Recept Opojení

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Opojení

Postup

Špenát očistíme a obereme listy. Oloupané hrušky gratinujeme ve víně a cukru. Nálev na špenát připravíme z malinového vinegretu, do kterého dáme badyán, skořici a bílý pepř, lehce povaříme,rozmícháme v mixéru a do ještě teplé hmoty zašleháme opatrně olej a nakonec dochutíme cukrem, špetkou soli a podle gusta ještě malinovým octem. Plátky sýra lehce posypeme provensálským kořením, potřeme medem a krátce zapečeme na toastu. Pak nálev smícháme s listy špenátu, ty navršíme doprostřed talíře a obložíme střídavě kousky hrušky a toasty s kozím sýrem.

Ocet malinový
Rozmačkejme ½ litru zralých, pěkných malin, polejme je litrem nejjemnějšího vinného octa v dobře uzavřené láhvi nechme státi 14 dní na výsluní, načež můžeme scediti ocet velmi jemné chuti, jehož se upotřebuje na saláty, do omáček, k rybám, zvláště ke pstruhům a do chladivých limonád. Ještě chutnější je malinový ocet, vezme-li se větší množství malin, např. 1-1 ½ litru na 1 litr octa a nechá-li se to státi jenom 12 hodin, načež se ocet sfiltruje do láhve, obváže měchýřem a několik minut ve vodní lázni vaří. Po vychladnutí se láhev zazátkuje. Na limonády svařuje se malinový ocet často s cukrem a béře se na 1 litr octa ½ kg cukru.

Recept je od Pavla Daňka, kuchaře z restaurace Lary Fary doplněn z kuchařského lexikonu o informaci o octu malinovém.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 14.05.04 vloženo
  • 3847x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • *Protože je květen, měsíc lásky, zkuste připravit pro sebe a svého miláčka následující recept, tzv. jídlo pro dobré bydlo a tělo jako bidlo. Tento salát nabízí zážitek pro oči, dráždí chuťové buňky a vůní podněcuje fantazii. Jedna ta vůně je nezaměnitelná, a to aroma badyánu, který Číňané už od pradávna používají jako afrodiziakum. V salátovém hitu pro dva nesmí chybět!*
  • 0,5 kg čerstvého špenátu
  • 300 g kozího sýra
  • 3 hrušky
  • malinový ocet
  • 2 dl červeného vína
  • badyán
  • celá skořice
  • provensálské koření
  • bílý pepř
  • med
  • olej
  • cukr a sůl
  • toastový chléb

Doporučená příloha

  • víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opojení

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jahodový pohár Jahodový pohár
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist