Recept Nakládané lišky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Křen očistíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Lišky očistíme a větší přeřízneme napůl. Do čistých sklenic naplníme spolu s křenem a koprem (nechávám celou snítku do každé sklenice).
Všechny přísady na nálev- voda, ocet, cukr, pepře, bobkové listy, kmín a sůl svaříme a po vychladnutí nalijeme do připravených, naplněných sklenic a dobře uzavřeme. Sterilujeme 20 minut při 80°C.
Bezvadná příloha i chuťovka.

Dobrou chuť!

recept je z Vlasty-speciál z r. 2005

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 06.09.08 vloženo
  • 7552x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut+20 minut st

Ingredience

  • 1 kg lišek
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 malý křen
  • 7 dl vody
  • 2,5 dl octa
  • asi 60 g cukru, nebo podle chuti
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 bobkových listů
  • špetka mletého kmínu
  • 2 KL soli

Doporučená příloha

  • dobrá jídla, převážně pečená, nebo jak má kdo chuť

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nakládané lišky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
TOPlist