Recept Odzkoušené Madlenky - Madeleines au beurre Pra

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Odzkoušené Madlenky - Madeleines au beurre

Úvod

Recept je od veliciny francouzske kuchyne Paul Bochuse, ktereho jsem jednou kdysi davno mela tu cest videt…

Postup

Předehřát troubu na 190°C. Hodně vymastit ¨Madelein¨formičky, (nebo použít silikonové), které vypadají jako mušle, nebo velké medvědí pracky. Přesít dohromady mouku s práškem do pečiva.

Za pomoci elektrického šlehače, našlehat vejce s jemným krystalovým (není-li jemný, tak ho rozmixovat) cukrem po 5-7min., až je hmota hustá a krémová. Zamíchat dovnitř extrakt, citronovou šťávu i vodu z kvetů.

Lehce dovnitř vložit po čtyřech částech mouku a máslo. Nechat těsto po 10 min. odpočinout. Opatrně lžicí naplnit formičky do 3/4 obsahu. Jemně klepnout formičkami, aby se všechen vzduch uvolnil.

Péct Madlenky po 12-15min. Uprostřed doby pečení, rotovat formičky. Vyzkoušet špejlí, je-li těsto upečené.

Vyklopit na mřížku a nechat vystydnout. Potom pocukrovat práškovým cukrem.

Tip: Nemáte-li takové formičky, tak použijte jaké máte. Avšak, čím menší formičky, tím kratší čas pečení.

P.S.: Podle Marcela Prousta, „Madeleins jsou tak přísné zvenku a tak smyslné uvnitř“…

Recept je z kategorií: Cukroví ve formičkách



Nahlásit recept

  • 02.10.02 vloženo
  • 28988x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Na 12 kusů.
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 85g jemného krystalového cukru
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu, nebo pomeranče, vosku zbaveného
  • 1 lžíce vody z růžových nebo pomerančových květů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 85g másla, rozpuštěného a trochu zchlazeného
  • práškový cukr na pocukrování

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Odzkoušené Madlenky - Madeleines au beurre

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
babi
6360 příspěvků 15.08.14 01:14

Je vseobecne znamo, ze kcyz se mluvi o francouzske kuchyni je bezne pouzivat ustalenych kulinarskych francouzskych vyrazu jako je Bain marie, Bouquet garni, Lardon, Beurre noisette, Chiffonade, Mirepoix atd. atd. atd. Takze Mnoho povyku pro nic

@exczech, verim, ze je zde plno lidi co si radi prectou vase odborne pripominky k receptum a obohati si sve znalosti :idea:

 
exczech
297 příspěvků 12.08.14 23:05

@Dadooa To vubec nejni z meho principu, jsou to ovsem slova prijate do Cestiny z Anglictiny, jako kdyby nestacily ty Ceske vyrazy. Na to jak kydate hnuj na Ameriku, tak si tu nasi rodnou rec pekne prznite po anglictenyma slovickama :cert:
Jak rika Jaro Slovik Cenglish ;)

 
Dadooa
263 příspěvků 12.08.14 22:31

@exczech Hele, ty experte, nechtej, abych opravovala gramaticky chyby tobe ;-) Jako emigrant jsi asi cesky zapomnel pokud jsi vůbec nekdy umel.
Babi je taky emigrant a cesky umi i gramatiku a pise bez chyb, takze v tom to nebude.
Nicmene, ja tvou gramatiku zatim jeste nekritizovala. To sis vymyslel ty sam.
A kdyby nekdo nahodou neumel cesky, tak mu muzes vysvetlit, co je meeting, manager apod ;-) Kdyz se to tady pouziva, musi to byt cesky, podle tveho principu.. nee..?

A nejlepsi je Di :lol: ta vzdycky vyleze z nory, plivne jed a zase se schova! :lol:

 
hippolyta
366 příspěvků 12.08.14 20:13

Ve formickach na pracny hezke madlenky neupecete. Na plechu nedrzi rovne, testo se vyleva, je treba je pracne vymazavat maslem a moukou, aby piskoty sly dobre vyklopit a pri tomto vyklapeni je stejne skoro vzdycky poskodite. Kdo chce pect madeleines seriozne, mel by si poridit formicky bud silikonove nebo teflonove (tem davam prednost), ale vzdycky v platu. Na e-shopech s potrebami pro cukrare v CR je jich k dostani nekolik druhu a velikosti.

 
daduuja
1015 příspěvků 12.08.14 19:50

Snad by stejně posloužily i tyhle - http://www.hospodynkam.cz/…ks-d1810.htm formičky na pracny, mně cenově určitě :-)

 
exczech
297 příspěvků 12.08.14 11:36
formicky na Madeleins

@Frantiska Na internetu jsou k dostani od http://www.williams-sonoma.com/…deleine-pan/

 
exczech
297 příspěvků 12.08.14 11:28

@Dadooa Ja pochopitelne vim ze to slovo je Francouzkeho puvodu, ale je bezne pouzivano v kulinarskych terminech i v Anglictine a je tak osvojeno do Anglictiny asi jako vase nova Cestina pouziva slova jako meeting namisto schuze. Poucovat tady nikoho nehodlam a ten prispevek co jsem tady napsal byl minen pro babi a ta dobre vedela o cem mluvim ;)
A nez budes rejpat tak si radsi oprav svoje chyby ;)

 
exczech
297 příspěvků 12.08.14 11:22
hlouposti

@Dadooa Ja pochopitelne vim ze to slovo je Francouzkeho puvodu, ale je bezne pouzivano v kulinarskych terminech i v Anglictine a je tak osvojeno do Anglictiny asi jako vase nova Cestina pouziva slova jako meeting namisto schuze. Poucovat tady nikoho nehodlam a ten prispevek co jsem tady napsal byl minen pro babi a ta dobre vedela o cem mluvim ;)

 
Dadooa
263 příspěvků 10.08.14 23:09

@Frantiska Hele, ty chytrolinko, tu nikdo neopravuje gramatiku exczechovi. Nauc se cist nebo chapat, pripominky nejsou ke gramatice exczech ;-)
Moje „chyby“ jsou preklepy nebo nedoklepy, hrubky tam nemam. Pisu rychle a nevracim se. Jako kdekdo tady ;-)
@jolana Ja prece nerikam, ze se odborne francouzske vyrazy nepouzivaji i v jinych jazycich. Jen je to porad francouzske slovo. Nebo snad kdyz ho pouzije Cech, bude to najednou cesky?

 
jolana
4988 příspěvků 10.08.14 23:07

@daduuja, takze mas stastie, pretoze ked si to robis to znaci ze mas dobre maslo.. :mavam:..

 
jolana
4988 příspěvků 10.08.14 22:57

@Dadooa, takze si videla francuzky vyraz a hned mala jasno.. zas si to prepiskla..totizto ono kopec francuzskych pomenovani sa pouziva vseobecne vo sv. gastronomii..ale ty nepoznas ani to a ani to nase obycajne prepalovane :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 10.08.14 22:56

@Dadooa, OMG, chce to trosku BENEVOLENCE…

 
Frantiska
922 příspěvků 10.08.14 22:38

@Dadooa jezisi to jsou zase vylevy… kuchta je tak hnusny vyraz. Dejte si ledovou sprchu. A zajimave, ze vy poucujete s chybama a to je v pohode. Opravte si ty chyby, když je vidim i ja, tak to uz je hodne velky masakr.

 
Dadooa
263 příspěvků 10.08.14 22:31

@babi trochu divny mi pride, ze takovej expert netusi, ze „beurre noisette“ je vyraz francosky. Kdyz to vedi normalni prumerny kuchty na ceskym webu. A to nejsou zadny experti na kuchyn. kdyz i zacatecnikovi v angline by muselo byt jasny ze takle anglictina nevypada.
Takze kdyz uz poucovat, tak poradne, presne a bez zavadejicich „omylu“

 
daduuja
1015 příspěvků 10.08.14 22:29

@jolana ja som ta, čo to pozna :-)nojo, jsem starší generace, sladké plněné knedlíky si nedovedu představit polité něčím jiným :-)

@di fakt jsem od tebe ještě nečetla nic přínosného, co by mne obohatilo v kulinářském umění, spíš mi připadne, že velice narcisticky poukazuješ na chyby druhých, a to říkáš, že nemáš přehnané sebevědomí :zed:

 
Frantiska
922 příspěvků 10.08.14 22:03

@jolana to je marne, je to boj s vetrnymi mlyny. Di jak vidi emigranta, tak hned má úhlavního nepritele, kterého musí znicit a ponížit.

 
babi
6360 příspěvků 10.08.14 21:57

@Dadooa, exczech neminil nikoho poucovat ale vsimni si, ze prispevek je adresovan mne a ja mu velice dobre rozumela. Ukecnout se podari kazdemu a navic, kdo nic nedela, nic nepokazi! Jeho tip na pouziti hnedeho masla je vyborny a „Madeleines“ jsou tim padem o tridu lepsi. Misto neustaleho rozcupovani prispevku exczech bychom udelali lepe vyslechnout co nam muze rict po odborne strance. Lide za jeho vedomosti chodili do jeho kurzu a platili nejspis velke penize. Zdravim…

@di, na techto strankach se nevylecis…

Příspěvek upraven 10.08.14 v 22:14

 
jolana
4988 příspěvků 10.08.14 21:56

@di, truhlikovat je od Truhlik ten co vsade bol a vsetko videl… ked si klinem na net a citam ako ( hlavne u nas doma) ako vsetci vsetko vedia a vsade boli (nielen na Lab.)..ach joo..
@Dadooa, a coze coze..to maslo prepalovali nase babky na vselico..u nas trebas sa dava na reznace s tvarohom, alebo na kukuricnu kasu co sa pojeda s cmarom a kopec inych ludovych jedal volame ho prepalene maslo= beurre noisette..nemyslim ze to teraz dakto pozna krom starsej generacie ktora mala este babky a varila tradicne ludove dedinske jedla…kurnik, v anlictine pouzivaju tiez ten vyraz, takze ty tiez nekecaj..
 http://en.wikipedia.org/…rre_noisette

 
di
2391 příspěvků 10.08.14 21:29

Jolanko, ráda bych, jenže opravdu nevím, co to znamená truhlíkovat.
Pro exczech - receptů je tu cca 40 tisíc, já nevařím nic světoborného ani zvláštního, navíc nemám přehnané sebevědomí, takže bez mých receptů se jistě svět obejde (i ty vaše jsou tady každý nejmín 4×). Pokud mám faktickou poznámku nebo vylepšení, zmíním se pod tím kterým receptem, ale fakt nejsem narcis, abych ostatní ohromovala tím, co každý z nich dobře zná.

 
Dadooa
263 příspěvků 10.08.14 21:16

@exczech Mozna te to prekvapi, ale na svete neexistuje jenom anglictina. A kdyz uz chces nekoho poucovat, nepsat hlouposti. ;-) :lol:

Příspěvek upraven 10.08.14 v 21:17

 
jolana
4988 příspěvků 10.08.14 19:28

@exczech, dobre si urobil, ja som presvedcena ze to malokto vie.. :mavam:
@di, mohla by si byt taka laskava a prestala uz truhlikovat..?

 
ivan14
55 příspěvků 10.08.14 19:11

Di, taky jsem se zasmál. :lol:

 
exczech
297 příspěvků 10.08.14 17:17
svet nekonci

@di Ja jsem to napsal pro ostatni lidi kteri mozna Anglicky nemluvi. Ale ty si zkratka musis rejpnout ze? No tak pridej tady neco at se muzeme podivat na ty tvoje zazraky :pocitac:

 
di
2391 příspěvků 10.08.14 16:03

„Anglický“ výraz „beurre noisette“ mě opravdu rozesmál.
My tu fakt nežijeme na stromech, opravdu. Internet máme, jazyky umíme, někteří i trochu vaříme; svět opravdu neskončil vaším odchodem z ČR, fakt ne.

 
exczech
297 příspěvků 10.08.14 15:07

@babi Zdravim babi, no par tech Madeleins jsem za sve kariery upekl :D Je to celkem jednoduchy recept a jsou, kdyz jsou dobre udelane lehke jako pirko. No a na dochucovani uz zalezi na jednotlivci. :P
Ja jsem je zkousel delat z „beurre noisette“ a chutnaly jako po listkovych oriskach :)
Poznamka pro kuchtiky kteri neznaji ten Anglicky vyraz, Beurre noisette je maslo rospoustene az do te doby nez mlecne „solids“ zhnednou a maslo ma potom chut orisku

Příspěvek upraven 10.08.14 v 15:16

 
babi
6360 příspěvků 10.08.14 04:34

@exczech zdravim :mavam: Thomas Keller take prodava Madeleines za velke penize. To je tim, ze cukrovi opravdu pripravuji rucne cukrari jedne z nejlepsi cukrarny sveta :) Dekuji moc za pripominku. Vy jste se jich zajiste take za sveho zivota plno napekl. Racept vypada jednoduse, avsak kdyz clovek zna par tech triku, tak je vysledek vynikajici, neni-liz pravdou…

 
exczech
297 příspěvků 09.08.14 15:16
Marcel Poust

On prodava na jejich site ty Madeleins a nejsou zrovna nejlevnesi. Za tuto plechovku naplnenou chce $26
 http://www.lepicerie.com/Madeleines.html

Příspěvek upraven 09.08.14 v 15:16

 
babi
6360 příspěvků 07.08.14 01:02

@ssalonis Dik za vyzkouseni Madeleines v netradicnich formickach, coz zajiste na chuti vubec neubralo. S kardamomem musela byt chut zajimava… osobne mam kardamom rada a davam jej I do ceske vanocky :) Omlouvam se, ze jsem tvuj obrazek nevidela spis… nekdy ubehne delsi doba aniz bych na Labuznika nakoukla. :mavam:

 
ssalonis
61 příspěvků 17.01.14 12:13
vyskusane

Madlenky som dnes robila podla tohoto receptu. Vanilku som vynechala, pouzila som ruzovu vodu a mlety kardamon a koru z limetky, miesto citronovej. Madlenky nam chutili :palec:

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.07.11 19:20

jolana - Moc děkuji, ale mám smůlu,protože nemám přístup k růžím,leda bych otrhala sousedům u domu.Ale stejně děkuji,ani mě nenapadlo hledat recept tady ani nikde jinde.

 
zébulon  18.07.11 19:18

M.Suskova: no právě :- ). S těstem na pracny, které tam nacpeme pěkně prstíčky a ono drží, ani se nehne, není problém. Těsto na madlenky, potvora, je spíš piškotové, má tendenci se přelívat, nafukovat, růst, když strčíte plech do trouby trochu razantně, formičky se pohnou a pak je zklamání, když se vám dvě tři až čtyři slepí dohromady, o potížích s vyklepáváním ani nemluvě. A to mám recept, který je i pro začátečníky úplná hračka (100 g hladké mouky, 120 g cukru, 50-80 g rozpuštěného másla, dvě malá vejce, nastrouhaná kůra z půlky citrónu nebo pomeranče - problém bio nebio je taky lehčí, když to roste na zahradě, o čemž se nám tady může jen zdát, ach jo -, všechno pěkně vařečkou smíchat a nechat půl hodiny v lednici ztuhnout, lžičkou dávat do formiček, péct deset patnáct minut při 200°). Tudíž formičky v jedné rovině se podle mě vyplatí pořídit.

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.07.11 19:09

jolana - Moc děkuji, ale mám smůlu,protože nemám přístup k růžím,leda bych otrhala sousedům u domu.Ale stejně děkuji,ani mě nenapadlo hledat recept tady ani nikde jinde.

 
M.Suskova
206 příspěvků 18.07.11 18:54

zébulon - nevím jaké máte formičky, ale moje formičky mají na užší straně kousek plechu navíc, aby bylo za co chytit a upečený produkt vyklepnout.No a u nás bylo zvykem po zakoupení formiček onen kousek plechu ohnout do pravého úhlu tak aby formička pěkně stála a opírala se o onen plíšek.Stejně tak to mám udělané s formičkami na ořechy.Ovšem chce to být dost precizní, aby to nebylo ohnuté na každé straně jinak a formička pak nekulhala.

 
jolana
4988 příspěvků 18.07.11 00:38

M.Suskova,ak by si mala chut..

http://www.labuznik.com/…zi-a-tresni/

http://www.labuznik.com/…-labuznikov/

:-)
 
zébulon  17.07.11 22:03

Jednotlivé formičky na pracny se bohužel na plechu hýbou a těžko je udržet ve vodorovné poloze, čímž vzhled madlenek značně utrpí. Snad by se dalo koupit zde

http://nakupujvpohode.cz/…eleines.html?…

 
M.Suskova
206 příspěvků 17.07.11 20:04

Když jsem byla před více než čtyřiceti roky na internátě, tak jedna spolubydlící přivezla zákusky s marmeládou z růžových květů.Vyráběla ji její maminka a bylo to něco velmi chutného a nezvyklého .Nikdy předtím ani potom jsem se s tím už nesetkala.

 
danda  17.07.11 19:02

v domácích potřebách běžně, formičky na pracny :-)

 
Frantiska
922 příspěvků 17.07.11 18:51

v rychlosti jsme nasla jen tohle :) http://eshop.blex.cz/…apka-128te-b

 
ojosverdes
1 příspěvek 17.07.11 18:10

Připomínky k receptu nemám, neb jsem je ho zatím nevyzkoušela, ale zajímalo by mě, kde se dají sehnat formičky, které jsou na fotce. Díky. Volfice

 
Bertil
9 příspěvků 03.07.11 22:38

Nicméně, růžovou vodu můžete vyrobit i doma, je to velmi jednoduché.

Potřebujete okvětní lístky růží a horkou vodu v poměru 1:2.
Dejte pozor, aby růže byly čisté, bez pesticidu, hnojiv a jiných postřiků, (v květinářstvi vám nikdo nikdy nezaručí, že jsou „organické“, a taky že pravděpodobně nejsou).
Zalejte růžové lístky vroucí vodou, nechte chvíli luhovat. Přiklopte nádobu s lístky tak, aby neunikala pára, dejte do horké vodní lázně a nechte hodinu, těsně okolo bodu varu. Nenechte vodni lázeň vařit!
Proceďte vodu s lístky, které ještě dobře vymačkejte.
Skladujte v lednici.
Občas se do růžové vody přidává alkohol, v poměru voda : alkohol 1:4, ale tuto kombinaci najdete spíše v kosmetice, pro cukrářske potřeby se používá čistá.

 
casino
4389 příspěvků 29.06.11 17:17

Jj, souhlas :-) (tu by sedl smajlík „ruka v ruce“)

 
wydra  29.06.11 16:57

Mistre neslysici, tady je hlucha (nebo obracene?) :-) Nemyslim, ze by me labuznicke prostredi kultivovalo natolik, abych nepouzila slovo „kejda“. Ovsem je rozdil, zda se to ci ono kyda, nebo tece. Pokud tece a neni mi to po chuti, pak je to „patok“.
Mimochodem, casto ctu , ze nekdo neco kydnul. A slovo „kejda“ lze najit obcas ve vsech diskuzich receptových webu.
Ale to uz jsem take probrali.
Takze mír ? :-P

 
casino
4389 příspěvků 29.06.11 16:36

jolana,
s tím růžovým osvěžovačem jste mi připomněla snahu, jak „nahnat“ nové zákazníky do naší první cukrárny, na už obsazeném trhu v provinčním městě… Testoval jsem různé vůně: vanilka, káva, rum, karamel. Nejvíce se osvědčilo karamelové aroma; to se po větrnících jen zaprášilo… Zajímavá byla vanilka… Zatímco většinou chodily rozesmáté dámy spíše plnějších proporcí, tak při aplikaci vanilky byly v převaze takové ty úzkoprsé, suché ladies s ústy do podkovy…; no, ale zase se zaprášilo po DIA zákuscích :-)
Ale avšak nejspolehlivější „naháněč“ bylo počasí! Když bylo psí, nepomohla ani vůně svařáku :twisted: Když se na nebi ukázal zrzek, tak rozesmátí lidi i ženy chodili sami od sebe :potlesk:

 
casino
4389 příspěvků 29.06.11 16:33

No, wydra,
asi to odpískáme, co říkáte? To je, jako by se bavil hluchý s neslyšícím a měli ruce v kapsách… Vy nevíte skoro nic o vodě z pomerančových květů, já vím skoro kulový o růžové vodě :wink:
Aby mě zase nějaká hvězda nenařkla z toho, že za každou cenu musím mít pravdu, tak bych se uchýlil k vyjádření Františka, které koresponduje s mým názorem :-P
Nicméně, zdá se, že i Vás LABUŽNÍK kultivuje :mrgreen: Ještě nedávno byste nejspíše místo „patok“ asi napsala „kejda“ :palec: :mrgreen:

 
jolana
4988 příspěvků 29.06.11 12:12

:DD..ne, nee..teraz sedi v grecku asi dakde pri dakom jedle a aj keby ..to je doslova a do pismena zivel– nevidi, nepocuje co si ide podla svojeho a zije naplno..zadnej odpor, oponovanie od inych alebo daco podobne sa ani nebere do uvahy..najviac sa pohrdlivo ociskami skukne ze sa citis tak malinkataaa a prizemnaaaa ze nevies zit a voda s ruziii vadi…oblubene heslo: zjem a vychutnam si aj mydlo, len keby tak nepenilo..:)

 
Sonia005
6 příspěvků 29.06.11 11:27

jolana: tak doufám, že kamarádka nesleduje tohle forum :-D

 
jolana
4988 příspěvků 29.06.11 11:16

.. kvalitna a dobra naozaj vonia ako ruze ..a predsa inac.. silnejsie? neviem ako to vyjadrit, ale aj ked ju doma mam nepouzivam len ked vyslovene musim..a to mam ruzicky susene a vonaju mi a mam ich rada…myslim ze zalezi od naturelu toho ktoreho cloveka co prijme a moze a co nie.. moja kamoska grekyna ta ju crkne zas kde moze..minule mi doniesla vianocku pysna aka sa jej podarila (varit a piect nevie, ale pysit sa vie uprimne z celeho srdca ak sa nahodou daco ako tak podari ) a samozrejme sladkaaaaa a s vodou s ruzi..ani manzel ju nejedol a to je co povedat… :mrgreen: a vsetci sme svorne klamali aka bola fantasticka..no a ked su horucavy tak osviezuje vzduch tym ze poprasuje dom s vodou s ruzi..po tomto „osviezeni“ mavam migrenu ako hrom :mrgreen:

 
Frantiska
922 příspěvků 29.06.11 08:13

mam Rosa water - voda s vůní růže z Mark spencer a me teda voni moc hezky … voni jak ruze :) neprijde mi to jako neco sileneho … asi maji slaby odvar :)))))

a k pomerancove opravdu bych to nemenila za stavu z pomerance

 
wydra  29.06.11 06:41

casino, wydra vi dobře o čem píše a správně jste pochopilo :potlesk:
Jojo, léta praxe, léta dřiny a ono to půjde :-P
Pravda, vodu z pomerančových květů neznám, ale představuju si stejný artificial patok jako je růžová voda.
Vím jak smyslně a úchvatně voní plantáž kvetoucích pomerančovníků a samozřejmě to s chutí pomerančové šťávy nemá nic společného. Ale než „vůni“ květů, to snad je lepší šťáva z čehokoliv, třeba i jakákoliv jiná, když ne žádná .

 
casino
4389 příspěvků 28.06.11 23:23

Na Růžovou vodu jsem v kuchyni zatím nenarazil (snad jedině kdysi dáááávno v sučuku). Kdo ale, neblahé paměti, na Wilsoňáku narazil na Vlak družby, tak tu „vůni“ pozná i se zavřenýma očima 8-o
Babi píše (a určitě ví, o čem píše) „1 lžíce vody z růžových nebo pomerančových květů“ Vodu z pomerančových květů znám a občas ji používám (Pastiera Napoletana)
No, pokud to wydra níže nemyslí s nadsázkou, když píše: “… radsi tam vymackej pomerancovou stavu.“ tak na rozdíl od babi, určitě neví o čem pýýýše :mrgreen:

Příspěvek upraven 28.06.11 v 23:24

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist