Recept Nikolina nepečená kávová roláda z Apetitu 12/2011

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tato roláda mě zaujala na první pohled.
Kdyby tu náhodou už byla, klidně ji vymažu…
Doporučuji jen nerozvalovat na tak velký plát jako já a udělat ji méně zatočenou a raději asi silnější.

Postup

Sušenky rozdrtit, či rozmixovat.
Přisypat ostatní přísady, přidat silnou kávu a vypracovat měkké těsto.

Těsto musí být opravdu měkké, aby se dalo rozválet. Ze začátku jsem pochybovala, že ta káva bude stačit, ale stačila by…Přesto doporučuju dát více a těsto udělat co nejměkčí, mně se roláda při vinutí trhala a lámala. Proto má tak nevábný vzhled, ale…je to jen kraj, ještě ji zformuji :-)

Rozválet těsto na alobalu – já válela na šířku alobalu a vinula z delší strany.
Potřít připraveným krémem, zavinout. Pozor, těsto se opravdu docela trhá…

Zavinutou vychladit a posléze krájet na plátky.

Chutná jemně po kávě a chutná opravdu výborně!!!

Mé tradičně příšerné obrázky jsou důkaz, že jsem ji opravdu dělala. Seřízla jsem jen konec rolády, abych viděla, jak se zarolovala.
Ať se vám povede krásnější než mně, protože chutnat vám bude stoprocentně! :-D

Recept je z kategorií: Cukroví nepečené



Nahlásit recept

  • 13.12.11 vloženo
  • 3205x zobrazeno

Čas přípravy

  • rychlovka

Ingredience

  • 500 g rozmixovaných sušenek - já použila 2 krabičky Koka sušenky a váhu dorazila čokoládovými věnečky
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 VC
  • 50 g mletých vlašáků
  • 4 lžíce dobrého kakaa
  • 10 lžic velmi silné kávy - doporučuji více!
  • Krém:
  • 150 g másla (já netroškařila a udělala z 250 g)
  • 150 g moučkového cukru (i cukru jsem potom dala více)
  • Rum

Doporučená příloha

  • Vánoce

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 17.12.11 18:47

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Nikolina nepečená kávová roláda z Apetitu 12/2011

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lydia
1201 příspěvků 22.12.11 15:26

Glamo, včera jsem udělala. Měla jsem doma různé druhy sušenek, skořicové, karamelové a zbytek jsem dala oreo sušenky. Nejdéle trvalo rozdrcení sušenek, jinak je roláda za chvíli hotová. Do kávy jsem přidala trochu rumu. S těstem se velmi dobře pracovalo. Navlhčila jsem pečící papír a položila na pracovní desku a těsto navlhčenýma rukama rozmačkala asi na 1 cm silný plát. Mascarpone jsem rozšlehala s tvarohem a natřela na těsto. Zamotala s pečícím papírem a dala do lednice. Právě jsem si uvařila kávu a snědla už 3 kousek. Roláda je opravdu moc dobrá. Manželovi taky chutná, takže dlouho nevydrží.
Děkuji za recept, určitě budu opakovat. :-)
Goralko, ten kokos dám příště, a sušenky se nemusí až tak na jemno rozdrtit, zůstanou-li nějaké menší kousky, nasáknou se přes noc a roláda je perfektní.

 
goralka
238 příspěvků 19.12.11 02:34

Daj a veľa! A do krému aspoň 5 Dg kokosovej múčky, nič nepokazíš, naozaj. :-D

 
lydia
1201 příspěvků 18.12.11 21:01

Glamo, já chci k přímé konzumaci :lol: Letos jsem moc nepekla, od bratra jsem dostala velmi dobré cukroví, které bude jíst manžel, já upeču jenom nějaký koláč a udělám určitě tuto roládu. Ten rum můžu dát do těsta ne? :lol:
Přeji krásné vánoce.

 
glama  17.12.11 19:42

Musím sama sebe naprášit, že od chvíle, kdy jsem udělala tuhle roládu a následně po jejím ztuhnutí, jsem už na ní několikrát byla a podle Ivina vzoru si ukrajovala „pláteček“.

Kdo máte rádi nepečené cukroví typu cukr-káva-čokoláda-čaj vynechán-rum (bum), neváhejte…je vážně neskutečně dobrá !

Lydie, s mascarpone bude vynikající. Ale spíš asi k přímé konzumaci. U vánočního cukroví, které má vydržet pár týdnů, je, myslím si, vhodnější ten máslový krém. (Taky se tam pak víc hodí ten rum! ):wink:
:mrgreen:

 
lydia
1201 příspěvků 16.12.11 13:59

Glamo, roláda je zajímavá, mám ráda kávu a čokoládu, tak určitě vyzkouším, jenom změním krém, nemáme moc rádi máslový, zkusím možná s ganache, nebo s mascarpone. Já dělám štolu z oplatků http://www.labuznik.com/recipe.php?….

 
gaburiatko
730 příspěvků 14.12.11 20:56

Fuha, ja som raz robila nejaku roladu, kde islo len maslo, rum a cukor a pre mna teda to nebol krem :( Asi som zvyknuta na pudingove, ale v tomto pripade by mi to mozno ani nevadilo.

 
danda  14.12.11 20:10

Tuhle roládu dělávala mamka, pokaždé se u ní vztekala :-), v průměru asi 7cm a dlouhou 25cm, protože jde opravdu špatně balit, ale chuť vynahradí útrapy :-)
Vyválené roládky potřela náplní a dala na chvíli ztuhnout, šlo to o fous líp balit.

Příspěvek upraven 14.12.11 v 20:12

 
glama  14.12.11 18:40

Jolano, ve válení právě problém nebyl :-D
Válelo se to tak krásně, že jsem to rozválela až moc. Měla jsem nechat silnější. :-)
Co dělalo potíž, je zavinování. Přestože jsem si pomáhala tím alobalem, tmavé těsto se lámalo. Příště už to určitě budu mít v paži, ale nová roláda se mi ted dělat nechce :-D Tahle je přes dizajn chuťově luxusní.
Shrnout nešlo, protože by se mi nepodařilo kvalitně oškrábat krém.. To pro poprvé oželím vzhled.. Taky bych ted mohla z rolády nadělat třeba nějaké koule..otom by se dalo uvažovat..oválet třeba v kokosz nebo ořeších.. ale asi to nechám tak.
Každopádně, kdo chce vidět tuto roládu opravdu krásnou, ať se podívá do časopisu..
Mé fotky jsou tu jen jako doklad, že recept není podle okopírován, ale opravdu osobně vyzkoušen..
:mrgreen:

 
jolana
4655 příspěvků 14.12.11 16:13

Casino, ty si asi ozaj bol cukrar..:)
Glamo, stacilo zhrnut a skusit druhykrat :) alebo odkrojit kraje a nakrajat na pasy a boli by roladiek viac..to len tak, pre tych neskusenejsich, ktorym sa nebude darit…a dat medzi dve folie a vyvalat..myslim mikrotenove ..a pre tych co nevedia valat , tak ak maju pekacik, vystelu ho pec. papierom , cesto potom staci aj rukami utlapkat, vyklopit na druhy papier, zarovnat tlapkanice valeckem a tak dalej…toto som minule ucila nase slecny,bo kazda sa ma k valecku ako keby to bol martan.. :mrgreen: ..

 
glama  14.12.11 12:21

Jj..je to vanilkový cukr :-)

Rozválená je pěkně,… já jak měla radost, jak to pěkně jde, válela jsem jako divá… :roll:
Ale je to rozválené moc. Chce být co nejměkší a silnější :-)

Ale ráno jsem kousek uřízla a požila… je luxusní!!! (chuťově ;-) )

 
iva  14.12.11 10:06

mozkové závity mám silně zahřáté, jak jsem usilovně přemýšlela, cože je to VC. :twisted: Nebudu uvádět, co mne postupně napadlo, ale vydedukovala jsem správně, že je to Vanilkový Cukr ?

 
casino
4169 příspěvků 14.12.11 09:21

Koukám, že to těsto máte krásně rozválené :palec: Škoda, že tu není obrázek hotové rolády…; na tácu do bude asi černo-bílá krasavice… :-) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: VIDEO: Nepečený cheesecake

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

včera | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Hruškový koláč Hruškový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
TOPlist