Recept Nudle s brynzou Pra

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nudle s brynzou

Postup

Z hrubé mouky, vejce a vody připravíme obyčejné nudlové těsto, ze kterého nakrájíme tlustší nudle. Uvaříme je ve slané vodě a prolijeme studenou vodou, necháme okapat.

Jednu velkou cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na drobně nakrájené slanině. Přidáme k tomu procezené uvařené nudle, promícháme a do horkého přidáme ihned brynzu a znovu promícháme.

Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 12.04.07 vloženo
  • 6651x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 PL vody.
  • 1 cibule
  • 80 g slaniny
  • 150 g brynzy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nudle s brynzou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Emila02
9 příspěvků 09.04.08 16:20
Re: Nudle s brynzou (PRA)

moja mamina doteraz robieva vsetky cestoviny rucne- od halusiek, cez pirohy vsetkych druhov /pochadzam z kraja na vychode slovenska/, kde su pirohy dennym chlebom a ma v tom taku zrucnost, ze jej pirohy su ako cez pravitko. aby som bola uprimna, ja som sa pokusala robit pirohy jeden krat a trvala mi to pol dna, cela kuchyna bola od muky a nakoniec sa vsetky v horucej vode rozlepili, takze, odvtedy- cestoviny len kupovane/kvoli mojej lenivosti/ a pirohy len na navsteve u maminy.
pekny den

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Nudle s brynzou (PRA)

Emilko máš pravdu, v dnešní době se kupované nudle již dají pozřít. V minulosti tomu tak nebylo. Ale protože je nemusím v tomto případě moc vyvalovat, zatím si je dělám podomácku. A když jsou domácí vajíčka … je to ňamka.

 
Labužník Emila02
9 příspěvků 08.04.08 22:41
Re: Nudle s brynzou (PRA)

vynikajuce, u nas tento recept vznikol spontanne ako variacia brandzovych (zemiakovych) halusiek, ktore sa mi nie vzdy chcelo robit.
cestoviny pouzivam hotove, po uvareni pridam bryndzu, oprazenu slaninku a este jednu kyslu smotanu, vsetko zmiesam a ide sa k stolu - su vyborne.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist