Recept Neapolská pizza

(Hodnoceno 5x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Neapolská pizza

Postup

1. Z droždí, trochy vlažné vody a špetičky cukru si připravíme kvásek.
2. Promícháme mouku + sůl + kvásek, postupně přiléváme vodu a propracováváme. Tuto fázi dělám v míse, je to snazší.
3. Těsto přemístíme na vál a důkladně propracujeme, musí být teplé a krásně měkké.
4. Uděláme bochánek, přikryjeme a necháme kynout až do zdvojnásobení objemu.
5. Z bochánku postupně vytáhneme na pomoučeném vále rukama tenkou placku.
6. Na placku naneseme „omáčku“ (recept je na Labužníku: „omáčka na pizzu“: http://www.labuznik.com/recipe.php?… ), potom suroviny podle libosti: šunku, žampióny, černé a zelené olivy, krevety, feferonky, ančovičky, artyčoky, kvalitní suchý salám (uherák), … Na závěr posypeme mozzarellou určenou na pizzu.
7. Pečeme v troubě, při 235 - 250 stupních Celsia, 10-15 minut.

POZNÁMKA: dělávám pizzu z kila mouky, tj. pět kousků. Těsto po propracování rozdělím na pět bochánků a nechám kynout. Peču po dvou na pečicím papíře.

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 09.03.04 vloženo
  • 43614x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 200 g hladké mouky (v Čechách už je možné zakoupit speciální mouku na přípravu pizzy, k dostání třeba v Globusu)
  • 120 ml vlažné vody
  • 6 g droždí
  • 4 g soli
  • špetička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 08.08.14 18:03

Vynikající, dlouhou dobu jsem měla chuť na pizzu … a tento recept je naprosto vynikající, s těstem se krásně pracuje a je křupavoučké … Rozhodně to ale není porce pro jednoho, ani ve dvou jsme nedojedli :-)

Odkaz na uvaření

Lyduska 11.01.14 09:22

Tentokrát s goudou.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 04.01.14 11:07

Výborné cesto.
Potreté kečupom, posypané zmesou syrov (Jarlsberg, Norvegia, Mozarella a Edamer), pokladené čerstvými paradajkami, posypané soľou, sušenou bazalkou, sušeným oreganom a opäť posypané zmesou syrov (Jarlsberg, Norvegia, Mozarella a Edamer). Použila som spolu 200 g syra.
Výborná pizza.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 26.07.13 19:42

Těsto jsem dělala se sušeným droždím a v pekárně, bylo vynikající! Pizzu jsem sice pekla s jinými ingrediencemi než s těmi, které jsou v receptu, ale byla výborná :). Děkuji.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.07.13 14:59

Dnes s rajčaty, sardelkami a goudou…
Tohle těsto je vážně vynikající!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 01.07.13 18:13

Tak tohle těsto je zatím nejlepší, jaké jsem kdy pekla…
Skvěle se s ním pracuje, z dvojité dávky jsem měla dvě obří pizzy, jedna zabrala celý plech…
Dospod používám rajčatový protlak dochucený solí, cukrem a provensálskou bylinkovou směsí.
Dnešní pizza byla se salámem se sýrovými oky, trochu strouhaného parmazánu a strouhané nivy, kapari…

Ještě poznámka - těsto se líp vytahuje klasicky, v ruce a bez moučení… je pak vynikající, jen neumím takto vytahat krásné souměrné kolo… jen takové „patvary“, jenž jsou vidět na fotkách…
Tohle těsto je vážně výborné!!!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

livam 29.04.13 12:25

Dobrý den, včera jsem dělala pizzu podle Vašeho receptu - je vynikající, těsto je naprosto přesné, krásně křupavé okraje, jako originál'! Děkuji Vám srdečně za tento recept. Markéta Lívancová

Diskuse k receptu Neapolská pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lyduska
270 příspěvků 22.11.14 21:43

http://midwestfoods.com.au/…rinara-pizza

 
noskovice
1323 příspěvků 11.08.10 04:23
Re: Neapolská pizza

Já potřebuji na 4 pizzy 400 gr mouky a 20 gr droždí, tudíž 50 gr droždí na kilo mouky.

 
auromaria
1 příspěvek 11.08.10 04:18
Re: Neapolská pizza

Kolik droždí na kilo mouky je třeba?

 
Eja
3648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Neapolská pizza

Sněhule, těsto vyzkoušeno, opravdu super. Pekla jsem při 250st 10 minut. Pokud by chtěl někdo dělat pizzu hranatou, tedy na plechu, tak na normálně veliký plech 250 g mouky a odpovídající poměr ostatního - dělala jsem z 200 g a ke krajům plechu mi kousek chybělo.

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Droždí-Eleeen

Ahojky Eleeen,
tento recept jsem několikrát úspěšně vyzkoušela. Jde o originální italský recept. Pizza je tenká, jako v dobré pizzerii. Droždí je dostatek, těsto úspěšně a pěkně vykyne.
Pokud budeš toto těsto zkoušet, přeju Ti, aby Tobě i ostatním chutnalo.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Droždí

Sněhurko, není toho droždí málo? Já se jen ptám.
A souhlasím s Tebou: zadělávání je v míse fakt lepší. Já ho tam i hnětu, protože jsem zvyklá dělat to jednou rukou a druhou můžu mísu přidržovat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist