Recept Nádivka z tvarohu do závinů

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do našlehaného másla s cukrem přidáme jeden žloutek po druhém, kyselou, nebo sladkou smetanu, tvaroh, kůru, vanilkový cukr, hořkou mandli, nebo kapky oleje, podle hustoty přidáme trochu mléka, nebo drobečků a naposledy lehce vložíme hrozinky a mandle se sněhem.

PS: Podobné nádivky najdete u receptů ¨Hanácké koláče¨a ¨Domažlické koláče¨z Labužníka.

TIP: Při přípravě taženého zývinu s tvarohovou nádivkou, těsto nevytahujeme na tak tenko. Nádivkou potřeme polovinu těsta, zarolujeme a dáme na vymaštěný plech. Při pečení závin poléváme mlékem a necháme ho všechno do závinu zapéct. Potom ho nakrájíme ozubeným nožem a pocukrujeme.

Někdy hrozinky a mandle nedáváme do nádivky, aby se nám těsto netrhalo a místo toho závin jimi posypeme.

Recept je z kategorií: Náplně



Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 6470x zobrazeno

Ingredience

  • 30g másla
  • 80g cukru
  • 2 žloutky
  • 150g měkkého (ne tekutého) prolisovaného tvarohu, nebo nastrouhaného
  • 2 lžíce sladké, nebo kyselé smetany
  • vanilkový cukr
  • hořká nastrouhaná mandle, nebo několik kapek oleje Dr. Oetkera (nemusí být)
  • (1 lžíce mléka nebo housky/piškotových drobečků podle hustoty nádivky je-li zapotřeby)
  • 30g hrozinek pokapaných rumem a odleželých
  • 30g oloupaných a posekaných na sucho opražených mandlí
  • trocha jemně nastrouhané citronové kůry
  • 2 bílky na sníh
  • asi 1/8l mléka, nebo podle potřeby

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nádivka z tvarohu do závinů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6239 příspěvků 25.01.09 03:43
Šárko...

ty drobečky se dávají do nádivky jenom když je moc řídká. Naopak mléko se přidává do nádivky, jestli je nádika moc hustá. Ono totiž záleží na tvarohu. Nic se nepřidává, je-li nádivka tak akorát. A ano, ta 1/8l mléka je na potírání štrůdlu když ho pečeme na plechu, nebo i na jeho zalití, jestli štrůdl pečeme v pakáčku.

Dobrý a snad slunečný den!

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 11.01.04 01:36
Holky dekuji:)

Dekuji za radu a navigaci. Babi, drobecky se daji do mleka na zahusteni tvarohu a nebo mleko solo a piskoty solo? Tomu nerozumim. Ta 1/8 mleka je na potirani toho strudlu. Dekuji a preji pekny vecer (tady mame vecer). Ahoj

 
babi
6239 příspěvků 25.01.09 03:43
Eji...

To víš, že se vůbec nezlobí, naopak Ti děkuji za upozornění, že mně šotek zase ukrad tvaroh ;o)

Pa!

 
Eja
2915 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nádivka z tvarohu do buchet, koláčů a závinů.

Babi, Tvůj recept je zřejmě reakcí na dotaz na tvarohovou náplň do závinu, na kterou jsem odpověděla před chvílí, omlouvám se. Ale ať čtu jak čtu, tak z přípravy Ti ten tvaroh nějak vypadl. Máš ho jen v ingrediencích. Promiň, že Tě opravuji, ale aspoň vidíš, že Tvé recepty čtu důkladně. Měj se hezky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomazánka z olejovek

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
TOPlist