Recept Ostrý jazyk

(Hodnoceno 1x) Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ostrý jazyk

Úvod

Pro ty, kteří si na jazyku nepochutnají, se nabízí varianta s vařeným hovězím masem.

Postup

Zeleninový vývar přivést k varu, přidat opraný a očištěný jazyk a přikrytý poklicí ho zvolna vařit jeden a půl až dvě hodiny. Je-li nutné, během vaření přilijte vývar.

Vyjmout jazyk, opláchnout ho studenou vodou a teplý ho oloupat. Přecedit vývar a uschovat.

Na pánvi rozehřát máslo a jazyk na něm ze všech stran osmažit. Vyjmout ho a udržovat v teple.

Na pánev přilít ocet, uvolnit přípek, osolit a opepřit. Přilít vývar a naprudko ho zredukovat na polovinu. Dovnitř omáčky zamíchat dijonskou hořčicí a papriku.

Nakrájet jazyk na diagonální tlusté plátky, rozložit ho na mísu do vějíře a zalít ho omáčkou. Chcete-li, můžete ozdobit plátky citronu a salátovými lístky.

Recept je z kategorií: Maso Pokrmy z vnitřností Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 06.03.11 vloženo
  • 16997x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1-2 vepřové jazyky (záleží na velikosti) - očištěné od tuku a omyté octem
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička pálivé uzené papriky
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 03.08.12 19:11

Jako přílohu si chlap vynutil rýži a musím uznat, že i tato kombinace super!

Diskuse k receptu Ostrý jazyk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Terie
66 příspěvků 10.05.12 00:33

Krásná barva brambor. Já dneska koupila prvé rané brambory a takhle pěkně nevypadaly, s chutí na tom už byly podstatně lépe ;)

 
jolana
5057 příspěvků 09.05.12 21:53

Dando, necuduj sa ze neviem co to…ja som poriadny brambor nevidela uz roky..tu mame daco co sa vola brambory a varit sa to vari divne–neuvari ako brambor, pecie takisto a chuti to ako trava.. :,(…az si das paradny chutny brambor tak si pomysli ze vo svete su aj hladovi lidi co nemaj ani jeden brambor.. :mrgreen: :mavam: …ale zas mame vegetarianske vajcia..hec :mrgreen: :P

 
danda  09.05.12 20:20

Jol, to byly brambory od soukromníka, v hypersuper by je nabízeli pod značkou BIO :-), moc dobré byly a ten jazyk s pikantní hořcicovou omáčkou … :potlesk:

 
jolana
5057 příspěvků 08.05.12 23:16

.. nech mi nikto nevravi ze dakde maju take krasne overene recepty a fotky..a to zlute na fotke ako priloha su zemiaky abo co?..abo ja nevidim ..mno,slepuch som len co je pravda :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 20:18

dandi, znajic Tvoje vytvory, to jak zaludky vypadaji prave ted, na tom tak nezalezi… Relativne vzato 8-)

 
danda  06.03.11 19:13

Jsem to i já pochopila :-), babi a musela jsem se smát, protože vařím k zítřejší večeři krůtí žaludky v černé čínské omáčce a v této fázi nevypadají zrovna elegantně :-)

 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 19:06

Recept jsem pridala viceromene kvuli anekdote vhodne pro dnesni dny :-D

Dama k cisnikovi: „Co dnes doporucujete?“ „No, jazyk je vytecny.“ „Ach, ja bych nemohla jist neco ze zvireci tlamy… Myslim, ze si dam pouze dve vejce.“ ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist