Recept Palačinky - nejlepší

(Hodnoceno 8x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palačinky - nejlepší

Postup

V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypeme mouku. Těsto naléváme naběračkou na vyhřátou pánev pomaštěnou kouskem sádla. Otáčíme pohybem zápěstí. Před podáním potřeme palačinku zavařeninou, nejlépe z červeného rybízu a zatočíme. Můžeme pocukrovat.

Tip:
Náplň může být ze sladkého tvarohu nebo i slaná. Výborná je se zabaleným plátkem eidamu.

Pendina poznámka:
Toto těsto na palačinky dělám stále a pokládám ho za jedno z nejlepších. K opékání používám máslo.

Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance



Nahlásit recept

  • 24.02.06 vloženo
  • 618451x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

iviko 08.10.14 16:05

Tak paličinky jsem dělala dle receptu a byli super.Jako náplň jsem uvařila jablka s trouchou vody a přidala škrob a byla to fakt mňamka velika

Odkaz na uvaření

x-tra 01.09.14 19:36

Tak jsem dostal chuť na palačinky . . . a jelikož jsem je nikdy nedělal, vybral jsem tento recept . . . právě po večeři . . děkuji, příprava bez nejmenších problémů, chutnalo.

Odkaz na uvaření

dOUCHEBAG 24.07.14 08:35

Lucia Wolfova to asi neumíš vařit :DD jinak recept super :)

Odkaz na uvaření

lucia wolfova 23.06.14 18:56

Vykusala som vela receptov,ale tento je ten najhorsi,asi to hodim vsetko do kosa:(

Odkaz na uvaření

lukyn 18.88 30.05.14 23:40

absolutně bez chybičky :)

Odkaz na uvaření

Alena251 11.05.14 14:38

Super recept, nemá chybu, velmi jednoduché. Palačinky tenké a netrhají se, všichni jsme si pochutnali.

Odkaz na uvaření

Lyduska 19.03.14 15:35

Tentokrát som do cesta dala len jedno vajce.
Výborné.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

ZuzaZam 08.03.14 21:42

To jsem tak o pul desate vecer dostala chut na palacinky a dopadly skvele..:-) Jen byly trosku tlustsi, ale to casem urcite vychytam.. diky za fajn recept..;-)

Odkaz na uvaření

kazanek6 29.01.14 17:47

recept je výborný palačinky jsem ani nestačila vyfotit jak se rychle snědli dávám 1 děkuji

Odkaz na uvaření

Ačraj 19.01.14 19:08

Do tohoto těsta jsem nastrouhala jedno jablko a usmažila na lívanečníku, marmeládu jsem si dala dodatečně, těsto jsem nenechala takřka vůbec odpočívat

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Machynka 14.01.14 20:37

Super rychlé a dokonalé! Naprosto skvělé těsto a ten výsledek… :)

Odkaz na uvaření

Ačraj 13.01.14 10:45

Tyto palačinky jsou opravdu nejlepší. Žádné odpočívání a hurá do toho!!! :-)

Odkaz na uvaření

MichalŠ16 16.12.13 15:56

Opravdu výborný recept! :D
Zvládl jsem to i já 13. letý kluk.

Odkaz na uvaření

Lucia Lunga 02.12.13 17:47

Opravdu super, vždycky se mi ty potvory nějak lepily nebo podobně, ale tento recept je naprosto skvělý. Zkrátka v jednoduchosti je krása:)

Odkaz na uvaření

Lyduska 27.08.13 20:21

Výborné cesto na palacinky. Veľmi dobre sa s cestom pracuje a palacinky výborne chutia…
Tentokrát s jahodovým džemom.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

monca3079 14.07.13 19:16

Jsou mnamozni :)

Odkaz na uvaření

gancccccca 01.07.13 21:15

právě jsem zkusila těsto, přišlo mi hodně tuhé- husté, stačí bohatě 130g hl. mouky a je to perfektní..

Odkaz na uvaření

Mišpule_Mišpulí 16.02.13 12:40

Naprosto dokonalé, jednoduché a super!!! DÍKY!!! jinak už těsto na palačinky dělat nebudu :)

Odkaz na uvaření

Monulie 09.01.13 17:40

Konečně se mi povedly palačinky, dokonce i krásně tenké! Natírala jsem meruňkovou domácí marmeládou.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

pupi 20.11.12 14:33

Fakt nejlepší palačinky, smažila jsem je na másle a snad nikdy se mi nepovedly tak dobře jako podle tohoto receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jcs1 08.10.12 00:13

Asi opravdu nejlepší recept na tradiční palačinky. Přidejte mouky trochu více, pokud se bojíte, že se vám palačinky budou trhat. Dávam 5*.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Terie 19.08.11 14:13

Jahodová marmeláda se zakysanou smetanou. Nemají chybu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

JohnDoe 18.06.11 20:22

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Palačinky - nejlepší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kralda
17 příspěvků 13.01.14 14:36

Souhlasím, mám stejnou zkušenost :) :mavam:

 
casino
4207 příspěvků 13.01.14 12:48
Dámy a pánové, kdo z vás to má...

myslím tím 480 000 návštěv receptu
A jak bývalý politikův kolega, vulgo BIMBO rád říká „Názory nemění jen idiot“ tak já, nejsa si zcela jist zda neidiot, svůj předchozí komentář poněkud poupravím:
Zatímco jiní empiricky došli k tomu, že těsto na palacinky stačí nechat odležet pár minut, tak já tento poznatek „musel“ vertifikovat experimentálně :) a opravdu stačí dva tucty až půl kopy minut a pro jistotu hodinu , jak tam pýýýšu v 11.01.14 01:15
No, nenakopali byste mi? :) :mavam: :mrgreen:

 
zébulon  25.10.12 21:32

Ja bych prispela takovym kacirskym nazorem – pokud to testo neslehate elektrickym slehacem nebo rucnim mrtoulicem na snih (coz je velmi prakticke!) a nezaslehate do nej moc vzduchovych bublin, neni treba ho nechat odstavat. Jen je treba radne rozehrat tuk na panvi. Delam palacinky uz dobrych tricet let, tak vim, o cem mluvim. A jeste – davam na pullitr mleka jen jedno vejce.

 
Zuzka1973
1170 příspěvků 25.10.12 19:05

@Bradhal myslím, že jsc to napsal skvěle a já doporučuji toto pravidlo u litých těst dodržet… Mohla bych dodnes velice živě popsat, jak jsem se kdysi vztekala nad palačinkami z čerstvě ukvedlaného těsta… Tehdy jsem to vzteky vzdala a chtěla těsto vylít slepicím. Mamka mi tehdy řekla, ať to nedělám a to samé těsto zkusím péct tak za hodinu. Tehdy jsem pochopila… a jen na svou obhajobu musím říct, že mi tehdy bylo asi jedenáct let a začínala jsem s prvními kuchařskými pokusy :kytka:
V kuchyni se nic nedá uchvátat… :mavam:

 
jcs1
76 příspěvků 25.10.12 18:50

@Bradhal Řekl bych, že se těsto na palačinky má nechat odpočinout, aby se mouka s mlékem dobře vstřebala a lehce nakvasila (neboli „nabobtnala“). Chvíli trvá, než mouka absorbuje dostatek tekutiny.

Jednak se pak palačinky lépe dělají, méně trhají a jsou prostě lepší.

Je tu někdo, kdo to dokáže popsat lépe?

 
Bradhal
9 příspěvků 25.10.12 18:17

Zdravím.
Palačinky sama moc nejím, spíš teda nikdy, jenom v dětství. V dospělosti tak jednou za rok, dva, někde na výletě. Zrovna ale dneska večer bych je chtěla zkusit. V některých receptech tu na Labužníku je rada nechat těsto odpočinout. Můžu se zeptat proč?
 Díky.

 
Eja
3036 příspěvků 21.10.12 13:34

Casino :mrgreen: přispěji k návštěvnosti receptu. Přiznávám :,(, že je to jeden z mála případů, kdy sypu mouku bez prosátí. Ale hodinka odpočinku je minimum. Jestli na půl litru mléka a dvě vejce mouky 200 g nebo 180 nebo 210 to nevím, přisypávám, metličkou vrtím a když je to akorát, tak nechám odpočinout.

 
casino
4207 příspěvků 21.10.12 12:16
Kuchařka pro nezaměstnané

No, nezaměstnaní jsou evidentně až tak zaneprázdněni, že jim ani nezbývá času na osátí mouky, natož aby těsto nechali nějakou hodinku před smažením odpočinout :evil:
Pokud nepoužiji plnotučné mléko, tak do těsta uroním slzu oleje…

Toto je patrně nejčastěji zobrazovaný recept z LABUŽNÍKA :potlesk:
Dnes určitě překoná hranici 305 000 návštěv :palec:

 
parles
252 příspěvků 03.02.12 16:39

Vím ještě o jedné výborné náplni, ta ale rozděluje lidi na dva tábory! Jedni to milují a jiní by do toho nekousli. Mám na mysli na pánvi míchaný mozeček s vajíčkem!

 
bocianka
527 příspěvků 03.02.12 12:45
Toto

těsto je super. Já si do těsta přidávám kousek rozpuštěného másla. Palačinky dělám na teflonové pánvi, tak už nedávám jiný omastek na pánev. Jde to krásně. :srdce:

 
damakrijo
2 příspěvky 03.02.12 10:21

super! :mavam:

 
anan
1 příspěvek 20.08.11 20:17

Palačinku můžeme potřít švestkovými povidly, zatočit a dát zakysanou smetanu. Je to moc chutné.

 
Terie
66 příspěvků 19.08.11 14:13

Jahodová marmeláda se zakysanou smetanou. Nemají chybu.

 
M.Suskova
205 příspěvků 19.06.11 01:17

Takto dělám palačinky celý život. Buď nasladko jak je tu popsané.Nebo naslano a to,že do palačinky zatočím tenký párek a vložím je do vymazaného pekáčku a nechám je zapéct asi 15 minut při 200°C. K tomu zelený salát,nebo nějaký jiný zeleninový salát.

 
klaaarka
222 příspěvků 31.03.11 15:37

Tohle je nejlepší těsto na palačinky, každý po mně chce recept, jsou výborné, dají se udělat hodně tenké a netrhají se, mňam. Už jdu na ně zase.

 
Pusineczka
1 příspěvek 10.08.10 22:58
Re: Palačinky

Tak dneska jsem našla tenhle recept…udělala jsem teda těsto,přidala jsem si tam ale ještě lžičku a půl cukru..V těstě šla ale vcelku dost cítit mouka,tak jsem se bála,že půjde cítit i v upečené palačince,a tak jsem teda upekla první palačinku,snědla ji jen tak a musím říct že úplně úžasná..dík moc za recept,hned jsem se tu regla :)

 
Kristie
1 příspěvek 24.10.09 20:25
Palačinky na snídani:-)

děkuji moc za recept, už se těším zítra na snídani, manželovi budou určitě chutnat:-)

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky.. Terrinko,

mám vyzkoušeno jinak bych nedala komentář, je to moc dobré a jde to i s jinými náplněněmi. Zkus a uvidíš.

 
Angi
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

dobrou naplni palacinek je take syr niva (nebo jakykoli „modry“ syr) na jemne kousky nakrajeny a posypat orechy…

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky- kapitanrum, zlata

to se mi vážně líbí s tou kysanou smetanou. Tu cibulku bych mohla osmažit do růžova, ta syrová se mi tak moc nelíbí. Nakonec ten špenát a obalit, to vypadá
taky skvěle. Zlato, asi jsi to tak už dělala že? Ať žije improvizace. Díky za nápad T.

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

přikláním se ke špenátu. Pak to říznout v půli, obalit v klasickém trojobalu, osmažit…a to je pak mana. Eventuelně do strouhanky přidat trochu strouhaného sýrce, či granulového česneku.

 
kapitanrum
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

Jako napln je nejlepsi potrit osolenou kysanou smetanou s najemno nakrajenou cibulkou, pak pokapat kecupem a posypat syrem.

 
kydy
100 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

To asi každý zná: výborná je náplň s klasickým špenátem. A aby to bylo ještě víc zdravé, dávám na to kečup a tatarku :-)

 
martan
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

Vladko, diky moc za skvely recept, ktery jsem dlouho hledala a konecne nasla. Dneska jsem provedla, moc dobre, vsem chutnalo!!!! Diky moc.

 
sim
293 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Palačinky

no presne tak to robim ja – salka mlieka, salka muky, vajce, trosku soli – palacinky pre 2.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
TOPlist