, třeba do marinád je dost dobrý, nebo když je třeba někde dodat nasládlou chuť a cukrem to není třeba zrovna moc vhodné… no, je toho víc… :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.05.12 14:02
Pampeliškový med

Znám tento recept, vařila asi před pěti lety a nějak jsem na něj pozapomněla, opráším skleničky, určitě mu nic nebude, ani mě nenapadlo toto širší využití, díky ! :mavam:

 
casino
4446 příspěvků 10.05.12 12:03

No, mě pampeliškový „med“ nerajcuje, ale když jsem viděl na obrázku 11 naplněných sklenic a to pouze z dvojité dávky uvedené v ingrediencích (bez cukru), tak jsem honem vyrazil posbírat kvítky, ještě než do nich vjedu sekačkou…
Až posléze jsem si přečetl postup… 8) :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 12:04

 
Zuzka1973
1907 příspěvků 10.05.12 09:53

Dělala jsem z dvojité dávky, aby se to vyplatilo…  ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist