Recept Nudle s brynzou Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nudle s brynzou

Postup

Z hrubé mouky, vejce a vody připravíme obyčejné nudlové těsto, ze kterého nakrájíme tlustší nudle. Uvaříme je ve slané vodě a prolijeme studenou vodou, necháme okapat.

Jednu velkou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na drobně nakrájené slanině. Přidáme k tomu procezené uvařené nudle, promícháme a do horkého přidáme ihned brynzu a znovu promícháme.

Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 6516x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 PL vody.
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • 150 g brynzy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nudle s brynzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Emila02
9 příspěvků 09.04.08 16:20
Re: Nudle s brynzou (PRA)

moja mamina doteraz robieva vsetky cestoviny rucne- od halusiek, cez pirohy vsetkych druhov /pochadzam z kraja na vychode slovenska/, kde su pirohy dennym chlebom a ma v tom taku zrucnost, ze jej pirohy su ako cez pravitko. aby som bola uprimna, ja som sa pokusala robit pirohy jeden krat a trvala mi to pol dna, cela kuchyna bola od muky a nakoniec sa vsetky v horucej vode rozlepili, takze, odvtedy- cestoviny len kupovane/kvoli mojej lenivosti/ a pirohy len na navsteve u maminy.
pekny den

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Nudle s brynzou (PRA)

Emilko máš pravdu, v dnešní době se kupované nudle již dají pozřít. V minulosti tomu tak nebylo. Ale protože je nemusím v tomto případě moc vyvalovat, zatím si je dělám podomácku. A když jsou domácí vajíčka … je to ňamka.

 
Labužník Emila02
9 příspěvků 08.04.08 22:41
Re: Nudle s brynzou (PRA)

vynikajuce, u nas tento recept vznikol spontanne ako variacia brandzovych (zemiakovych) halusiek, ktore sa mi nie vzdy chcelo robit.
cestoviny pouzivam hotove, po uvareni pridam bryndzu, oprazenu slaninku a este jednu kyslu smotanu, vsetko zmiesam a ide sa k stolu - su vyborne.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist