Recept Obyčejné dušené vepřové maso

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Obyčejné dušené vepřové maso

Úvod

Jak si tak pročítám recepty tak se v nich používá různé koření a všelijaké přísady,ale úplně obyčejných jídel je tu méně a tak jsem se rozhodla jedno přidat.

Postup

Maso nakrájím na 0,5 – 1 cm silné plátky naklepu osolím a obalím v hladké mouce.Trochu sádla rozpálím a maso na něm do zlatova osmažím pak je podleju vodou a dusím až je měké.Potom maso vyndám a nechám na teplém místě , šťávu podle potřeby zahustím hladkou moukou a nechám provařit.

Základem tohoto receptu je,že se nedává ŽÁDNÉ koření,prostě vůbec nic ani cibule a zůstame jen chuť vepřového masa.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 15.07.10 vloženo
  • 31580x zobrazeno

Ingredience

  • vepřové maso nejlépe kýta nebo plecko
  • hladká mouka
  • sůl
  • sádlo

Doporučená příloha

  • jakékoliv těstoviny,nebo rýže

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Hanka Nico 08.09.14 20:21

Výbornééé, děkuji za inspiraci. Člověk by pořád vymýšlel, co by kam přidal, aby to mělo „šťávu“, ale opět se potvrdilo, že v jednoduchosti je krása. Chuťově vynikající – neměla jsem doma sádlo, tak jsem dala máslo :) A rychlé a jednoduché .

Odkaz na uvaření

M.Suskova 07.04.13 16:39

Dnes po delší době uvařeno pro změnu s rýží a opět velmi chutnalo

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 02.12.12 16:31

Naposledy jsem jej měla snad od mé babičky… Docela jsem na tento recept zapomněla…
Děkuji za připomenutí a určitě bude u nás častěji i s jinými přílohami…
Pochutnali jsme si všichni :)

Odkaz na uvaření

JohnDoe 07.03.12 18:15

Výborná klasika. Měli jsme s rýží.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Obyčejné dušené vepřové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sheepe
2 příspěvky 23.11.13 12:43

Já jsem k tomu udělala americké brambory a volské oko a taky to bylo moc dobré :palec:

 
Gucky
11 příspěvků 19.05.13 12:50
Vhodné aj na dietu.

K takémuto „dietnemu“ mäsu by sa hodil aj KUS-KUS. Celkom dobré aj na redukčnú dietu – len z mierou :-)

 
jakkkdy
1 příspěvek 19.05.13 12:44

Dušené vepřové maso po přírodnu je super. jen jsem potrebovala jeste zdelat par jinych druhu mas a tak jsem prihodila tam kureci spalicek, a na druhy konec hrnce kruti nudlicky z prsu. :) Nakonec bylo potřeba trochu zahustit moukou, a na konci jsem to jeste rozmixovala :-). Jako prilohu jsem zvolila pohankovy placky, ktere jsem nasla taky na labuznikovi. :)

 
esmeralda
4773 příspěvků 22.01.12 23:05

Také si myslím že chuť jakéhokoliv masa není třeba vylepšovat…ani solí.
U nás se tomuto způsobu přípravy říkalo přírodní řízky. Moc dobré.

 
M.Suskova
205 příspěvků 22.01.12 18:28

Jsem ráda,že chutná

 
parles
253 příspěvků 22.01.12 15:17

Vynikající, neobyčejně dobré! A nedá se to ani zkazit, snad s výjimkou toho, že by se to připálilo. Použil jsem sádlo a maso jsem nenaklepával, ale nakrájel na kostky, jako na guláš. K tomu brambory pečené na pánvi. Děkuji za recept,který si ukládám i když to vlastně ani není třeba, protože je tak geniálně jednoduchý, že ho ani nelze zapomenout! :potlesk:

 
M.Suskova
205 příspěvků 25.07.10 00:24
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Chybička se vloudila – protože .

 
M.Suskova
205 příspěvků 25.07.10 00:22
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - casino

Prútože moje babička byla svérázná osoba tak to co jsem o ní napsala není žádná pohana, naopak bych ji urazila kdybych o ní mluvila jako o bábě

 
casino
4209 příspěvků 23.07.10 05:48
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

M.Suskova, napsat tohle já o své bábě, tak se bude obracet jak čamrda a v noci mě bude strašit :)

 
M.Suskova
205 příspěvků 23.07.10 04:35
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Obyčejné proto,že moje babička je dělávala když po zakoupení masa zjistila,že doma není ani cibule ani koření. A vařit už se musí neboť už se blíží poledne.

 
esmeralda
4773 příspěvků 21.07.10 07:27
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Di,

jsem přesvědčená že za to můžou skřítci.
Jsou to ti samí, co občas přepnou mikrovlnku nebo sporák aby se vše spálilo,
přistanou na zahradě do petržele a strašně ji zválejí.
Tuhle mi dokonce v noci sežrali asi čtyři buchty a navíc ještě všude nadrobili.

 
di
2298 příspěvků 21.07.10 06:46
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Jinak – suroviny už mám nakoupené a zítra se bude vařit právě tohle…

 
di
2298 příspěvků 21.07.10 06:44
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - esme

Nepřeběhla Vám třeba kočka přes klávesnici? Nebo, nestiskla jste omylem několikrát po sobě klávesu Enter? I to se stává…

 
esmeralda
4773 příspěvků 21.07.10 06:30
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Dando,

jó, to kdybych věděla!?

 
danda  21.07.10 05:54
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Esme :-)

a proč se ti teď neudělala? :D

 
esmeralda
4773 příspěvků 21.07.10 05:49
Re: Obyčejné dušené vepřové maso....vysvětlete

proč se mi dělá po komentáři taková mezera.
Dělám všechno obvyklým způsobem. (banghead)

 
esmeralda
4773 příspěvků 20.07.10 17:34
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Také se mi to líbí. Je to jednoduché.
K tomu by byly jistě dobré různé zeleniny jen tak na páře.

 
sveva
751 příspěvků 20.07.10 17:02
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Priznam se, ze velmi casto jsou prave takove recepty u nas velmi oblibene. Uz tady bylo teleci na masle take bez dalsich chuti. Kdyz je dobre maso .....co vic?
Zdravim a dekuji

 
2905
753 příspěvků 20.07.10 12:34
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

M.Suskova proč obyčejné? Dle mého – „neobyčejně jednoduché a dobré“ :)
zvědavá kaše politá šťávičkou je opravdu dobrota:))
Danda krkovice s držátkem vypadá moc lákavě a já porád jen to plecko, domácí chlebík to krásně podepíše…hmmm

 
danda  19.07.10 02:02
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - manku :-)

dík, snad nedostaneme vynadáno? :-)

 
manek  19.07.10 01:56
Re: Obyčejné dušené vepřové maso - Dandičko,

obrázek si zasloužil být tady. :)

 
danda  19.07.10 00:14
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

Prorostlá krkovice si zasloužila domácí sádlo, které zvýraznilo její chuť i vůni. Dík za recept :-)

 
casino
4209 příspěvků 16.07.10 06:06
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

… také to vidím na másle a s tou bramborovou kaší, stejně jako zde :) Telecí na másle TAKE5

 
zvedava
25 příspěvků 16.07.10 05:03
Re: Obyčejné dušené vepřové maso

I u nás se dělá něco podobného, jen místo sádla používám máslo a jako přílohu, ačkoli to vypadá nechutně – možná při představě našlehané bramborové kaše polité úžasnou šťávo-omáčkou někomu vstávají hrůzou vlasy na hlavě, ale ujišťuji vás, že kdokoli ochutnal, nelitoval a každý se divil, že tam FAKT není nic jiného než sůl.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
TOPlist