Recept Okurky rychlokvašky 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okurky perfektně omyjeme. Oloupeme spoustu česneku, tak 3-4 palice. Každý stroužek rozpůlíme. Připravíme si kopr - hodně a i se stonky, vinné a višňové listy. Všechno opereme a dáme vysušit.

Okurky vyndáme z vody, necháme oschnout, u každé oba konečky odkrojíme a ještě do každé několikrát píchneme jehlou.

Svařenou vodu s celým pepřem, novým kořením a hořčičným semínkem, 4 hřebíčky, 2 bobkovými listy a hodně soli.

Do velké láhve ( 4l) naskládáme okurky mezi ně nacpeme stroužky česneku a kopr a listí až do plné láhve. Zalijeme nálevem zatížíme prkénkem a zavážeme. Za 5 dní až týden je to úplná báseň.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 16781x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 dnĹŻ

Ingredience

  • větší okurky ... počet libovolný
  • 3-4 palice česneku
  • kopr
  • vinné a višňové listy
  • 4 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • nové koření
  • pepř celý
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Okurky rychlokvašky 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ForesT123
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Není tam toho česneku až moc? Jsou to 3-4paličky,nebo 3-4 stroužky?

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

jejda, kyselé okurky, rychlokvašky, vša naložené miluju, tak to asi vyzkouším…

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Dovolím si odpovědět za Pepina. Určitě to půjde i bez nich, můžeš je zkusit nahradit listem černého rybízu. Já přidávám ještě list křenu (kvašáky jsou pak křupavější) a dubové listy.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Okurky rychlokvašky

Ahoj Pepino! Půjde to i bez vinných listů? V našem kraji jsou nedostupné.

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist