Recept Ňamina pro dietáře a la Translylvania

Rumuská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Čerstvou kachní krev, nejlépe však husí vložíme do rendlíku a dobře promícháme. Přidáme majoránku, se solí utřené stroužky česneku, nadrobno nasekané býčí žlázy, vejce a mouku, zpracujeme mícháním v těstovitou hmotu ze které vytvoříme lžící jakési knedlíky. Ty pak mrskneme na pekáč, důkladně podlijeme sádlem a pečeme, až nás charakteristická vůně upozorní, že pokrm „zraje“. To vše trvá asi 40 minut, nezapomínejme „knedlíky“ v pekáči kontrolovat a neustále obracet, pečení by nemělo být intenzivní. Podáváme s brambory, sypanými kaviárem a s chřestovou oblohou nebo vyhodíme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 04.01.08 vloženo
  • 6631x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1/4 l. kachní nebo husí krve, 600 g býčích žláz, volská oka (nebo oči), palička česneku, svazek chřestu, černý kaviár nejlépe z jesetera, sádlo, brambory, kudrnka, smetana, majoránka, vejce (od našeho strejce), hrubá mouka - 15 dkg

Doporučená příloha

  • brambory,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ňamina pro dietáře a la Translylvania

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Cuketové placky Cuketové placky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist