Recept Obyčejné dušené vepřové maso

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Obyčejné dušené vepřové maso

Úvod

Jak si tak pročítám recepty tak se v nich používá různé koření a všelijaké přísady,ale úplně obyčejných jídel je tu méně a tak jsem se rozhodla jedno přidat.

Postup

Maso nakrájím na 0,5 – 1 cm silné plátky naklepu osolím a obalím v hladké mouce.Trochu sádla rozpálím a maso na něm do zlatova osmažím pak je podleju vodou a dusím až je měké.Potom maso vyndám a nechám na teplém místě , šťávu podle potřeby zahustím hladkou moukou a nechám provařit.

Základem tohoto receptu je,že se nedává ŽÁDNÉ koření,prostě vůbec nic ani cibule a zůstame jen chuť vepřového masa.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 15.07.10 vloženo
  • 29374x zobrazeno

Ingredience

  • vepřové maso nejlépe kýta nebo plecko
  • hladká mouka
  • sůl
  • sádlo

Doporučená příloha

  • jakékoliv těstoviny,nebo rýže

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

M.Suskova 07.04.13 16:39

Dnes po delší době uvařeno pro změnu s rýží a opět velmi chutnalo

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 02.12.12 16:31

Naposledy jsem jej měla snad od mé babičky… Docela jsem na tento recept zapomněla…
Děkuji za připomenutí a určitě bude u nás častěji i s jinými přílohami…
Pochutnali jsme si všichni :)

Odkaz na uvaření

JohnDoe 07.03.12 18:15

Výborná klasika. Měli jsme s rýží.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Obyčejné dušené vepřové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sheepe
2 příspěvky 23.11.13 12:43

Já jsem k tomu udělala americké brambory a volské oko a taky to bylo moc dobré :palec:

 
Gucky
11 příspěvků 19.05.13 12:50
Vhodné aj na dietu.

K takémuto „dietnemu“ mäsu by sa hodil aj KUS-KUS. Celkom dobré aj na redukčnú dietu – len z mierou :-)

 
jakkkdy
1 příspěvek 19.05.13 12:44

Dušené vepřové maso po přírodnu je super. jen jsem potrebovala jeste zdelat par jinych druhu mas a tak jsem prihodila tam kureci spalicek, a na druhy konec hrnce kruti nudlicky z prsu. :) Nakonec bylo potřeba trochu zahustit moukou, a na konci jsem to jeste rozmixovala :-). Jako prilohu jsem zvolila pohankovy placky, ktere jsem nasla taky na labuznikovi. :)

 
esmeralda
4768 příspěvků 22.01.12 23:05

Také si myslím že chuť jakéhokoliv masa není třeba vylepšovat…ani solí.
U nás se tomuto způsobu přípravy říkalo přírodní řízky. Moc dobré.

 
M.Suskova
203 příspěvků 22.01.12 18:28

Jsem ráda,že chutná

 
parles
243 příspěvků 22.01.12 15:17

Vynikající, neobyčejně dobré! A nedá se to ani zkazit, snad s výjimkou toho, že by se to připálilo. Použil jsem sádlo a maso jsem nenaklepával, ale nakrájel na kostky, jako na guláš. K tomu brambory pečené na pánvi. Děkuji za recept,který si ukládám i když to vlastně ani není třeba, protože je tak geniálně jednoduchý, že ho ani nelze zapomenout! :potlesk:

 
M.Suskova
203 příspěvků 25.07.10 00:24
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Chybička se vloudila – protože .

 
M.Suskova
203 příspěvků 25.07.10 00:22
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - casino

Prútože moje babička byla svérázná osoba tak to co jsem o ní napsala není žádná pohana, naopak bych ji urazila kdybych o ní mluvila jako o bábě

 
casino
4182 příspěvků 23.07.10 05:48
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

M.Suskova, napsat tohle já o své bábě, tak se bude obracet jak čamrda a v noci mě bude strašit :)

 
M.Suskova
203 příspěvků 23.07.10 04:35
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Obyčejné proto,že moje babička je dělávala když po zakoupení masa zjistila,že doma není ani cibule ani koření. A vařit už se musí neboť už se blíží poledne.

 
esmeralda
4768 příspěvků 21.07.10 07:27
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Di,

jsem přesvědčená že za to můžou skřítci.
Jsou to ti samí, co občas přepnou mikrovlnku nebo sporák aby se vše spálilo,
přistanou na zahradě do petržele a strašně ji zválejí.
Tuhle mi dokonce v noci sežrali asi čtyři buchty a navíc ještě všude nadrobili.

 
di
2281 příspěvků 21.07.10 06:46
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Jinak – suroviny už mám nakoupené a zítra se bude vařit právě tohle…

 
di
2281 příspěvků 21.07.10 06:44
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - esme

Nepřeběhla Vám třeba kočka přes klávesnici? Nebo, nestiskla jste omylem několikrát po sobě klávesu Enter? I to se stává…

 
esmeralda
4768 příspěvků 21.07.10 06:30
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Dando,

jó, to kdybych věděla!?

 
danda  21.07.10 05:54
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Esme :-)

a proč se ti teď neudělala? :D

 
esmeralda
4768 příspěvků 21.07.10 05:49
Re: Obyčejné dušené vepřové maso....vysvětlete

proč se mi dělá po komentáři taková mezera.
Dělám všechno obvyklým způsobem. (banghead)

 
esmeralda
4768 příspěvků 20.07.10 17:34
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Také se mi to líbí. Je to jednoduché.
K tomu by byly jistě dobré různé zeleniny jen tak na páře.

 
sveva
751 příspěvků 20.07.10 17:02
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Priznam se, ze velmi casto jsou prave takove recepty u nas velmi oblibene. Uz tady bylo teleci na masle take bez dalsich chuti. Kdyz je dobre maso .....co vic?
Zdravim a dekuji

 
2905
753 příspěvků 20.07.10 12:34
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

M.Suskova proč obyčejné? Dle mého – „neobyčejně jednoduché a dobré“ :)
zvědavá kaše politá šťávičkou je opravdu dobrota:))
Danda krkovice s držátkem vypadá moc lákavě a já porád jen to plecko, domácí chlebík to krásně podepíše…hmmm

 
danda  19.07.10 02:02
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - manku :-)

dík, snad nedostaneme vynadáno? :-)

 
manek  19.07.10 01:56
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Dandičko,

obrázek si zasloužil být tady. :)

 
danda  19.07.10 00:14
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Prorostlá krkovice si zasloužila domácí sádlo, které zvýraznilo její chuť i vůni. Dík za recept :-)

 
casino
4182 příspěvků 16.07.10 06:06
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

… také to vidím na másle a s tou bramborovou kaší, stejně jako zde :) Telecí na másle TAKE5

 
zvedava
25 příspěvků 16.07.10 05:03
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

I u nás se dělá něco podobného, jen místo sádla používám máslo a jako přílohu, ačkoli to vypadá nechutně – možná při představě našlehané bramborové kaše polité úžasnou šťávo-omáčkou někomu vstávají hrůzou vlasy na hlavě, ale ujišťuji vás, že kdokoli ochutnal, nelitoval a každý se divil, že tam FAKT není nic jiného než sůl.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
TOPlist