Recept Obilkur..

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme pšenici špaldu - nejprve v obyčejné vodě; solíme až několik minut před dokončením (špalda obvykle nepotřebuje více než dvacet minut až půlhodinku, ovšem záleží na výrobci). Dáme zchladit.

Kuřecí prsní plátky lehce naklepeme, nakrájíme na VELMI malé kostičky, osolíme, opepříme, opečeme krátce a zprudka na oleji. Vyjmeme z oleje (nejlépe dírkovanou lžící). Dáme zchladit.

Nakrájíme na drobno cibuli. Osmahneme lehce do hněda v tomtéž oleji. Přidáme ocet balsamiko (z červeného vína), trochu soli. Přilijeme deci vína. - nic víc! Mícháme, dokud nezredukujeme na hustotu přiměřenou omáčce. Dáme zchladit.

Až je všechno zchlazeno, dáme vše dohromady do mísy, přidáme přiměřeně bílého jogurtu, podrcený česnek. Dobře, ovšem jemně, promícháme. Podle ochutnání můžeme přisolit. Dáme zchladit přes noc… nebo přes den (záleží na času požívání)…

DŮLEŽITÉ: ingredience mícháme studené!

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.12.07 vloženo
  • 2339x zobrazeno

Čas přípravy

  • 23 minut + den

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 plátky kuřecího (cca 200 g)
  • malá hrst pšenice špaldy
  • bílý jogurt
  • 1 deci bílého vína
  • polévková lžíce octa balsamiko (z červeného vína)
  • mletý bílý pepř
  • dva podrcené stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olej (jednodruhový) na smažení
  • sůl

Doporučená příloha

  • tmavé pečivo (+ zbytek vína)…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Obilkur..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obilkur...

Také vyzkouším, a to hned po Novém roce. Po tom vánočním a silvestrovském hodování to bude chtít určité odlehčení a tenhle Obilkur by mohl být to pravé. Špaldu mám moc ráda a dělám ji docela často s masem i se zeleninkou, ale musím konstatovat, že bohužel jen pro sebe. Zatím se mi nikoho nepodařilo přesvědčit, zkoušela jsem přimíchat do bílé rýže, to i hezky vypadá, že? A odezva: „Bylo to výborný, ale to obilí tam příště být nemusí“ :-)))))

 
Eja
3670 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obilkur...

Zkusím.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obilkur... - Ejo

dík za dobrou otázku! Neumím Ti to zcela racionálně vysvětlit - kuchaření je něco, co se blíží umění - a tam racionalita ne vždy platí - podle PRAVIDEL by měla být u kombinace octa i vína stejná barva - a většinou to i já tak používám. Jenže občas je dobré ta PRAVIDLA trochu porušit… Zkus to udělat - v nejhorším Ti to prostě nebude chutnat, takže to již příště nebudeš vařit.. Někdy však ta ´porušování pravidel´ za riziko stojí…

 
Eja
3670 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Obilkur...

MIL_ANE, používám při vaření bílé i červené víno, bílý vinný ocet i balzamický ocet z červeného vína, citronovou a více limetkovou šťávu, ale kombinace BÍLÉHO vína a octa z ČERVENÉHO vína mi přijde zvláštní. Balzamický ocet má svoji specifickou chuť, jistě jinou než bílý vinný ocet, to je mi jasné, ale můžeš mi tu kombinaci nějak vysvětlit ? Já nějak intuitivně jako bych nekombinovala bílé váno s červeným, tak bych použila i u kombinace octa a vína stejnou barvu :).

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist