Recept Pampeliškový med

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pampeliškový med

Postup

Květy přelijeme 1a půl litrů vařicí vody. Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou a nakrájený citrón a povaříme /asi 10 minut/ . Po povaření necháme 24 hodin stát. Potom vývar scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu. Ještě horký med nalijeme do sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.

Recept je z kategorií: Konzervace



Nahlásit recept

  • 48640x zobrazeno

Ingredience

  • 250 květů čerstvě rozkvetlých pampelišek
  • 1/2 pomeranče i s kůrou
  • 1 citrón bez jadýrek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jit.pan 01.06.13 10:41

Nápad s pomerančem je zajímavý, dobrota

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Lyduska 30.05.13 23:19

Výborné.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.05.12 09:50

Ještě jsem to letos stihla :)
Pampelišky sice pokvetou dál, ale už ne v tak nádherně žlutém „koberci“…

Dodnes jsem dělala jen se dvěma citony, ale tento tip, kde je i pomeranč, jsem nyní dělala prvně a z ulizování během vaření mohu s klidným svědomím napsat, že je to moc dobré :)

Já tento med používám jak do nápojů, tak i do pečení či vaření - má široké využití… Chce to jen fantazii… a té se meze nikdy nekladou, zvláště v kuchyni je fantazie přímo povinnou nutností :) ;)

Líp se mi vyfotit nepovedl, je to ještě horké… :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Pampeliškový med

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
M.Suskova
206 příspěvků 31.05.13 00:01

U nás se tento med používá výhradně při nachlazení a hlavně při kašli jako lék. Ráno a večer 1 kávová lžička a zapít vlažným čajem.

 
Zuzka1973
1826 příspěvků 10.05.12 14:23

@casino
Kdepak sklenic… to jsou malé skleničky, od malých majolek a marmelád ;)
No, bez cukru to asi udělat nejde, což je škoda… právě proto tento med používám spíš jen jako jakýsi druh dochucovadla, či koření - nevím, jak to přesně podat, protože chuťově je sice dobrý, ale jen tak na pečivo mám raději ten včelí…
Kdo rád experimentuje, sám pozná, kde všude se dá tento „med“ použít ;)

@Ačraj
Já třeba u babičky okoukala to, že jde využít do pečení (moučníky), ale sama jsem ho zkusila přidat i jinam, třeba do marinád je dost dobrý, nebo když je třeba někde dodat nasládlou chuť a cukrem to není třeba zrovna moc vhodné… no, je toho víc… :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 10.05.12 14:02
Pampeliškový med

Znám tento recept, vařila asi před pěti lety a nějak jsem na něj pozapomněla, opráším skleničky, určitě mu nic nebude, ani mě nenapadlo toto širší využití, díky ! :mavam:

 
casino
4431 příspěvků 10.05.12 12:03

No, mě pampeliškový „med“ nerajcuje, ale když jsem viděl na obrázku 11 naplněných sklenic a to pouze z dvojité dávky uvedené v ingrediencích (bez cukru), tak jsem honem vyrazil posbírat kvítky, ještě než do nich vjedu sekačkou…
Až posléze jsem si přečetl postup… 8) :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.05.12 v 12:04

 
Zuzka1973
1826 příspěvků 10.05.12 09:53

Dělala jsem z dvojité dávky, aby se to vyplatilo…  ;)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist