Recept Ovesné sušenky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovesné sušenky

Úvod

Několikrát jsem už vyzkoušela jakési sušenky nebo placičky nebo kuličky … z ovesných vloček, ale nikdy mne neoslovily natolik, abych je pekla podruhé. Tento recept jsem dostala od šéfové v práci, s tím že nemohla přinést vzorek na ochutnání, protože nezbyly.
Zviklala mne, tak jsem zkusila.
Večer přišel na návštěvu Karel, dostal kus http://www.labuznik.cz/…-a-jablkach/, a potom sušenky.
Prý má uzené moc rád, ale kam se prý hrabalo na tyhle sušenky :-) Takže vkládám recept, třeba budou chutnat i vám.

Postup

Troubu si předehřejeme na 170°C.

V míse smícháme všechny suroviny (ovoce a ořechy můžeme překrájet) a na plech s pečícím papírem klademe malé hromádky, mírně roztlačíme nebo necháme hrudky a pečeme do zrůžovění.
Na plechu necháme mírně zchladnout.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.11.16 vloženo
  • 1087x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min

Ingredience

  • 500g jemných ovesných vloček
  • 1 plechovka salka (tuším, že má 397g od Tatry)
  • kokos (hrníček 250ml)
  • 3/4 hrníčku rozpuštěného másla
  • sušené ovoce a ořechy podle chuti (dala jsem sáček brusinek a sáček kešu).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.16 22:01

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Ovesné sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2442 příspěvků 21.11.16 11:33

Ten rozpis s olejem kdysi dostala (právě na jedněch závodech), ale uznávám, že s máslem to musí být o moc lepší, o moc. Olej používám proto, aby to bylo trvanlivější (možná se pletu?). Protože to ale během sezóny připravuju minimálně jednou za dva-tři týdny (prostě podle toho, kdy jsou závody; v září jsme si jednu velikou krabici téhle dobroty vezli dokonce až do Ruska), určitě z toho u nás vánoční cukroví nebude. Čímž ovšem nechci nikoho dalšího odrazovat, je to opravdu moc dobré, vyzkoušejte - když to někam přivezeme a nabídneme ostatním, vždycky to máme hned rozebrané.

 
daduuja
1108 příspěvků 20.11.16 14:50

@di, koukala jsem tady po receptech, možná nedostatečně, ale našla jsem jen s vejcem, cukrem nebo hladkou moukou, komentáře jsem nečetla.
I v tomto receptu byl olej, ale dala jsem místo něj máslo.
Práce s těstem není zrovna rychlá :-), je to lepivé a nesoudržné.
Placka na plech je určitě rychlejší.
Určitě sušené švestky a vlašské ořechy, citronát, cizokrajné kandované ovoce s piniemi, s pekany, pistáciemi, budou dobré s čímkoliv.
U nás budou i maličké hromádky do papírových košíčků na vánoce, s kousky čokolády nebo jen cik cak čokoládou navrch… opravdu mi chutnají :-)
Kešu ořechy v nich byly luxus, jen příště trochu překrájím, bude se s těstem líp pracovat.

 
di
2442 příspěvků 20.11.16 08:14

Podle velice podobného rozpisu dělám už léta „závodní müsli“ (a mám pocit, že jsem to sem do nějaké diskuse k receptu už víckrát psala), jedný rozdíl je v tom, že místo másla dávám olej a že těsto na plech s pečicícm papírem dávám vcelku (jde to dost špatně, proto si v závěru pomáhám namočením rukou). Peču do zrůžovění a ještě teplé na plechu nařežu na potřebné tvary (po vychladnutí by to už nešlo). Ovoce nebo oříšky dávám podle toho, jaké mám doma, dobré jsou i lískové oříšky nebo slunečnicová semínka, pokrájené datle nebo fíky, klidně i obyčejné rozinky, prostě - co komu chutná a co má doma. Ovšem brusinky nebo klikvy jsou asi opravdu nejlepší.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist