Recept Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Takto připravené plátky obalíme ve strouhance a pak v hustším těstíčku z hladké mouky a vajec.
Vymažeme si pekáček a osmažené plátky do něj klademe a jednotlivé vrstvy plátků prokládáme bůčkem a cibulí.
Vrchní vrstvu tvoří smažené plátky.
Přikryjeme to a dáme do trouby dopéct, aby plátky byly měkké.
Asi po 10 minutách pečení přilijeme do pekáče víno a dalších asi 20 minut pečeme.

Nám to chutná i z kančího masa, kdy se místo bílého vína použije víno červené :-)))

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 15580x zobrazeno

Ingredience

  • 600g vepřového masa nakrájíme na plátky
  • 5 větších bílých cibulí nakrájených na kolečka
  • 200g domácího uzeného bůčku (anglické slaniny) nakrájehého na plátky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • plnotučná hořčice
  • 2dcl bílého suchého vína
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • 5 vajec na obalení
  • Olej na smažení

Doporučená příloha

  • Vařené brambory, bramborová kaše politá smaženou cibulkou

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gmp
1559 příspěvků 18.09.09 23:13
Re: Nejlepší řízky na ruby podle Kamilky a Franty

sem tam je zapotřebí recepisy provětrat. Miloš

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Kamilko...

ano chutnalo a móc. Recept je zajímavý. Zkusím to i z vepřového a do těstíčka možná zamíchám ještě zelený hrášek, což bude pohádka ;o)

Příjemný večer Tobě i Frantovi,

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
To: babi

Jsme moc rádi, že Vám to chutnalo. My máme taky spoustu tvých receptů v oblibě, jso velice výborně a chuťově zvláštní.

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Kamilko a Franto...

právě jsem měla poruce kýtu z divočáka a tak jsem si vybrala Váš recept a přidala ho ke svým dlouholetým. Řízky jsem si nařezala sama pěkně proti vláknu a večeře nám ohromě chutnala. Recept DOPORUČUJI! Zbytek kýty mám naložený v lednici.

S pozdravem,

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist