Recept Nejdokonalejší pečená kachna

(Hodnoceno 10x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nejdokonalejší pečená kachna

Postup

Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme.
Osolíme ze všech stran i zevnitř.
Položíme do pekáčku a kůži lehce posypeme kmínem.
Pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 5 hodin.

Tento recept jsem našla na stránkach Babinet.cz, zkusila a lépe upečenou kachnu jsem ještě nejedla. Opravdu doporučuji.

Recept je z kategorií: Kachna Vánoční recepty



Nahlásit recept

  • 05.08.07 vloženo
  • 302765x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kachna
  • sůl
  • kmín

Doporučená příloha

  • Červené zeli a chlupaté knedlíky

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nickmaki 02.03.14 14:12

Pokud si chcete zkazit nedelni obed, tak tento paskvil vyzkousejte. Nechala jsem se zlakat a musim konstatovat, ze je opravdu lepsi drzet se rad babicek/maminek a ty by asi tento recept nedoporucovaly. Priste si spravim chut receptem, podle ktereho varim 25 let.

Odkaz na uvaření

Johny Brouk 16.01.14 09:11

Diskutující buď tento recept vůbec nevyzkoušeli anebo se mé představy o dokonalé kachně prudce neshodují s ostatními.
Pečení kachny má svá pravidla a ty se musí dodržovat, i když bude tvrdit většina diskutujících na více fórech přesný opak.

Kachna pouští tuk (a to dost hodně, pokud to není steroid-kachna z supermarketu v akci) a ten se musí odlévat, protože se jinak skoro půlka kachny dusí ve vlastní šťávě. Po 5 hodinách samozřejmě nebyla kůže upečená a v místech dušení už vůbec ne, navíc tam zůstalo spousta podkožního tuku. Sice jsem nechal vrchní část ogrilovat, ale spodní část se už zachranit nedala, leda tak dalšími 2 hodinami pečení.

Maso sice nebylo špatné, ale dobrou kachnu dělá právě ta dozlatova upečená kůžička na celé kachně.

Takže ne zavřít do trouby a 5 hodin si toho nevšímat, ale odlévat a obracet. To je ten recept a klíč k dobré kachně, jenže je to práce a do té se dnes nikomu nechce. Lepší je představa nicnedělání a pečené holuby přilétí samy.

Odkaz na uvaření

kjhgfdd 27.09.13 18:55

Rozdíl mezi kachnou pečenou krátce…cca 2hod. a pomalým pečení je zhruba stejný jako rozdíl mezi kachnou pečenou v elektrické troubě a v kachlových kamnech, kde ji pekly naše babičky. Jinak doporučuju vyzkoušet kachny Barbarie. Jsou dražší, ale z trouby vytáhnete stejně velkého ptáka, jako jste tam dali. A jsou vynikající.

Odkaz na uvaření

Eva z OLO 25.04.13 21:49

Dobrý den,i já jsem se nechala zlákat ,abyh vyzkoušela váš recept.Nemůžu napst nic jiného,než ti přede mnou.BEZVA,kachnu jsem nedělala asi 20 let, ale po zkušenosti s pomalým pečením už je v mražáku další.Můžu jen doporučit,kamarádka to odzkoušela a uspěla , jako skoro všichni.Opravdu můžu jen doporučit…

Odkaz na uvaření

Shira313 27.12.12 18:52

5 a pol kilovú husokačku som piekla vyše 6 hodín a neľutujem :-)

Odkaz na uvaření

tttttt 26.12.12 09:48

Věřím, že je výborná, ale proč to dlouhé pečení? Troubu na plné pecky, hodně podlít, zakrýt. Za hoďku odkrýt a doupéci kůrčičku, za hoďku a půl je po práci a je vynikajicí…

Odkaz na uvaření

Lillianna 24.12.12 09:40

Jsem začátečník – nechápu, jak se udělá kůrčička, když se to peče celou dobu zakryté. To se neodkryje ani úplně na konci?

Odkaz na uvaření

rnk 10.11.12 22:22

Dnes jsem vyzkoušel a povedlo se i přes zjištěnou nepřesnost termostatu trouby. Pekl jsem zakryté 5 hodin při 150°C (dle vloženého teploměru – trouba nastavená na 100°) a poté jsem odebral tuk, mírně podlil a dopekl na odkrytém pekáči kůžičku při 200°C.
Kačena byla krásně měkká a mým dětem moc chutnala.
To dlouhé pečení je analogické s klasickým receptem na Martinskou husu.

Odkaz na uvaření

Izu 02.11.12 14:25

Tento recept znám a vřele doporučuji,veškeré sádlo se vypeče a masíčko se odděluje nádherně od kosti.

Odkaz na uvaření

Gustav Zelený 23.09.12 20:47

V návaznosti na můj komentář ze dne 16.6.2012: dnes jsem stejným způsobem upekl 1 slepici a 5 kuřecích stehen, s použitím 1 celého rozkrájeného celeru, 2 ks cibule, kousku másla, 20 dkg slaniny, soli, citronové šťávy, celého pepře, nového koření a jalovce. Bylo to stejně skvělé, jako pečená kachna. Mohu vám všem jedině doporučit.

Odkaz na uvaření

duffydaff 08.09.12 21:19

vyzkoušeli jsme a kachna doopravdy neměla chybu :) ještě na vylepšení jsme ji 20 min před koncem potřeli medem, který dodal kachně i výpeku ještě lepší chuť.všem tento recept vřele doporučuji. za málo práce spousta muziky :D

Odkaz na uvaření

Gustav Zelený 16.06.12 19:24

I já se připojuji k ostatním, dnes jsem tuto kachnu dle výše uvedeného receptu poprvé vyzkoušel, mohu říci, že skutečně takto perfektně upečenou kachnu jsem dosud nejedl. Vřele doporučuji, vyzkoušejte to také. Je to něco skvělého.

Odkaz na uvaření

Ondřej13 03.06.12 15:49

Připojuji se k ostatním a hodnotím jako Velice exkluzivní záležitost!
4:30h pečení dle receptu a 0:30h gril na stupeň 2 k docílení křupavé kůžičky.

Odkaz na uvaření

zlomax 22.04.12 21:14

Dnes pečeno poprvé a musím říct, že to je prudce žratelný recept. Ten kačer Donald se bez podlévání utopil sám! :-) Jsem zvědav jak bude po této úpravě chutnat Orel Skalní alias odstavená nosnice značky Vodňanské kuře nebo Bojler, pardon Brojler. :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

bassaq 21.01.12 18:31

4:30h na 130, 20min na 200 pomazano medem a fakt skvele :-)

Odkaz na uvaření

LabužnikPaja 28.10.11 14:27

Vyzkoušeno, od tétocept nedělám doby jiný re

Odkaz na uvaření

Smise 19.06.11 17:57

Kachnu jsem dnes pekla a za mého manžela nemohu hodnotit jinak – DOKONALOST SAMA ! Já ani dcerka kachnu nejíme, ale manžel byl naprosto nadšený.
Pekla jsem v pekáčku s roštem a během 4 hodin, jedou slila výpek, poté odkryla a pekla dozlatova.
Byla krásně šťavnatá, křehká a nůž naprosto nebyl zapotřebí, prakticky se rozsýpala.
Děkuji za výborný recept !!!

Odkaz na uvaření

Killy 24.12.10 21:05

Nic lepšiho sem nejedl.Je to proste mana.Dík za skvělý recept.

Odkaz na uvaření

Pajko10 14.11.10 08:30

Nejlepší, co jsem kdy měl, na posledních 30 min odkrýt, aby se udělala kůrka, Jinou už nedělám – díky

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Nejdokonalejší pečená kachna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4186 příspěvků 26.03.13 20:09
Jsou věci mezi nebem a zemí...

Nedávno jsem dělal káču na pekáču podle TOHOTO RECEPTU 7hodin/90°C + 6hodin/120°C
Výsledek kupodivu asi stejný jako u tohoto receptu 5hodin/120°C
Inu, jsou věci mezi nebem a zemí :think: 8o :mrgreen:

 
rnk
30 příspěvků 10.11.12 22:09

Ten kuchařský teploměr jsem konroloval infra teploměrem a shodovaly se. Nepřesná je ta moje trouba. A dost možná i jiné trouby…

 
casino
4186 příspěvků 10.11.12 21:26
A zkusil jste vložit ten oný ...

…do právě vroucí vody (nejlépe destilované) za normálního tlaku (nejlépe při hladině oceánu?) :) :mrgreen:

 
rnk
30 příspěvků 10.11.12 11:06
Přesnost termostatu trouby

Nastavil jsem na troubě (Mora, skoro nová) 120°C a pak jsem pro jistotu vložil teploměr do trouby a ukazovalo to 165°C. Při nastavení 100°C teploměr ukazuje 150°C. Jak odpovídá skutečnosti nastavení Vaší trouby? Možná toto by mohl být důvod proč se to někomu nepovedlo…

 
Don.sniper
20 příspěvků 05.02.12 19:33
Nejdokonalejší pečená kachna

Osobně kachnu taky můžu.Mám takový dotaz zdali někdo pekl kachnu v římském hrnci a jak dlouho? Díky za odpověd.

 
sveva
751 příspěvků 21.01.12 22:17

Děkuji za vytažení receptu, chci poděkovat. Na Boží hod rodina chtěla kachnu na pomeranči a já si vzpomněla na dlouhé pečení, tak jsem to spojila. Do osolené kachny jsem dala celý pomeranč a pekla v pečící folii asi 4 hodiny na 150°C. Slila jsem výpek a potom jsem odlila sádlo. Ke zbytku jsem přidala pomerančovou šťávu a redukovala. Rodina se rozplývala nad měkkou a šťavnatou kachnou s omáčkou s minimem tuku. Kosti se krásně oddělily od masa.
Sádlo jsem využila na pečené brambory: poloviční plátky na pečící papír, trocha soli a rozmarýnu, pokapané kachním sádlem. Všichni si zase pochvalovali. Někdo to tady poradil a za oba recepty děkuji.

 
bassaq
1 příspěvek 21.01.12 18:31

4:30h na 130, 20min na 200 pomazano medem a fakt skvele :-)

 
Vlcatko
2 příspěvky 14.11.11 22:04

Děkuji :)

Nedělala jsem kachnu poprvé – věděla jsem moc dobře, že polovina bude trošku sušší, než když se dělá v celku, ale co bych dělala s takovým množstvím paštiky? ;) Takhle to bylo akorát na dvě nepřežírací porce a dvě mističky paštiky :)

 
casino
4186 příspěvků 14.11.11 14:04

Vlcatko,
ten přehled, to je velkolepé entrée na Labužníka a záslužný počin :palec:
Tož vitajte :-)
Vypadá to ale, že jste komentáře pročítala, až když už byla POLOVINA kachničky koupena. Jinak snad (ad.8) nebylo nutné toho ptáka „sušit“ vejpůl :wink:
Hihi, možná námět k přemýšlení pro adminy, jak zvýšit komfort na Labu :-P
Co takhle, např. po kopě komentářů udělat výcuc, že aby podstatné bylo pokopě :think: :mrgreen:

 
Vlcatko
2 příspěvky 14.11.11 13:08

Kachna byla o víkendu a byla opravdu výborná. Jsme jen 2, tak jsem tantokrát koupila jen polovinu a tím pádem prsíčko bylo lehce vysušenější, ale jak je vcelku, tak po suchosti by není ani památky, mám to ověřené.

Jinak pokud by se někdo topil v příspěvcích, tak myslím, že stojí za to zopakovat pár věcí:

  1. lepší je kořenit trošku více, než méně
  2. kachnu vložíme do suchého pekáče – vůbec nepodléváme
  3. kachnu pečeme prsíčky nahoru
  4. máte-li pekáč s mřížkou, použijte ji
  5. opravdu se vyplatí nenakukovat, neslévat tuk
  6. na finální dopečení při vyšší teplotě možno kůži potřít medem (cukr v medu zkaramelizuje a bude hnědá křupavá kůžička) či mlékem (alkalická povaha mléka napomáhá Maillardově reakci – která je zodpovědná za hnědnutí např chlebové kůrky či povrchu masa při pečení a za tu úžasnou chuť pečených věcí)
  7. při finálním pečení slejeme výpek a sádlo (sádlo schovat – je úžasné, na výpeku založit šťávu + nezapomenout „deglazovat“ pekáček)
  8. zbyde-li kus kachny, nedokonale propečené kůže, pár patiček knedlíků a lžíce či dvě šťávy nebo sádla, máme naprosto dokonalou příležitost vytvořit luxusní domácí paštiku – všechno (ano, knedlík, kůži, opečené vnitřnosti, které zbyly po dětech na talíři… všechno) pomeleme na mlýnku, můžeme přikořenit (případně přidat prolisovaný česnek, nasekané mandle atp.), napěchujeme do mističky a zalijeme zbylým výpekem a sádlem (lze použít třeba i přepuštěné máslo) a necháme v lednici ztuhnout – lahůdka!
 
LabužnikPaja
3 příspěvky 28.10.11 14:27

Vyzkoušeno, od této doby nedělám jiný recept.

 
Smise
6 příspěvků 19.06.11 17:57

Kachnu jsem dnes pekla a za mého manžela nemohu hodnotit jinak – DOKONALOST SAMA ! Já ani dcerka kachnu nejíme, ale manžel byl naprosto nadšený.
Pekla jsem v pekáčku s roštem a během 4 hodin jednou slila výpek, poté odkryla a pekla dozlatova.
Byla krásně šťavnatá, křehká a nůž naprosto nebyl zapotřebí, prakticky se rozsýpala.
Děkuji za výborný recept !!!

 
blanca.xy
648 příspěvků 31.12.10 13:28

Přidávám se k Alis, pekla jsem letos čtyři hodiny a pak odklopila a při vyšší teplotě opekla do červena. S tím roštem, Alis, to je dobrý nápad, vyzkouším příště a i to mléko, já ji jen přelila šťávou z pekáče. Byla vynikající!

 
Alis
2545 příspěvků 31.12.10 09:30

Pekla jsem letos znovu, žádné problémy nebyly… Kachnu jsem dala do pekáče na nízký rošt, aby se nepřipekla ke dnu a aby se nedusila ve vlastní šťávě. Po čtyřech hodinách jsem odklopila, slila šťávu, troubu dala naplno, potřela mlékem a upekla do červena. Štávu zbavila sádla a lehce redukovala.
Pokud ji měla Terrinka spálenou, vidím jednoznačně problém ve vyšší teplotě trouby, jinak se kachna nemá šanci spálit.
Co se týče rady „neodkrývat“ – tu nedodržuji, já kachnu hlídám, i když ji peču dlouho, abych si mohla včas sebrat sádlo nebo slít šťávu, regulovat teplotu a dobu pečení. Letošní kachna byla narostlá pěkně, takže čtyři hodiny byly akorát :-)

 
mimikova
84 příspěvků 25.12.10 16:07

Pridavam se k nazoru buraci a terince :cry: Zhodla se na tom cela nase rodina – i presto ze ke konci jsem ji zapekla pod grilem, maso bylo jako dusene :-( U nas uz nikdy vice…taky zacinam mit silnou averzi vuci receptum ktere maji v nazvu „nejdokonalejsi“, „nejuzasnejsi“, „nejlepsi“ :think: Uz se jim budu vyhybat z dalky!

 
Killy  24.12.10 21:05

Nic lepšiho sem nejedl.Je to proste mana.Dík za skvělý recept.

 
Pajko10
1 příspěvek 14.11.10 08:30

Nejlepší, co jsem kdy měl, na posledních 30 min odkrýt, aby se udělala kůrka, Jinou už nedělám – díky

 
casino
4186 příspěvků 03.05.10 03:48
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

…dokonáno jest:-)
Proti očekávání, že k upečení budou stačit 4 hodiny jsem pekl přesně 5 hodin; maso šlo od kosti, ale nebylo jako „bláto“. Šťávy bylo až až, takže to chce po slití sádla zahustit, nebo redukovat. Barvu a chrumkavosť jsem docílil dalšími sedmi minutami pod grilem. Podával jsem pouze se zeleným hráškem a veltlínem.

 
casino
4186 příspěvků 02.05.10 07:34
Re: Nejdokonalejší pečená kachna - martinsog

na Vaši otázku autorka odpovídá ve 13. komentáři: rafinovaně, elegantně, logicky :-))))))))))
Už nějakou dobu se na tuhle káču chystám; od rána se jedna kreatura rozmazluje v lednici. Praprabába mých vnoučat se o podobných jedincích, aby neurazila chovatele, vyjadřovala slovy: ÁÁÁno, pěkně narůstla…, taková DLOUHÁ…:-) Už z toho lze odvodit, že to byla bába mé paní, protože já bych se o něčem co se podobá torpédu tak kulantně vyjádřit nedokázal, byť je to kalibrované a má to 1800 gramů:-)
Mám rád dokonalé věci, ale pokud někdo dačo deklaruje jako NEJ…, tak zbystřím :-()
Troufám si tvrdit, že pokud dodržím postup, tak to nebude mít barvu jako ta káča na prkýnku a už vůbec ne jako na jediné fotce v komentářích (vím, že ji esmeralda nevydává za svou:-) a protože mám velmi těsné poklice, bude ten pták i po smrti plavat :-()))
Uvidíme, napíšeme…

 
martinsog
103 příspěvků 01.05.10 19:14
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Je možné poskytnúť aspoň približnú hmotnosť kačice na tento recept? Na Veľkú noc som piekol takú potvoru /5,5kg živej váhy/ a neviem, či by tých 5 hodín stačilo. p.s. a navyše som nenažraný a nedokážem odolať pri podlievaní ochutnať trošku vytopenej masti a tým pádom „nevyberať, neodkrývať“… :)

 
Carlito
2 příspěvky 01.05.10 16:44
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Teda, tohle je fakt ´majstrštyk´!!! Lepší káču jsem nejedl, díky! ;-)

 
t-mini
1 příspěvek 22.03.10 12:44
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Přátelé,velice stručně,neexistuje lepší příprava kachny,zvládne to úplně každý a když si k ní uděláte také zde uváděné špekové knedlíky-které nikdo nezkazí -také výborný recept, a červené zelíčko,budete vynášeni do nebes,všem doporučuji.

 
zlata
1198 příspěvků 09.01.10 04:31
Re: Nejdokonalejší pečená kachna .... Blaní

jejda, byla výborná. Dělala jsem o svátcích a měla jsem ji kolem dokola : D. A mimochodem nechceš přijet?

 
blanca.xy
648 příspěvků 09.01.10 04:27
Re: Nejdokonalejší pečená kachna - Zlati,

přímo nádhera, pekla jsem ji takto minulý týden, byla vynikající :-)

 
zlata
1198 příspěvků 09.01.10 04:13
Re: Nejdokonalejší pečená kachna ...lidi,

no není to krása

 
pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 22:44
Re: Nejdokonalejší pečená kachna - přidán obrázek

národ sobě :)

 
zlata
1198 příspěvků 07.01.10 04:29
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Dokonalost sama, ještě jsem posypala zázvorem. Po čtyřech hodinách jsem odklopila a na půl hodiny trochu přidala na teplotě (200°). Nádherná barva, maso voňavé, měkkoučké. Chuťové pohárky se tetelily blahem.
To bylo o svátcích a včera jsem takhle upekla toskánké kuře a také to byla báseň. A toho času co bylo :-)))

 
suzanka
144 příspěvků 25.12.09 15:45
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

dokonalý recept. děkuji.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 08.12.09 20:53
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Pekla jsem o víkendu, poprvé kachnu vůbec, a naprostý úspěch. Maso odpadlo z kostí, bylo měkké a šťavnaté, sádla se ze dvou chudinek mražených vypeklo půl zavařovačky. Naprosto jednoduché a geniální.

 
suzanka
144 příspěvků 10.11.09 15:14
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

díky za recept, dnes jsem stejný recept našla v příloze HN a při příští příležitosti zcela jistě vyzkouším.

 
Medjo
145 příspěvků 10.11.09 13:33
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Musím pochválit, kachna byla vynikající. Pekla jsem 2 kg 4 hodiny a úplně to stačilo.

 
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

tak do této kachny půjdu 26. myslíte, že se do ní dá vloži jabko? nebo se to k tomuto pětihodinovému pečení nehodí? já jen, že máme doma plno jablek :)
a to, že jí dáváte prsíčkama nahoru znamená normoš zádama nahoru, ne? ježis, nebo obráceně?

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Jirule, i mně, věčnému packalovi, se tato kachna pokaždé povedla. Takže žádný strach. Kachna už voní, což?

 
Labužník jirule02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Je u nás posvícení a celý den se hrabu v receptech na kachnu. Sama jí nejím, ale manžel jí zbožnuje a nejradší od své maminky. A proto bych chtěla udělat kachničku tak, aby se jen olizoval. Ráno vstanu v 5hod a zkusím tu vaší kachýnku. Snad se mi povede a manžílek mě třeba i pochválí…kachna má 2,4kg takže péct 5hod, jo?

 
Janelita
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Myslíte, že by tak šla upéct i husa? Pamatuji si, že jsem ji párkrát jedla jako dítě a byla strašně tuhá.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna- Janelito,

kachničku podle tohoto receptu jsem pekla dvakrát, vždy ji dávám prsíčky nahoru a nepodlévám a to ani mlékem, nechávám ji, ať si dělá co chce sama. V obou případech se povedla a rodina byla spokojená. Tak ať se taky vydaří :o).

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna- Janelito,

Takhle jsem dělala kachnu jen jednou a asi to opakovat nebudu! Udělala jsem zřejmně někde chybu či co, ale kachna byla na povrchu spálená, tak jsem jí obrala jak to šlo a místo kachny,chlupatých knedlíků a zelíčka bylo kachní risoto- to bylo rozčarování!!! Tím ti ovšem nechci brát iluze. Buď jsem zblbla já, nebo trouba a nebo nakonec ta kachna?
Určitě jí polož do toho pekáče na záda. Ať se ti povede do zlatova, ahoj Jana.

 
Janelita
93 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Mám chuť to zkusit. Mohl by to někdo z těch, kteří už ten recept mají vyzkoušený, napsat, zda je lepší položit kachnu na prsa nebo na záda? Nebo je to jedno?

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Půjdu proti proudu:-) Mě tahle kachna zrovna nenadchla… Po dlouhém pečení maso odpadávalo od kosti a nedalo se naporcovat, kachna se přitom koupala ve velkém množství výpeku, což bylo podle mě na škodu chuti. Já vždy pokud peču kachnu, po nějaké době (cca po 3/4 hodině pečení) sádlo seberu a používám při vaření, ale tohle sádlo bylo nepoužitelné, protože už bylo smíchané se štávou a bylo takové rosolovaté. Prostě není na světě recept ten…:-)

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna - A mléko

Kachnu jsem tedy před pečenímpotřela mléke. Sice krásně, opravdu krásně zčervenala, ale zdála se tentokrát kůžička poněkud sušší. Tak nevím, jestli to nebylo tím mlékem…

 
jolana
4713 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší-anthemis

..ak ostalo masko a :,-(ielko, dopiect a vznikne toto…

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna-Anthemis,

mrzelo mě, že Ti hosté odřekli, myslím, že to od nich nebylo seriózní, ale na druhou stranu – třeba opravdu měli svoje důvody… V případě této kachny ovšem udělali velkou chybu :-))
Tak možná už jsi ji zpucnul sám :-). Také mi tenkrát zůstala plná zavařovací sklenice výpeku a sádla, dala jsem ji mamince, ať ji upotřebí – tak to Ti asi neporadím…
Hezké velikonoční pondělí Ti přeje Bona.

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Zkusím zítra přidat to mléko. Děkuji za odpověďi, uvidím, co to udělá.
Pěknou neděli všem
 S.

 
anthemis
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

No teda, to je ale napismenkovano… , jsem si tady trochu vylil srdicko, omlouvam se, priste to zkratim…

 
anthemis
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Tak ta moje kachna se taky (celkem) povedla, ale protoze mela 2.5 kg, nechal jsem ji tam taky skoro 5 hodin, coz se nakonec ukazalo asi az moc :-( – vsechno maso uz zacalo odpadadavat od kosti, aspon od kridel a stehynek jo…Coz snad nijak nevadi, bude zrejme opravdu krehoucka. Pak jsem ji dal jeste na asi 15 minut pod gril, jak se tu radi, ale zezlatla jen na nekterych mistech…Dneska mela byt na veceri, ale jsem tak desne nastvanej, ze dve hodiny pred veceri mi ted dosla esmeska, ze hosti se neciti dobre, a neprijdou – co si o takove situaci myslite? Ja stravil posledni dva dny kachnou, bramborovyma knedlema, kureci polevkou a cervenym zelim, mimochodem, ani jedno jidlo jsem nikdy predtim nedelal, jen proto, ze tihle lidi jsou Cesi, co tu ziji uz tak dlouho, jako ze teda budou aspon trochu ceske Velikonoce, a oni takto snadno odreknou…Ja bych se nedostavil jen kybych byl opravdu nemocny, coz oni nejsou…A tak tu sedim nastvanej, s prichystanym stolem plnym dobrot, jeste jsem rychle letel pro cerny pivo, aby to bylo komplet…Asi ji, nastvane, snim celou sam…Jo, knedle jsem nakonec udelal 800 g varenych brambor, 1 vejce, trochu soli, 150 g krupice a 100 g polohrube mouky (na kterou jsem uplne zapomnel, ze jsem ji mel, z jendoho chorvatskeho obchodu tady :-)). A rekl bych, ze se povedly, jen me zmatla jedna vec – kdyz vyplavaly v te horke vode nahoru, myslel jsem, ze uz jsou, ale jednu jsen rozkrojil, a byla uvarena jen do pulky…, tak jsem ji hodil zpet, a celkove to trvalo asi 25 minut, pak uz byly super…Jo, a :,-(la mam z kachny celou zavarovani sklenici, co ted s nim? Na pecene brambory? :) Vsechno jsem nejdriv z pekacku slil do kastrolku, a dal do lednice, a bylo z toho spousta toho :,-(la a pak stava, ktera je ted ale spis roso – co s tim?l :-). No, ale jak rikam, radost moc nemam, kdyz to ted mam jist sam…Asi pozvu sousedy Australany, at zkusej neco novyho ;o). Moc dekuju za vsechny rady, ted uz vim, ze kachna je skoro to nejjednodussi jidlo ;).

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna,terrinka,

ja neviem, kam by to mlieko s pekáča vzalo preč tú mastnotu…Nie som vôbec odborník na pečenie kačíc, iba podotýkam, že ak vytápam sádlo – a chcem červené oškvarky, tiež tam mlieko pridávam. Tak ja by som si tipla, že aj v tomto prípade mlieko sa dáva kvôli farbe kožičky…
Blízo nás v malokarpatskej oblasti sú všade na jeseň husacie hody a tie husi sa pred pečením tiež polejú mliekom, teda v TV to predvádzala majiteľka viechy…
 A.

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Myslela jsem si vždy, že je ta kachna právě díky mléku šťavnatější, jemnější.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Sylvie, mléko hlavně vezme tu mastnotu a bude daleko méňě mastná šťáva!
Snad se mnou ostatní souhlasí.

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna - Podskalačko

Jaký efekt tam má to mléko? Tento recept mám opět nachystaný na pondělí a to mléko mi nejde z hlavy.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nejdokonalejší pečená kachna

Podskalačko, moc děkuji za informace. Příště zkusím kachýnku udělat podle Tebe.

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
TOPlist