Recept Okurky rychlokvašky

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté okurky vložíme do lahve a proložíme koprem a česnekem. Poté zalijeme slaným roztokem (2–3 lžičky soli na 1 l vody). Za 2–3 dny jsou vykvašené.

Pikantní: okurky vkládáme do lahve s listy- dubu, višen, vinný list, černý rybíz, kopr, křen, estragon a česnek. Pak rovněž zalijeme slaným roztokem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny



Nahlásit recept

  • 03.06.05 vloženo
  • 42592x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • Okurky - trochu přerostlé
  • kopr
  • česnek
  • sůl
  • voda.

Doporučená příloha

  • Chleba s máslem

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okurky rychlokvašky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
giuspepe
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Dnes po týdnu od naložení jsem neodolal a konečně ochutnal! Jsou skutečně velmi dobré, zkrátka jedna báseň přesto, že tam nebyly dubové listy, nebyly tak rychle k dispozici. Okurků je dost a tak připravuji novou láhev, myslím ale, že mám trochu skluz. Nové ještě nebudou a staré již nebudou. Děkuji za perfektní recept.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Letos jsem přidala krajíček chleba, nebyly špatné. Ale stejně tak dobré, jako byly v Rusku jsem doma ještě neudělala. Za jeden rubl 1 kus.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Za chvili jdu na ne:-) Takhle presne delala rychlokvasky moje babicka puvodem z Volyne a ja je mam take takhle nejradsi. Vyborne jsou k chlebu se :,-(lem a uz jsme je zkouseli i na rusky zpusob, tj. kopnete do sebe panaka vodky a zajite rychlokvaskou (a chutna to jako suche martini s olivou:-).

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Letos se chystám u nás na pouť, kde jsem nebyla asi 20 let a už se moc těším, jak si odnesu "močáky "tj. rychlokvašky a kus tureckého medu. Tak jsem zvědavá, co si přinesu. Časy se mění :-)) Sama jsem ještě nikdy doma nic kvašeného nezkoušela. Stejně se dá kvasit i zelí a jiná zelenina, ale to je jen moje načtená teorie z kuchařek, hlavně čínských. Pokud se nepovedou pouťové močáky, tak do toho půjdu já…:)))

 
giuspepe
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Recept se mi jeví jako jednoduchý, a jak už to ze zkušenosti bývá, v jednoduchosti je ta správná síla. Vyzkouším a podám zprávu. Zvědav jsem zejména na výsledek v části „pikantní“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
TOPlist