Recept Nakládaná rajčata Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rajčata nakrájíme na slabší kolečka. Ta skládáme do sklenic a prokládáme tence nakrájeným česnekem. Každou vrstvu osolíme, opepříme a přidáme listy bazalky. Vše zalijeme olivovým olejem.

Nádobu uzavřeme a dáme na 4 dny uležet do lednice. Nakládaná rajčata skvěle chutnají k masovým pečením, ale pochutnáte si na nich i jen s krajíčkem chleba pomazaným máslem.

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 22.07.11 vloženo
  • 11698x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg rajčat
  • asi 20 stroužků česneku
  • pepř
  • bazalka
  • olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 23.07.11 20:48

Diskuse k receptu Nakládaná rajčata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
anickav
2904 příspěvků 26.07.11 15:18

Ja si paradajky (z vlastnej úrody, preto ozaj voňavé) - prekrojené polovičky pečiem pri nízkej teplote v rúre, pokvapkané olejom, osolené, aj štipka cukru, okorenené provensálskym… potom dávam s plátkami cesnaku do malých pohárov a vysterilizujem. Tiež je to chuťovo zaujímavé…v zime milujem so syrom, olivami a topinkami.

 
wydra  26.07.11 15:04

predpekam rajcata uz s bylinkama, pokapu olejem a je to hned snedene ! Zkusila jsem tahle, ze byla syrova. Takze ono je to vlastne jedno jak se udelaji, protoze vice ci mene jsou cely rok (nemam latifundie, tudiz nemam ta uzasna na nakladani) a tak neni problem cerstva nebo predpecena na par dni (nez se snedi), nalozit.
A susena kupuju, ta mam vychytana a doma stale.
Musim rict, ze ta predpecena, jak pise zebulon, jsou uzasna a to jich delam vzdy hodne.
Recept je silne variabilni a v kazde fazi silne jedly :potlesk:

 
jolana
4988 příspěvků 26.07.11 14:27

Glamooo, teeda…ja som uz aj maly pohar nalozila.. a bez soli :mrgreen: …ja ten postup necetla, vydedukovala z koment a surovin a este som si ze teda je viac ludi co rajcata nesoli ako Esmeralda..bo odkedy Esme prohlasila ze netreba tak nesolim..a vono to jde!..a je to fajne..akurat ze rajcata musia byt fajnove rajcatove..:)

 
glama  26.07.11 14:00

Jolano, sůl tam je, v postupu :-)
Já bych s tím nedělala nic a okamžitě bych to snědla… s čímkoli…
já už chci domůůů :cry: strašně mě honí mlsná..!
:mrgreen:

 
zébulon  26.07.11 10:11

Já bych ta rajčata, než je budu skládat do skleniček, prohnala čtyři hodinky troubou horkou tak devadesát stupňů…:- ). Bude to jiné, ale bude to výrazně trvanlivější.

 
jolana
4988 příspěvků 26.07.11 09:00

..veru..ak sa to zaleje horucim olejom bude to ovela lepsie..chute teplotou prejdu/rozvinu sa ..v kazdom pripade ci uz za studena alebo za horucca to po case zacne kysnut alebo skor plesniviet kedze to je bez soli, pretoze paradajka a ostatne je cerstve plne vody..cize logicky trvanlivost isto iste obmedzena..

 
wydra  26.07.11 08:52

Po 4 dnech - skoro stejne jako po dvou. Chapu to jako hodne dobry rajsky salat. Nebo jako ten nakladany lilek , jenze ten je lepsi ! Ale slo by do trochy oleje z toho lilku dat ta rajcata a dalsi priloha, nebo chutovka k jidlu, vyborne.
Z meho pohledu !

 
alena45
585 příspěvků 24.07.11 18:07

Možno ak by si olej zohriala a zaliala horúcim, uzavrela a dala do deky, aby chytilo viečko, tak by Ti vydržali do ďalšej sezóny. Ale určite ukladám medzi obľúbené.

 
dag
529 příspěvků 23.07.11 21:16

Milá WYDRO, recept jsem zkusila.
Nedala jsem moc oleje.
Po třech dnech jsem obsah skleničky snědla s namazaným chlebem.Bylo to dobré
To, co zbylo ve skleničce jsem čtvrtý den nalila do salátu.A bylo to taky dobré.

 
wydra  23.07.11 21:05

dag, myslis se sezerou hned na posezeni , nebo ze se to zkazi ?

 
dag
529 příspěvků 23.07.11 21:00

Já bych řekla ty čtyři dny v ledničce.

 
wydra  23.07.11 20:47

Tak jsou na zkousku nalozena, ochutnavka pristi tyden. Jak dlouho vydrzi v pripade, ze se hned nesnedi ?

 
wydra  22.07.11 12:51

hezky to vypada, vyzkousim

 
dag
529 příspěvků 22.07.11 12:34

skvělé

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist