Recept Omáčka čokoládová

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kakao promícháme s cukrem,rozšleháme se žloutky,přilijeme mléko se smetanou a šleháme nad párou nebo ve vodní lázni k bodu varu,až získáme lehkou pěnu,která vytvoří při vyjmutí na vařečce hustší povlak/nesmí se vařit,žloutky by se srazily/.Hotovou omáčku můžeme
ještě dochutit rumem.
Omáčku udržíme delší dobu teplou ve vodní lázni,určena je ale k rychlé spotřebě.

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.04 vloženo
  • 3212x zobrazeno

Ingredience

  • kakao-100gr
  • cukr krupice-100gr
  • vanilka-50gr
  • žloutky-300gr
  • mléko-200gr
  • smetana ke šlehání-200gr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Omáčka čokoládová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka čokoládová

Tome, myslím si, že se jedná o samostatný pokrm, který se může doplnit třeba teď aktuálními jahodami…a po rozdělení do misek se baští stejně jako třeba puding…:-))

 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Omáčka čokoládová

Pepane,vypadá to báječně,ale postrádám použití…K bůčku to asi nepůjde,ale jako poleva na dort?Nebo k buchtičkám?Poraď.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist