Recept Nádivka do kuřete

aneb Exkluzivní nádivka do kuřete

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nádivka do kuřete

Úvod

Nepoznala jsem nikoho, kdo ji tak dělá . Ochutnala jsem ji u jedné staré paní ve vesnici u Tábora, která ji tak dělala celý život.

Postup

Úžasné na téhle nádivce je, že se housky nemáčejí mlékem!
Do mísy se dají ty kostičky houskové, osolí se, pokropí rozpuštěným máslem, vmíchá se 5 žloutků, sníh z 5 bílků a nasekaná petrželka.
Nacpe se do kuřete, zašije a vetkne do trouby. Šťáva z kuřete se vsákne do těch suchých housek… je to lahůdková a nedusivá nádivka !

Varianta je ještě tady
pro ty, kdo nechtějí dělat kuře jako takové, ale jen čtvrtky !

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 01.01.10 vloženo
  • 93754x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Větší kostičky z tvrdších housek nebo rohlíků
  • 5 vajec
  • 2 lžíce másla
  • petrželka zelená
  • sůl

Doporučená příloha

  • žádná nebo brambory polité máslem nebo šťávou z kuřete

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 13.02.12 22:14

Wydro, není špatná, ale zůstávám u své s mlékem nebo smetanou, zdá se mi vláčnější a jemnější :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

danda 29.01.12 15:40

Žemlovou nádivkou plním i vepřový bok, nejdřív ušlehám bílky a potom žloutky s máslem, smíchám s kostičkama tvrdší housky, pokropené mlékem a vymačkané, kořením solí, malinko, mletým pepřem a květem, přidávám zelenou kudrnačku nebo nať zelených cibulek. Wydro, dík za dnešní oběd, s babinýma gratinovanýma bramborama - http://www.labuznik.com/recipe.php?… - požitek :-)

Diskuse k receptu Nádivka do kuřete

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  18.02.12 13:38

No, to mas mozna, asi jiste pravdu. Tahle nadivka je proste tak nacpat ji kure a zasit mu otvor. I tak chutna jen po te stave z nej a to je to, co mi na ni tak neskutecne chutna !! :lol:

 
danda  13.02.12 22:14

Wydro, není špatná, ale zůstávám u své s mlékem nebo smetanou, zdá se mi vláčnější a jemnější :-)

 
babi
6360 příspěvků 30.01.12 00:49

wydri, take housky nemacim, namisto masla vyskvarim vonavou slaninu (hodne slaniny) a housky ji pokropim spolecne se skvarecky a zloutky. Nekdy pridavam uvarene a posekane drubky s jemne posekanou salotkou a spetkou muskatoveho orisku. Nadivka se zvlazi a nadlehci snehem :palec: Dekadentni, ale moc dobre…

 
danda  30.01.12 00:47

Jol, ona to není až taková věda a mně osobně připadne, že by to měl umět každý, kdo se pasuje na Labužníka :P Naučila jsem se to za mladých let, vlastně jsme to museli umět i coby obsluhující, vykostit kuře na několik způsobů, nebo jen stehna, křídla …, v té době se pečené kuře dranžírovalo u stolu a muselo to odsejpat, stejně tak pstruhy, flambovat … dnes se to nenosí :-), ale bylo to krásné řemeslo, suroviny jsme si museli hradit ze své skromné gáže a tak se člověk snažil aby uměl a neprodělal majlant :-), ale později se zase všechny znalosti zúročily :-)
Dnes to učím zájemce jen pro radost :-)

 
jolana
5020 příspěvků 30.01.12 00:28

Dando, to vykostovanie zvnutra to je.. :palec

 
wydra  30.01.12 00:05

No jooooooooooo, ale ja nejsem ty! Ze bych se na to ne.......... !? :P
To stehno jsem videla, vypada to hezky, pockam az me to naucis, jo? Ale kure, to vykostovat NEBUDU !!! :pocitac:

Příspěvek upraven 30.01.12 v 00:06

 
danda  29.01.12 23:51

Wydro!!! tys z toho udělala galantinu :-), Vezmu celé stehno, v horní části obříznu vnitřkem, aniž bych stehno rozřízla, stehenní kost, u kloubu zlomím a kost vyndám, maso tam zůstane, naplním a sepnu nebo zašiju, spodní kost slouží jako držátko a je obalená masem.
Když plním celé kuře, tak ho kostím zevnitř, zůstane maso s kůží jako pytlík, nebo částečně jen trup a horní stehna, krásně se pak krájí, ale postup je malinko pracnější, ale zas se nemusí šít a nic nikde nevyteče a vypadá hodně dobře na míse :-)

 
wydra  29.01.12 23:18

Jojo danda, to mas pravdu . Ja tu nadivku se naucila na vesnici, kde delaji dodnes cela kurata. Pak jsem ji udelala tak, ze prsa jsem z vypreparovala. A pak zkusila tat pod ctvrtky a to take slo. Tak uvidis, jen ta kuze je tenka, nevim kolik stavy se do housky dostane. Eventuelne a me nemlat! :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 29.01.12 22:52

Esme, zkus to jednou s tím sněhem, myslím, že to nádivce prospěje :-)

 
danda  29.01.12 22:21

A co s prsama, který pečený doma nikdo nechce? Vykostím horní půlku stehna, do kůže nacpu nádivku a bude to lepší než celý kostnatý kuře :-)

 
wydra  29.01.12 22:17

Jakkoliv to jde, stejne se nejlepsi kdyz se vycpe cely kure a zasije !

 
danda  29.01.12 22:13

wydro, já nevím :-), nádivka se mi zdá jemnější, ale za týden budou prázdniny, tak vyzkouším kuřecí stehna a bez mléka, pak ti dám vědět, jestli rozdíl bude znát :-)

 
wydra  29.01.12 15:45

Dando, proc tu housku kropis mlikem a zdimes? Prave bez toho mlika houska natahne stavu z kurete a to je na te nadivce to fantasticke!

S tim obedem jsi me pobavila :-)

 
danda  29.01.12 15:40

Žemlovou nádivkou plním i vepřový bok, nejdřív ušlehám bílky a potom žloutky s máslem, smíchám s kostičkama tvrdší housky, pokropené mlékem a vymačkané, kořením solí, malinko, mletým pepřem a květem, přidávám zelenou kudrnačku nebo nať zelených cibulek. Wydro, dík za dnešní oběd, s babinýma gratinovanýma bramborama - http://www.labuznik.com/recipe.php?… - požitek :-)

 
wydra  20.11.11 23:29

esme, nevim, jestli to bude nebo nebude se snehem z bilku rozdil, ale ja porad vidim ty krasne, oranzove zloutky jak klouzaji ze skorapek do misy s houstickama vonavyma rozpustenym maslem a pak stare ruce opatrne vmichavaji do nich snih … a jak to vonelo v te chalupe venkovske, kdyz se kure peklo ..... nemuzu to nikdy jinak, nez takhle delat !

 
esmeralda
4805 příspěvků 20.11.11 23:17

Wydro, dělám ji podobně. Jenom to vejce nerozděluji, ale jen vidličkou našlehám.
Přidám do ní nejen petrželku, ale různé jiné bylinky co zrovna zahrádka dá.
Co tam ovšem nesmí chybět je čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek.

 
wydra  20.11.11 12:40

Připomínám ještě tuhle variantu

Podložit čtvrtky kuřete nádivkou a nahoru z ni udělat krustu :potlesk:

 
wydra  02.05.10 00:36
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete

Myslím,že „trávu“ a koření si každý dá podle své chuti a zvyku. Já bych nikdy nedala třeba toustový chleba, není nad tvrdší housky nebo rohlíky. Vylepšila jsem ještě tak, že dám nádivku do vymazaného pekáče a tu nádivku pokryju stehenními řízky s kůží. Natěsno, aby nádivka nekoukala !

 
spanny
159 příspěvků 03.01.10 23:49
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete

Nadivka moji tety byla vzdy tak vynikajici ze jsem ji na vanoce zavolala a ona mi rekla ten jeji recept. A jeji recept je stejny jako tenhle akorat do toho pridava jemne nakrajenou cibulku. A protoze jsem tu nadivku davala do kruty tak jsem do ni pridala trochu tymianu.

 
zlomax
426 příspěvků 03.01.10 21:05
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete

Mělo tam být raději, nějaký šotek přehodil písmena. Jo a na jaře doporučuji použít kopřivu.

 
klaaarka
222 příspěvků 03.01.10 21:03
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete zlomax

Já nejspíš i taky, jenže jako na potvoru jsem měla jenom oříšek :-))) Ale šlo to…

 
zlomax
426 příspěvků 03.01.10 21:01
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete - klaaarka

Jsem jenom praštěný babochlap, ale já bych tam dal příště ragěji muškátovej květ. To je ovšem na názoru a chuti kuchaře.

 
klaaarka
222 příspěvků 03.01.10 20:48
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete

Dneska jsem ji dělala v kuřeti a byla fakt perfektní. Ještě jsem přidala muškátový oříšek. Celé rodině moc chutnala, což bylo vidět i z toho, že u každého zmizela z talíře jako první. Asi už jinou dělat nebudu, moc díky za recept. Jo a pokud jde o množství pečiva, do kuřete by se vlezlo tak 5-6 krajíčků toustového chleba, ale my jsme měli ještě nádivku vedle v pekáčku navíc.

 
zlomax
426 příspěvků 02.01.10 16:33
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete-Medjo

Wydra žije v Powydří a tak zde bude stačit půlka Jihočkeský pekárny. Já dávám rohlíci podle druhu mrtvého ptákoorla. Co se do něj nevleze strčím vedle na pekáč a užírám samotný zamčen v kadibudce. Tam mě nikdo neruší a zůstane více pro mne :-))) To, že není suchá je fakt. Nasáknutá šťávou z orla je opravdu žrací i bez toho kuřete. V létě tam nacpu kopřivu či nějaké jinačí roští.

 
Medjo
145 příspěvků 02.01.10 13:08
Re: Exkluzivní nádivka do kuřete

A kolik toho pečiva?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist