Recept Nakládání různých druhů zelí .. Ruské zelí

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Viz recept č. 20252 - Nakládání různých druhů zelí ve velkém

Převzato z knihy Václav Soukup: Zelinářská kuchyně - praktická příručka jak zužitkovat zeleninu v kuchyni, Praha, Č.A.T. 1943

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny



Nahlásit recept

  • 16.11.05 vloženo
  • 7655x zobrazeno

Ingredience

  • Pěkně vybrané zelné hlávky operou se, očistí a nakrouhají na nudličky, které se vrstevnatě pěchují do vyčištěného sudu. Na každou vrstvu zelí se dá hrst soli, kmínu, hodně pokrájených jablek, brusinky a na koláčky pokrájená mrkev. Tím se vyplní soudek až na povrch a dřevěnou hůlkou se do něho udělá díra až ke dnu. Teprve po 14 dnech se dá zelné listí na povrch, položí se na ně těsně přiléhající prkénko, které se zatíží kamenem. V Rusku užívají takového zelí hlavně k úpravě známých kyselých polévek.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládání různých druhů zelí .. Ruské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jahodový pohár Jahodový pohár
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist