Recept Okurky rychlokvašky

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté okurky vložíme do lahve a proložíme koprem a česnekem. Poté zalijeme slaným roztokem (2–3 lžičky soli na 1 l vody). Za 2–3 dny jsou vykvašené.

Pikantní: okurky vkládáme do lahve s listy- dubu, višen, vinný list, černý rybíz, kopr, křen, estragon a česnek. Pak rovněž zalijeme slaným roztokem.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny



Nahlásit recept

  • 03.06.05 vloženo
  • 54753x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • Okurky - trochu přerostlé
  • kopr
  • česnek
  • sůl
  • voda.

Doporučená příloha

  • Chleba s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okurky rychlokvašky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
giuspepe
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Dnes po týdnu od naložení jsem neodolal a konečně ochutnal! Jsou skutečně velmi dobré, zkrátka jedna báseň přesto, že tam nebyly dubové listy, nebyly tak rychle k dispozici. Okurků je dost a tak připravuji novou láhev, myslím ale, že mám trochu skluz. Nové ještě nebudou a staré již nebudou. Děkuji za perfektní recept.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Letos jsem přidala krajíček chleba, nebyly špatné. Ale stejně tak dobré, jako byly v Rusku jsem doma ještě neudělala. Za jeden rubl 1 kus.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Za chvili jdu na ne:-) Takhle presne delala rychlokvasky moje babicka puvodem z Volyne a ja je mam take takhle nejradsi. Vyborne jsou k chlebu se :,-(lem a uz jsme je zkouseli i na rusky zpusob, tj. kopnete do sebe panaka vodky a zajite rychlokvaskou (a chutna to jako suche martini s olivou:-).

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Letos se chystám u nás na pouť, kde jsem nebyla asi 20 let a už se moc těším, jak si odnesu "močáky "tj. rychlokvašky a kus tureckého medu. Tak jsem zvědavá, co si přinesu. Časy se mění :-)) Sama jsem ještě nikdy doma nic kvašeného nezkoušela. Stejně se dá kvasit i zelí a jiná zelenina, ale to je jen moje načtená teorie z kuchařek, hlavně čínských. Pokud se nepovedou pouťové močáky, tak do toho půjdu já…:)))

 
giuspepe
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Recept se mi jeví jako jednoduchý, a jak už to ze zkušenosti bývá, v jednoduchosti je ta správná síla. Vyzkouším a podám zprávu. Zvědav jsem zejména na výsledek v části „pikantní“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Focaccia s bylinkami a sýrem

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist