Recept Nádivka z tvarohu do závinů

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do našlehaného másla s cukrem přidáme jeden žloutek po druhém, kyselou, nebo sladkou smetanu, tvaroh, kůru, vanilkový cukr, hořkou mandli, nebo kapky oleje, podle hustoty přidáme trochu mléka, nebo drobečků a naposledy lehce vložíme hrozinky a mandle se sněhem.

PS: Podobné nádivky najdete u receptů ¨Hanácké koláče¨a ¨Domažlické koláče¨z Labužníka.

TIP: Při přípravě taženého zývinu s tvarohovou nádivkou, těsto nevytahujeme na tak tenko. Nádivkou potřeme polovinu těsta, zarolujeme a dáme na vymaštěný plech. Při pečení závin poléváme mlékem a necháme ho všechno do závinu zapéct. Potom ho nakrájíme ozubeným nožem a pocukrujeme.

Někdy hrozinky a mandle nedáváme do nádivky, aby se nám těsto netrhalo a místo toho závin jimi posypeme.

Recept je z kategorií: Náplně



Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 6730x zobrazeno

Ingredience

  • 30g másla
  • 80g cukru
  • 2 žloutky
  • 150g měkkého (ne tekutého) prolisovaného tvarohu, nebo nastrouhaného
  • 2 lžíce sladké, nebo kyselé smetany
  • vanilkový cukr
  • hořká nastrouhaná mandle, nebo několik kapek oleje Dr. Oetkera (nemusí být)
  • (1 lžíce mléka nebo housky/piškotových drobečků podle hustoty nádivky je-li zapotřeby)
  • 30g hrozinek pokapaných rumem a odleželých
  • 30g oloupaných a posekaných na sucho opražených mandlí
  • trocha jemně nastrouhané citronové kůry
  • 2 bílky na sníh
  • asi 1/8l mléka, nebo podle potřeby

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nádivka z tvarohu do závinů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6323 příspěvků 25.01.09 03:43
Šárko...

ty drobečky se dávají do nádivky jenom když je moc řídká. Naopak mléko se přidává do nádivky, jestli je nádika moc hustá. Ono totiž záleží na tvarohu. Nic se nepřidává, je-li nádivka tak akorát. A ano, ta 1/8l mléka je na potírání štrůdlu když ho pečeme na plechu, nebo i na jeho zalití, jestli štrůdl pečeme v pakáčku.

Dobrý a snad slunečný den!

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 11.01.04 01:36
Holky dekuji:)

Dekuji za radu a navigaci. Babi, drobecky se daji do mleka na zahusteni tvarohu a nebo mleko solo a piskoty solo? Tomu nerozumim. Ta 1/8 mleka je na potirani toho strudlu. Dekuji a preji pekny vecer (tady mame vecer). Ahoj

 
babi
6323 příspěvků 25.01.09 03:43
Eji...

To víš, že se vůbec nezlobí, naopak Ti děkuji za upozornění, že mně šotek zase ukrad tvaroh ;o)

Pa!

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nádivka z tvarohu do buchet, koláčů a závinů.

Babi, Tvůj recept je zřejmě reakcí na dotaz na tvarohovou náplň do závinu, na kterou jsem odpověděla před chvílí, omlouvám se. Ale ať čtu jak čtu, tak z přípravy Ti ten tvaroh nějak vypadl. Máš ho jen v ingrediencích. Promiň, že Tě opravuji, ale aspoň vidíš, že Tvé recepty čtu důkladně. Měj se hezky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
TOPlist