Recept Omáčka z lišek

(Hodnoceno 4x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Omáčka z lišek

Postup

Lisky dobre ocistete a nakrájejte je na stejné kousky. V hrnci rozehrejte olej a na nem opékejte lisky az se z nich vyparí vsechna voda. Vyjmete je a dejte stranou.
Do hrnce dejte cibuli a slaninu a opékejte az je slanina lehce chrupavá. Lisky vratte zpet do hrnce, zalejte je vínem a smetanou a varte pár minut az se tekutina zredukuje na omácku. Dochutte solí, peprem a prípadne strouhaným muskátovým orískem.

K omácce se hodí knedlík, rýze, brambory nebo pecivo. Lze ji také podávat k masum.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 01.09.08 vloženo
  • 41090x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250-300 g lisek
  • 200-250 ml smetany
  • malý kousek slaniny, nakrájené na kosticky
  • 1 cibule, nakrájená na kosticky
  • ½ sklenice vína (1-1 1/4 dl)
  • sul
  • pepr
  • muskátový orísek, lze vynechat
  • olej na opecení - ne olivový

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 16.07.16 13:21

Podávala sa s bagetou.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 29.06.15 15:28

Z letošních prvních lišek jsem uvařila modifikaci se špenátem a sýrem :lol: .

Vynechala jsem víno a ke konci jsem nechala podusit spařené překrájené špenátové listy. Úplně nakonec jsem vmíchala nastrouhaný čedar.
Použila jsem (mimo jiné) 220 g lišek, 200 ml 12% smetany, 130 g špenátových listů a 50 g čedaru. Byly z toho 2 velké porce; podávala jsem s těstovinami. Výtečný oběd :kytka: .

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 01.11.12 19:05

Postup podle receptu, jen jsem přidala nasekaný česnek a úplně na konec čerstvý estragon. Měli jsme k tomu kuře a bagetu. Výborné!

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 02.08.12 14:38

To se mě líbí, zrovna včera manžel přinesl z lesa skoro samé lišky, tak vím, co s nimi udělám. Moje maminka přidávala lišky i do kopračky, prý lišky jsou hůře stravitelné, než jiné houby, ale jen kdyby jich bylo, po každé se na ně „nenatrefí“. :-))
Tak jsem ji dnes také uvařila, přesně dle receptu, až na to víno, které jsem také nahradila, s bramborem - moc jsme si pochutnali, jó, já tam ještě přidala kuličky pepře a nového koření.
Kdyby se někomu zdála omáčka růžová, tak to není uvařeno z „růžovek“, ale opravdu z lišek, asi mám „blbej“ foťák.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

birkana 02.08.12 14:20

Místo vína jsem použila lžíci kvalitního bílého vinného octa - nemělo to chybu!!! Podávala jsem s rýží, všichni si přidávali. I zapřisáhlí „masožravci“ si pochutnali a maso jim vůbec nechybělo :-) :-) :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Omáčka z lišek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist