Recept Omáčka z lišek

(Hodnoceno 4x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka z lišek

Postup

Lisky dobre ocistete a nakrájejte je na stejné kousky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opékejte lisky az se z nich vyparí vsechna voda. Vyjmete je a dejte stranou.
Do hrnce dejte cibuli a slaninu a opékejte az je slanina lehce chrupavá. Lisky vratte zpet do hrnce, zalejte je vínem a smetanou a varte pár minut az se tekutina zredukuje na omácku. Dochutte solí, peprem a prípadne strouhaným muskátovým orískem.

K omácce se hodí knedlík, rýze, brambory nebo pecivo. Lze ji také podávat k masum.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.09.08 vloženo
  • 41677x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250-300 g lisek
  • 200-250 ml smetany
  • malý kousek slaniny, nakrájené na kosticky
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • ½ sklenice vína (1-1 1/4 dl)
  • sul
  • pepr
  • muskátový orísek, lze vynechat
  • olej na opecení - ne olivový

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.07.16 13:21

Podávala sa s bagetou.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 29.06.15 15:28

Z letošních prvních lišek jsem uvařila modifikaci se špenátem a sýrem :lol: .

Vynechala jsem víno a ke konci jsem nechala podusit spařené překrájené špenátové listy. Úplně nakonec jsem vmíchala nastrouhaný čedar.
Použila jsem (mimo jiné) 220 g lišek, 200 ml 12% smetany, 130 g špenátových listů a 50 g čedaru. Byly z toho 2 velké porce; podávala jsem s těstovinami. Výtečný oběd :kytka: .

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 01.11.12 19:05

Postup podle receptu, jen jsem přidala nasekaný česnek a úplně na konec čerstvý estragon. Měli jsme k tomu kuře a bagetu. Výborné!

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 02.08.12 14:38

To se mě líbí, zrovna včera manžel přinesl z lesa skoro samé lišky, tak vím, co s nimi udělám. Moje maminka přidávala lišky i do kopračky, prý lišky jsou hůře stravitelné, než jiné houby, ale jen kdyby jich bylo, po každé se na ně „nenatrefí“. :-))
Tak jsem ji dnes také uvařila, přesně dle receptu, až na to víno, které jsem také nahradila, s bramborem - moc jsme si pochutnali, jó, já tam ještě přidala kuličky pepře a nového koření.
Kdyby se někomu zdála omáčka růžová, tak to není uvařeno z „růžovek“, ale opravdu z lišek, asi mám „blbej“ foťák.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

birkana 02.08.12 14:20

Místo vína jsem použila lžíci kvalitního bílého vinného octa - nemělo to chybu!!! Podávala jsem s rýží, všichni si přidávali. I zapřisáhlí „masožravci“ si pochutnali a maso jim vůbec nechybělo :-) :-) :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Omáčka z lišek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist