Recept Ořechová omáčka Sacivi

Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět v kastrole na másle. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme, zředíme kuřecím vývarem a povaříme. Zvlášť si svaříme vinný ocet s hřebíčkem, skořicí a bobkovým listem. Nastrouhané ořechy smícháme s mletou paprikou, šafránem, koriandrem, majoránkou, petrželkou, pepřem, žloutky a scezeným vinným octem. Všechno vložíme do vřícího kuřecího vývaru, prohřejeme, ale již nevaříme. Studenou ořechovou omáčkou poléváme porce kuřat, slepic, vynikající je i polévat pečené lilky, fazole, pstruha.

Převzato: Speciality ruské kuchyně.

Recept je z kategorií: Omáčky studené



Nahlásit recept

  • 28.09.05 vloženo
  • 6736x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.30 hod.

Ingredience

  • 100 g másla
  • 300 - 400 g loupaných vlašských ořechů
  • 8 cibulí
  • 1 - 2 PL hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 6 - 7 stroužků česneku
  • 100 ml vinného octa
  • 5 hřebíčků
  • 1/2 KL mleté sladké papriky
  • 1/2 KL šafránu
  • 1 KL koriandru
  • 1 KL mletého pepře
  • majoránka, petrželka
  • sůl
  • bobkový list
  • 400 - 500 ml kuřecího vývaru (i z bujónu).

Doporučená příloha

  • všechna vařená a pečená masa a zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová omáčka Sacivi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist