Recept Nepečený dort ze zakysané smetany

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nepečený dort ze zakysané smetany

Postup

Do každého kelímku zakysané smetany vmícháme 1 sáček vanilkového cukru. Do dortové formy rozložíme po celé ploše 1 balíček piškotů. Polijeme a rozetřeme rovnoměrně 2 kelímky smetany (rozmíchané s vanilkovým cukrem). Dále klademe do formy ovoce. Na ovoce klademe další vrstvu piškotů a nakonec dolijeme 2 kelímky smetany.

Dort vložíme na 48 hodin do chladničky! A můžeme rovnou z chladničky konzumovat.
Milovníci sladkého si mohou ještě řez dortu ozdobit porcí šlehačky a posypat strouhanou čokoládou.

Je to osvěžující dezert, obzvlášť v létě.

Diskuse o nepečených dortech

http://www.emimino.cz/…radite-3447/
http://www.emimino.cz/…radte-77636/
http://www.emimino.cz/…rady-124386/

Recept je z kategorií: Dezerty



Nahlásit recept

  • 25.06.04 vloženo
  • 165057x zobrazeno

Ingredience

  • 4 kelímky zakysané smetany
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 2 balíčky světlých piškotů
  • kompot mandarinkový nebo jahodový
  • (1 konzerva střední nebo 2 malé)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nepečený dort ze zakysané smetany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
glama  18.04.11 17:41

Vergeliko, abych tě eventuelně nemystifikovala.. Mluvím pouze a jen o tomto dortu, ale BEZ želatiny.
Do smetany bych ji tady nikdy nepřidávala, protože je to zbytečné. Ztuhne to i bez ní. Dělám to takhle léta letoucí a bez kolizí :-)
Co se týče želatiny na povrchu, jsem si ale jistá, že noc v lednici bude taktéž bohatě dostačující. V případě nejistoty bych do toho trošičku zašťourala.. ;-)
:mrgreen: :mrgreen:

 
Alis
2617 příspěvků 18.04.11 15:33

Vergeliko, děkuju :-)

 
Vergelika
44 příspěvků 18.04.11 14:58

Glamo, tak to je fajn, že stačí těch 12 hodin, s želatinou moc nepracuju, takže jsem to nevěděla :-)

Babi, kdo by to do toho talíře řekl :-)

 
babi
6360 příspěvků 17.04.11 17:36

Vergeliko, diky za prepracovani vyborneho zakusku pro horke dny. Co me vsak nemene fascinuje na obrazku, je jeho podobenstvi s rucne malovanou keramikou Lostro/Ditmar Urbach :-) Urcite vyzkousim…

 
glama  17.04.11 11:21

Cit: „možná proto držel při sobě…“
To ani ne..ono to netuhne postupně, čím dál tím víc..
Prostě tak, jak je to ztuhlé po těch cca 12 hodinách (i méně stačí), tak je to ztuhlé pořád.
Piškotky se nasáknou ze smetany a už to drží… :-D Pevné, jako pečený dort s krémem, to nebude nikdy. Na řezu je vidět, že konzistence je vynikající! :-)

 
Vergelika
44 příspěvků 17.04.11 11:07

Alis, už je tam :-) Do smetany jsem přisypala sypkou červenou želatinu (někde jsem to četla, aby to drželo) a smetana se zároveň krásně obarvila. Je pravda, že jsme dort zařízli AŽ za 48hodin, možná proto držel při sobě, ale nějak extra ztuhlé to nebylo. Je pravda, že pokud bych ho měla doma v lednici, tak do něj šťouchám UŽ po těch 12hodinách, dýl bych to asi nevydržela.
A ještě jsem dort potáhla klasicky připravenou želatinou z pytlíčku-to je na té druhé fotce. Chuťově je to exkluzivní a osvěžující :palec:

 
glama  15.04.11 18:31

48 hodin je naprosto zbytečných! Ani bych tak dlouho čekat nevydržela… Naprosto stačí i hodin 12!
Prostě večer udělám a ráno už kontroluji :-)))

Nedávám ani žádný cukr. Piškoty, zvláště ty cukrářské, jsou sladké dost..leda, pokud je někdo hodně na sladké, ale opravdu tam cukr být nemusí :-)

Nejlepší dort v létě, hlavně s čerstvými jahodami nebo borůvkami!!

 
Alis
2617 příspěvků 15.04.11 17:50

Nebyla by ještě fotka dortu na řezu? Zajímalo by mě, jak se piškoty se smetanou spojily :-)

 
Vergelika
44 příspěvků 15.04.11 16:15

Pampeliško, dovolila jsem si zvěčnit a vystavit svůj nepečený výtvor podle tvého receptu. Díky za recept :palec:

Příspěvek upraven 15.04.11 v 16:15

 
Osceola
217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany

Jasně, příště udělám samostatný porce pro každýho.

 
Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany

A což to udělat do misek na pudink nebo do normálních sklenek na víno apod.? A je pokoj s vyklápěním i s fólií. Každý pak dostane svoji porcičku. Dyť je to jedno, jakou má jakákoliv dobrota tvar, no né? A jak píše Marme - kdysi jsem vezla báááječnou buchtu bráchovi, k tomu igelitku zeleniny a navrch půlku statného melounu. V buchtě byla napíchána v pravidelných rozestupech párátka, neb buchta byla krytá pečícím papírem kvůli ochraně krému. No a jak jsem odemykala vchodové dveře pravou rukou držíc v levé igelitku, plech s buchtou a meloun, plech se převrátil a na něj spadla řeznou plochou ta snad pětikilová půlka melounu. Posbírala jsem za skutečně nekřesťanského klení zmiňované dary a posléze předala rodině. Švagrová stáhla přilepený papír a objevil se hřbitov různě popadaných, polámaných a pokřivených párátek. Docela jsme se tomu nasmáli, aby mě vzápětí brácha dorazil dotazem: „A na co tam máš ta párátka?“

 
Osceola
217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany–Marmelado

Není moc k čemu gratulovat. Chuť OK, jinak zřícenina. Ale příště to vychytám a nebudu vyklápět. Dík za radu, aspik dávám na igeliťák a s dortem si hraju na bábovičky. Su móka trefená, ale nevzdám se. Úspěch byl, že to nemuselo letět tam … za tatarským gulášem. Pupek ale vařil božsky, chválili ho furt a pořád. Takže mu to přeju a su na něho pyšná jak pávica.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany

Čau Osceolo, když to musíš za každou cenu vyklápět (já to dělám do dortový formy, když chci uctít nebo do mísy a pak dělám na talířek lžicí kopičky, když se mi podaří mísu zachránit), tak je dobrý formu vyložit potravinovou fólií. Mě se folie osvědčila i na přikrytí mísy a díky tomu přežilo tiramisu, když jsem je ledabyla položila do kufru auta cestou na tábor a při vykládání se mi elegantně vyklopilo - naštěstí na tu fólii. Pak jsem ho sice servírovala tou lžicí, ale chutnalo a dál jsem pak šířila recepty a adresu labužníka. Uf, to jsem toho semlela. Jinak blahopřeji ke kulinářskému úspěchu a na Pupka nedej. Jednak tě má rád a on holt sladký nepeče.

 
Osceola
217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany–"nezklamala jsem"

Trochu jsem si věřila, ale… Zase průser a to jsem dělala s láskou. Chyba byla v tom, že jak nemám tu dortovou formu, kladla jsem do umělohmotné mísy. Ta byla asi malá, protože jsem vyskládala jenom půlku sáčku piškotů a zbytek mám ve špajzu. Měla jsem asi udělat víc vrstev. No, abych to ukončila. V přesně danou minutu jsem nožem vobjela útvar, překlopila na tác a hned bylo poznat, že to nevyšlo. Vypadla jen první vrstva s piškotama a zbytek se držel v míse zuby nehty. Pak jsem klepla víc a šlo to teda celý, ale.. Dort vůbec nedržel pohromadě, neztuhl, to kdybych všechny suroviny za syrova koupený kydla na talířek, bylo by to stejný. Jenom ty piškoty byly nacucaný, to je pravda. Naservírovala jsem „dobrotu“ , chuťově to bylo vyspělý, ale pochvalu aspoň za chuť jsem z návštěvy dostala. Dva strávníci si dokonce přidali a zbaštilo se to celý. Pochvalu jsem si stejnak musela vynutit za snahu a překvapení, no né? Pupek si dal jedno sousto, dělal xichty a zase má trumf navrch. Neva, příště vyskládám do něčeho, ěšče nevím do čeho, celý dva pytlíky piškotů a já ten dort dokážu, třebas na podesáté. Musím v práci svolat konzilium, aby mně to vysvětlily odbornice na sladkosti polopatě, jak říkám pro blbý(pro mě). Tak jenom abyste věděli, že fakt dokážu zmrvit i pro vás zdající se jednoduchou věc. Kuchařskýmu umění zdar!

 
Pupek  25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany

Kdepak, kdepak. Pupek nasázel hned na úvod několik tříbodových košů (ještě včil mě bolí hlava, jak kdybych vypil Jordán), čímž si vytvořil před Osceolou dostatečný náskok – a o tu divnou tvarohovou hmotu v lednici nikdo ještě ani mrkem oka nazavadil.
Akorát jednu babičku chytnul žlučník, druhou kolika, děda dostal zarděnky a švagrová přišla do jinýho stavu…

 
anzioleta
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany-Osce

Tentokrát bude mít Pupek smůlu - medaile nebudou. Tvůj dort bude určitě úžasný! Ty budeš mít jako poděkování místo „smetánky“ horu nádobí a dobrý pocit, že všem chutnalo … Mějte se všichni pěkně.

 
blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany-Osce

Tak jak Osceolo? Jak po návštěvě? Dostala jsi nějakou pochvalu-smetánku nebo zas posbíral všechny medaile Pupek? pěkný den!

 
Osceola
217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nepečený dort z kysané smetany

Vylovila jsem tento recepis, uložila do oblíbených a dnes ho spáchala. Ještě, že jsem vše prodiskutovala se zkušenýma kuchtičkama v práci, protože jsem si myslela, že tam naliju aji tu šťávu z kompotu a zase bych pohořela. Dokážu totiž pohnojit aji docela jednoduchej recept. Pupek mně zase nabádal, abych nákup ani nevybalovala a rovnou ho vrhla do kybla. Ale já ne, vše jsem pěkně poskládala do umělé formy za pár minut a protože to má tuhnout v ledničce 48 hodin, tak 7. 8. 2005 v 16,27hod. bude tajemný rozkroj. Už se celá potím, jestli to nevyjde. Tak vám to pak labůžové popravdě napíšu, jak to dopadlo. Mám to pro tu návštěvu, abych si taky mohla slíznout nějakou smetánku. (Třebas aspoň zakysanou).

 
Yvette
704 příspěvků 26.06.04 05:16
Re: Nepeceny dort z kysane smetany

Tento nepeceny dort je velice snadny, rychly a obzvlaste moc dobry. Delavala jsem jej take a nejak jsem na nej opemnela. Dekuji Ti moc Pampelisko.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist