Recept Opékané vepřové kolínko Franta (Němec)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěné koleno dáme do vařící vody a vaříme asi hodinu. Potom 1/2 hodiny (nevím proč).
Koleno vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na plátky, obalíme ve vejci rozšlehaném se solí a škrobovou moučkou a smažíme po obou stranách (asi 10 minut).

Při jídle namáčíme usmažené plátky kolena ve směsi. Zapíjíme bílým vínem.

…kam se dává cibule a zázvor nebylo udáno, rovněž sojová omáčka, ta zřejmě patří k rozšlehanému vej­ci…

Z knihy Hádej, kam půjdem na večeři -z r. 1990- vybráno z receptů Jiřiny Bohdalové

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 13.07.06 vloženo
  • 6117x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • cibule
  • zázvor
  • 1 PL sojové omáčky
  • 1 vejce
  • 2 PL Solamylu - vrchovaté
  • sůl
  • olej
  • Směs:
  • 1 díl papriky, 1 díl soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opékané vepřové kolínko Franta (Němec)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ivana-Ch
64 příspěvků 22.02.10 11:34
Re: Opékané vepřové kolínko Franta (Němec)

Cibule a zázvor určitě přijdou do vody ve které se kolenl vaří.

 
Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Opékané vepřové kolínko Franta (Němec)

Tomu rikam kvalitni recept :]

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist