Recept Naše velikonoční masíčka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechna masa prošpikujeme malými klínky česneku a slaniny. Zastříkneme pivem, opepříme a pouze jehněčí maso obalíme v jemně posekané petrželce. Vlahým rozpuštěným máslem maso přelijeme a dáme do druhého dne odležet do lednice.

Před vložením do trouby vložíme větvičky rozmarýnu a maso posolíme, mírně podlijeme vodou. Vepřové maso mírně posypeme kmínem.

Dusíme za občasného podlévání pivem. Asi po 50 minutách posypeme maso pokrájenou cibulí na kolečka. Dusíme dalších 20 minut, pak odstraníme víko a dopékáme do změknutí masa.

Výpek z masa, jeho mastnotu si řídíme každý dle svého. U nás tučné není moc v oblibě, takže máme vodu s oky, zato ale pěkně hnědou.

Zdroj: není mnou vymyšlený, jen léty obroušený z nějakého výstřižku z novin. Nám chutná.

Recept je z kategorií: Směsi mas



Nahlásit recept

  • 01.04.06 vloženo
  • 2944x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 500 g jehněčí kýty vykoštěné
  • 400 g krkovičky
  • 300 g špičky od bůčku
  • pepř
  • kmín
  • sůl
  • 3 PL másla
  • 7 stroužků česneku
  • 3 větvičky rozmarýnu nebo 1 PL sušeného, rozemnutého
  • 1 cibule
  • 6 dl světlého, kdo rád - tmavého piva
  • sekaná petrželka.

Doporučená příloha

  • bosáky - zelí, bramborový knedlík - špenát a klidně i bramborový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Naše velikonoční masíčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Naše velikonoční masíčka

Ivo, to by ses asi pořádně najedl až v neděli, a to kdoví-jestli, protože sobota se prouklízí a v neděli se jdeme rozhýbat do plaveckého areálu. No, ale na nějaké výročí by se mohlo kuchtit. Jsem jako moje sousedka, ta také říká, že si v Kuchařkách ráda čte. Zdravím a už také šetřím na jehněčí kýtu…

 
Ivo
1031 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Naše velikonoční masíčka - Bedli

Mám návrh - nevyhlasíme soutěž „Výměna manželů“? - ty Tvoje pochoutky mě velmi provokují…:-)))). Už dlouho se chystám udělat něco jehněčího - u nás je teda hůř dostupné - ale uviděl jsem ho v poslední nabídce Makra (ovšem ty ceny - masakr). Zařazuji tento recept do úžšího výběru.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist