Recept Odzkoušené perníčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smícháme mouku, cukr, sodu a rozdrcené koření.
Přidáme med, máslo, vejce a vypracujeme těsto.

Těsto vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme perníčky,
které dáváme na předem potřený plech máslem nebo na pečící papír.

Pečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě 7 - 10 minut.
Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem.

Vychladlé zdobíme bílkovou polevou dle fantazie.

Poznámka:
Pečeme 2 - 4 týdny dopředu, tak aby perníčky stačily změknout.
Nejlépe změknou, když k nim do krabice přidáte rozkrojené jablíčko.

Recept je z kategorií: Perníky



Nahlásit recept

  • 22.11.06 vloženo
  • 3997x zobrazeno

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 65 dkg hladké mouky
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg tekutého medu
  • 5 dkg másla
  • 4 vejce
  • 2 lžičky sody
  • 2 lžičky koření
  • KOŘENÍ:
  • 1 lžička skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 lžička citrónové / pomerančové kůry
  • 1 lžička anýzu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Odzkoušené perníčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist