Recept Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Mezitím si kuřecí prsíčka a Hlívu Ústřičnou nakrájíme na kostičky. Maso a houby přidáme k cibuli. Maso zatáhneme, okořeníme, podlijeme vroucí vodou a přidáme všechny bujóny. Když je maso měkké, přidáme šlehačku a zahustíme omáčku hotovou jížkou.
Dobrou chuť peji :o)

Recept je z kategorií: Omáčky k masům



Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 10622x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 5 Kuřecích prsíček
  • 500g Hlívy Ústřičné
  • 2 cibule
  • máslo na osmažení cibule
  • 2 šlehačky
  • 1 hotová světlá jížka
  • 2 slepičí bujóny
  • 1 houbový bujón
  • 2 bujóny česnek majoránka
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • houbové koření

Doporučená příloha

  • Omáčka chutná nejlépe s bramborovou kaší.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa - Dani,

hlívy se dají sehnat, např.v Makru jsem je včera viděla :)

 
DanaJ
1107 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Jo, dávám do oblíbených a určitě to vyzkouším. Sice už touto dobou hlívy asi zmrzly, ale koupit se určitě dají.:-)3

 
DanaJ
1107 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa - bujonologie;-)

Já bych dodala, že autorka nepíše: přidejte bojóny s glutamanama. Zajděte do zdravé výživy a uvidíte, co všechno se tam dá koupit a bez glutamanů. Je ale pravda, že česnek a majoránka by se nahradit čerstvými dalo, ale to přece i bujón a jíška. Ráda bych také upozornila, že třeba Hotová světlá jíška od Knorru neobsahuje žádné konzervační látky a ani glutamany a je jen dehydrovaná, tak proč jí nepoužít. U houbového koření je to to samé, někde ho s glutamanem koupíte a někde ne. Já bych to nebrala tak tragicky. Holt si to uvařte podle sebe a pak sem napište, jak to chutnalo a co jste pozměnili.;-)

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa, KATKO

já myslím, že ta diskuze je od toho, aby se každý mohl – SVOBODNĚ – vyjádřit. Co tě píchlo, že jsi tak jedovatá!!!!

 
Katka11
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Hele lidi co to tady pletete o glutamanu a škodidlech!!!!? Tady nejste v sekci dietních receptů!!!! Náhodou znám lidi co používají mnohem více bujónu při vaření a jejich jídlo je naprosto báječné!!!! Takže tady přestaňte upravovat ty recepty a běžte na dietní zónu!!! Nebo snad taky u receptu na knedlo zelo vepřo píšete jak je to tučné!!! Zamyslete se! Tento receptík si udělám o víkendu a už se moc těším jistě bude super!!!!!!§ Zdaraví Katka

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Souhlas s Jezevcem, takovou naloz glutamanu a ostatnich skodidel clovek hned tak nevidi:-) Misto toho bych tam dala lzici bujonu Wurzl a na navoneni hrsticku susenych hub. Jo a misto cesnekoveho bujonu cesnek, ten mame doma kazdy a je podstatne zdravejsi.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

Já jsem ani netušila, že se prodávají bujóny česnek, majoránka. To mám ale mezery…

 
Bobanek
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

teď jsem tu omáčku dovařila a musím říct, že je vážně báječná!!! Naprosto delikatesa! Bravo!
Ps: Autorka receptu určitě nemyslela, že tam máte nasypat všechnu jížku! Hustíte si přece sami dla potřeby :o)

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka z Hlívy Ústřičné a kuřecího masa

5 bujonů do omáčky je už docela nářez, zvlášť, když už je tam 1 celá hotová jíška…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Reveňový koláč Reveňový koláč
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
TOPlist